ИЗРАЕЛЦИ ПОДИГЛИ БОРБЕНЕ АВИОНЕ! Надлећу Либан, ситуација може да ескалира сваке секунде

IZRAELCI PODIGLI BORBENE AVIONE! Nadleću Liban, situacija može da eskalira svake sekunde

1 decembra 2020

IZRAELSKI borbeni avioni su ceo dan preletali teritoriju susednog Libana, vršeći povrede vazdušnog prostora susedne države izvodeći letove na maloj visini i lažne napade, piše libanski portal Al Masdar.

Izraelski piloti su nadleteli jug Libana, a zatim nastavili let od Nabatije do Tufe, gde su vršili manevre na maloj visini. Potom su nastavili let iznad reke Litani, dok je u okolini Bejruta zabeleženo jako prisustvo izraelskih letelica.Avioni izraelskog vazduhoplovstva su leteli i na obali Sredozemlja, gde su njihovi avioni uočeni tokom preletanja grada Sidon.

Oni su izvodili lažne vazdušne napade i iznad okruga DŽbeil, iznad gradova Al-Matn i planine Keservan, a detektovani su i iznad planine Hermon i sirijske Golanske visoravni.

Prethodnih dana je generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasralah upozoravao Izraelce da u slučaju da napadnu Iran rat „neće ostati samo na granicama Irana“.

Ova intenzivna vazdušna aktivnost dolazi samo nekoliko dana nakon atentata na nuklearnog naučniak Mohsena Fahrizadea u predgrađu Teherana. Iranski zvaničnik Ali Šamhani je za atentat optužio Mosad i Narodne mudžahedine Irana.

Podsećamo, mediji na arapskom jeziku su danas preneli i da je na granici Iraka i Sirije ubijen general iranske Revolucionarne garde Muslim Šahdan. Ta vest za sada nije potvrđena, i još uvek niko nije preuzeo odgovornost za navodno ubistvo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *