ИЗРАЕЛЦИ САОПШТИЛИ: „Француска је највише помогла у одбрани! Спремамо освету!“

IZRAELCI SAOPŠTILI: „Francuska je najviše pomogla u odbrani! Spremamo osvetu!“

15 aprila 2024

Isak Hercog navodi kako jevrejska država nikad nije želela rat, i da je u Teheranu „carstvo zla“.

Iranski napad na Izrael bio je „objava rata“, rekao je izraelski predsednik Isak Hercog u razgovoru za „Skaj njuz“.„Bilo je vreme da se svet suoči sa ovim carstvom zla u Teheranu“, rekao je on, dodajući da svetski lideri treba da „jasno stave do znanja“ iranskom režimu da je njegovo ponašanje „neprihvatljivo“, dodao je Hercog.

Trebalo bi, kaže, lucidno gledati na „fenomene koji se zovu Teheran i Iran“.

Izrael, kako Hecog tvrdi, „nije tražio rat od svog stvaranja 1948“.

„Mi tražimo mir. Išli smo u mir sa našim susedima iznova i iznova. Nažalost, sve je počelo 7. oktobra kada je zastupnik Irana, Hamas, predvodio neverovatno brutalni masakr nad izraelskim građanima, a ostalo je istorija. Znamo to, pa bi to trebalo da stavimo u perspektivu“, rekao je Hercog čija zemlja se nakon sedmog oktobra suočila i sa tužbom za genocid zbog masovnog ubijanja civila u Pojasu Gaze.

Herceg se požalio kako je Izrael sinoć napadnut „s četiri strane Bliskog istoka“, te istakao da je tu reč o „objavi rata“.

„Ovo je kao pravi rat. Mislim, ovo je objava rata“, rekao je on.

Izrael koji već nekoliko meseci trpi optužbe kako je Pojas Gaze doveo na ivicu humanitarne katastrofe, kako on podvlači, širi mir, dok Teheran „širi pustoš, teror i nestabilnost po celom svetu, a posebno u našem regionu“.

FRANCUZI SE ISTAKLI U ODBRANI

SAD, Velika Britanija, Jordan i Francuska pomogli su Izraelu u odbrani od napada Irana, saopštile su Izraelske odbrambene snage (IDF) i zvaničnici.

Portparol IDF Danijel Hagari izjavio je, govoreći o pomoći Francuske, da Francuska ima veoma dobru tehnologiju, avione, radare i da su dali doprinos u patroliranju vazdušnim prostorom, dodajući da nema tačne detalje o tome da li su francuski avioni oborili neku od raketa koje je lansirao Iran, prenosi Tajms of Izrael, javlja Tanjug.

Izraelski zvaničnici saopštili su ranije jutros da su Sjedinjene Države, Britanija i Jordan takođe pomogli da budu presretnuti dronovi i projektili koje je Iran ispalio na Izrael tokom noći.

Portparol IDF-a Danijel Hagari izjavio je da je izraelska PVO presrela 99 odsto od oko 300 iranskih projektila lansiranih na Izrael.

KOMENTARI7 komentara

 1. Volodimir Ofanzivko says:

  sad kad oni izvade kovčeg zavetni brate pa kad zskolju 4crvene junice i prirede modernom svetu 21.veka žrtvu paljenicu na ugodni miris jhwh-u nad vojskama, da svet vidi kako su oni moderni i pametni brate, mnooogo moderni i pametni, onda će iz kovčeka zaveta da frcaju nepoznate energije i da uništi Iran brate, da im slome krv neverničku 😂😂😂

  • mamlaz says:

   ne nevernicku vec nize rase GOJA.

 2. persida says:

  Pa kad na glavu stave kapice, pa kad udju u njihove belosvetske banke da nama gojama izdaju kredite, iha ha, jhwh sve isplanirao.

 3. c.m. says:

  predhodni clanak o iranskim raketama koje ni su oborene i ovaj u koje se hvali francuzima za pomoc u odbarani o iranskim raketama. gde je istina???

 4. Nikola says:

  Šta ovi zlikovci pričaju? Ovo je samo odgovor- upozorenje na drski napad - agresija, Izraela na Iransko diplomatsko predstavništvo, a diplomatsko predstavništvo je teritorija zermlje koju predstavljaju.

 5. persida says:

  Istina je u MUSTRI, u modelu koji se ponavlja, a ne u pojedinacniom dogadjajima koji su samo uzorak mustre.

 6. mamlaz says:

  ne nevernicku vec nize rase GOJA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *