Израелци тврде да им С-300 не може ништа! СТИГАО БРУТАЛАН ОДГОВОР ИЗ МОСКВЕ

Izraelci tvrde da im S-300 ne može ništa! STIGAO BRUTALAN ODGOVOR IZ MOSKVE

7 oktobra 2018

NISU još ruski rakeztni zenitni sistemi S-300 ni postavljeni u Siriji, a iz izraelskog vojnog i državnog vrha krenula su uveravanja – da ti protivavionski i protivraketni sistemi neće moći ništa američkim nevidljivim lovcima pete generacije F-35 kojima raspolaže ratno vazduhoplovstvo jevrejske države.

Izraelski ministar za regionalnu saradnju Cahi Hanegbi, koji je stalni član vojno-političkog kabineta svoje zemlje, sa uverenošću je izjavio:„Baterije S-300 neće uspeti ni da otkriju naše nevidljive lovce. S-300 u sastavu sirijske PVO neće nas sprečiti da i ubuduće nanosimo udare po ciljevima u Siriji. Uostalom, mi te S-300 možemo uništiti i iz vazduha i na zemlji. Pre nekoliko meseci smo već uništili jednu sirijsku raketnu bateriju“.

Hanegbi je naveo i da Izrael u svom strateškom planiranju „odavno uzeo u obzir mogućnosti S-300“.

Izraelski mediji su poslednjih dana objaviljivali da će SAD Pentagon pomoći Tel Avivu isporukom nove partije F-35.

Izrael već ima 12 takvih aviona, a treba da raspolllaže sa ukupno 50.

Bivši komandant PVO ruskih Kopnenih snaga – general Aleksandar Luzan – ima u dobroj meri suprotno gledište od Hanegbija:

„F-35 ne mogu biti nedodirljivi za S-300. Ti avioni su prilično efikasni u vazdušnim borbama, ali su i F-35, F-22 `mušterije` naših raketnih sistema koji imaju veoma interesantan način navođenja na cilj. Neće S-300 sa njima imati prevelike probleme. A što se tiče udara po S-300 iz vazduha – F-35 je prilično slab za udare po ciljevima na zemlji“.

Ruski general Vladimir Popov, koji je i avio-as, upozorava da mogućnosti F-35 ne treba potcenjivati i upozorava:

„Ti avioni će nanositi udare po Siriji otuda gde ih ne očekuju. Imaće zadatak da se `prišunjaju` i da lansiraju – pre nego što budu primećeni – rakete dugog dometa i da se udalje. Oni će se prikradati, a ne bih garantovao da će svi u svakom naletu biti na vreme otkriveni. Pogotovo što njihova misija može biti praćena dronovima, drugim avionima i lansiranjima desetina krstarećih raketa. Ali, i S-300 je u stanju da i nevidljive otkriva i na velikim visinama, a u stanju su da sami između nakoliko ciljeva izaberu onaj koji je najveća pretnja“.

Popov naglašava da S-300 ima sposobnost i da otkriva nove ciljeve nakon svog starta i da uništi `novu opasnost`, a ne cilj zbog kojeg je bio lansiran. To je u stanju jer raspolaže rezevnom mlaznicom koja mu omogućava da naglo menja smer i pravac leta.

Popov ukazuje da je sama raketa sistema S-300 veoma moćna i da nije neophodno da pogodi sam cilj da bi ga uništila. prema njegovom ukazivanju, dovoljno je da eksplodira u njegovoj blizini, a ostalo završava `oblak` raketnih šrapnela koji se rasprskavaju u svim pravcima.

On je uveren da izrael neće ostvariti prevagu ni ako iz SAD dobije i više od deset novih `nevidljivih`.

Franc Klincevič, član komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije – gornjeg doma ruskog parlamenta – uveren je u stoprocentnu efikasnost sistema S-300 koji su stigli u Siriju.

On je izraelskom vojnom vrhu poručio:

„Neka se ne igraju vatrom. Bolje im je da ne proveravaju šta mogu S-300. Mogu u tome otići predaleko. Ako im je namera da vrše pritisak na Rusiju, moram da im kažem da moskva neće ustuknuti, a S-300 dejstvuju sa stoprocentnom efikasnošću“.

(Fakti)

KOMENTARI24 komentara

 1. Miraš says:

  Izrael tvrdoglavo prkoseći izazvaće zemljotres na svojoj teritoriji. Najslabija tačka vojske Izraela je izraelska PVO zasnovana na Gvozdenoj kupoli i imaju i oni američki Patriot. Gvozdena kupola je testirana u maju ove godine kada su iranske balističke rakete u većem broju zasule izraelske baze na Golanu (sirijski oteti Golan). Izraelci mudro ćute o rezutatima tog udara. Gvozdena kupola nije izdržala veći zgusnuti broj raketa pa su onda pokrenuli i Patriot koji se pokazao još lošiji. Šta može i eventualno ne može da postigne S-300 pa još i sredstva za radio elektronski rat koje je isporučila Rusija Siriji to ćemo videti. ŠTA MOŽE PONOVO DA URADI IRAN? MOŽDA ĆEMO I TO VIDETI. Dosad su iranske snage bile meta broj 1 za I\raelce i verovatno će tako nastaviti. Koliko puta dosad su Izraelci gadjali iranske snage u Siriji? Koliko puta dosad je Izrael tvrdio da je Iran najveća opasnost na B. Istoku i pozivao je na sankcije i rat protiv Irana? Može Iran opet da ih utiša sa balističkim raketama, ali sada u još većem broju. Zatim ovih dana čak je i libanski Hezbolah istako mapu svojih ciljeva u Izraelu (ako Izrael bude napadao Liban) što je više ličilo na rat nerava. Verovatno bi koristile dronove. Izrael ima malu teritoriju te njegovu vazdušnu odbranu je lako zagušiti sa više različito opremljenih napadača. Hoće da izazovu smenu režima u Teheranu, namiguju na nezadovoljstvo i smenu režima u Mosvi. Možda se tako "lepe" namere i želje vrate u Izrael. Civili su svuda civili te i izraelskim civilima može nešto ozbiljno da se ne dopada. Tada neće pomoći priča o izraelskim naj-pilotima i naj-avionima.

 2. rajko says:

  Ja nemam utisak da Izrael hoće bilo šta logično. Meni liči da Izrael hoće da se samoubije. Pitanje je zašto to hoće. Da li im smeta izraelsko stanovništvo? Političari će u svakom slučaju preživeti, a za ostale Izraelce koga briga.

  • Miraš says:

   Izrael ne odustaje od svojih starih ciljeva... Još 2003 kada je napadnut Irak pa krajem te godine Sirija je pokrenula tajne pregovore sa Izraelom u susednom Jordanu sa ciljem da Sirija i Izrael konačno sklope mir. Pregovore je vodio Asadov mladji brat Maher al Asad, ali oni su propali zbog nezainteresovanosti Izraela. Početkom 2004 godine tadašnja sirijska ministarka za dijasporu Butejna Šaban istakla je u jednom intervjuu da je Sirija spremna da nastavi mirovne pregovore sa Izraelom samo da ih SAD podstaknu da i oni ponovo pregovaraju. Ali ni Vašington za to nije bio zainteresovan da bi nastavio da vrši pritiske na Siriju da ona omekša. Evo vidimo posebno u periodu od 2011 do danas dokle su stigli pritisci Vašingtona i Izraela na Siriju.

  • Miraš says:

   Američki planovi za Novi Bliski Istok predvidjaju puno bliskoistočnih zemalja za transformaciju ! (Planovi Yinon se pominju i kao jevrejski planovi i kao deo američke spoljne politike). Bitno je da su iskoristili vreme povlačenja Rusije zbog krize i poteškoća u toj zemlji da jurnu na razne zemlje Bliskog istoka bilo obojenim revolucijama bilo ratovima. Ali pojava Rusije 2015 godine u Siriji zabrinula je i Izrael te zato Netanjahu se dosta trudio da razgovara sa i pregovara sa Rusijom. Sada vidimo još jedan obrt. Rusija ne samo da je pomogla da se rasčiste razne terorističke enklave već da bi zaštitila oslobodjene delove Sirije unela je komplekse S-300 i drugu PVO sisteme i sredstva za radio-elektronski rat. ... Ja se još uvek čudim kako su uspeli da oslobode Daru i Kunejtru u julu i avgustu što je u blizini Golana i Izraela. Rusija ne priča puno a gleda što više da topi i uradi. Tek ćemo videti šta će se dalje dešavati.

  • Deda Micko says:

   Na protiv, veoma znaju sta hoce i rade na tome sistematicno, ponekad uloze stotinu godina da bi postigli cilj, primer je upravo drzava Izrael koju su oni napravili planski i na silu. Procitaj Stari zavet i Talmud (makar u delovima) da bi video sa kim imas posla.

   • rajko says:

    izrarl nisu napravili jevreji.

   • Miraš says:

    D.M- - Da bi napravili Veliki Izrael treba im i Liban. Slično kao što gledamo u Iraku i Siriji Liban je imao dug gradjanski rat od 1975 do 1990 te je tokom tog rata zemlja podeljena izmedju hrišćanskih, sunitskih, šitskih snaga i još i Druza, našla se pod kontrolom njihovih različitih milicija. Sirija je učestvovala u tom ratu i počela je sa namerom da zaštiti prava ugroženih hrišćana i ona je tada u početku ratovala protiv Palestinaca da bi zatim počela da saradjuje sa Palestincima i do kraja je skroz prešla na njihovu stranu. U medjuvremenu i tokom tog rata najpre u martu 1978 godine Izrael je napao Liban i povukli su se iste godine u junu. Druga izraelska invazija na Liban poznata kao Libanski rat počela je 1982 godine sa ciljem da proteraju Palestince iz južnog Libana, rat je završen te godine ali izraelske snage povukle su se tek 2000 godine. Te 1982 godine formirao se i Hezbolah. Desio se i drugi Libanski rat 2006 godine opet sa Izraelom. Kad se ne unosi puno u razloge medjusobnih sukoba nego onako spolja vidi se da jednu malu zemlju slabe i u medjusobnim sukobima da bi na kraju bilo najupadljivije da Izrael želi da osvoji tu zemlju. Hezbolah sada srčano pomaže Siriji, na Asadovoj je strani. Da je rat protiv Sirije uspeo nema sumnje da bi se ponovo obrušili na Liban. Mi Siriju gledamo kao važnu kapiju Bliskog istoka, ali ono iza kapije tj. Irak su već osvojili, Amerikanci ne odlaze iz Iraka. Dakle i ovo ispred kapije je veoma aktuelno. Liban nema naftu, nego ima na prvom mestu turizam, zatim finansije, ima voćarstvo, itd.. Šta još ima Liban? Baš u južnom Libanu koji je bio često poprišpte sukoba nalazi se visoka planina Hermon a njen deo je i Golan koji je ustvari podnožje te planine, Golan je otet još 1967 godine od strane Izraela. Sneg koji se topi sa planine Hermon puni reku Jordan što je veoma važno za Izrael. Ima još nešto, po starim predanjima smatra se da su pali andjeli spušteni na zemlju tu na vrhovima Hermona. Da li onda tu na Hermonu postoji zvezdana kapija ili nešto drugo što bi bilo korisno za put u svemir? Takodje reč Bagdad, vavilonska reč Bag-dadu, nema pouzdanog tumačenj značenja te reči te neki smatraju da znači "Božji dar", a neki "vrata bogova". Ovo drugo može se izjednačiti sa zvezdana kapija. ... Zašto novi Salomonov hram ne grade već sada, zašto im treba pre toga teritorija Velikog Izraela? Koliku moć treba da ima onaj koji će se zacariti u tom hramu? Da li on treba da bude i "galaktički čovek" sposoban da putuje na nebo, tj. ravan bogu/bogovima ili još iznad njih? Mnogi ga vide kaoantihrista tj. Lucifera te da li treba da bude toliko moćan da može da se vrati na nebo? Sem nafte, gasa i svih ostalih ranije navodjenih razloga za ratove na Bliskom istoku da li postoji i ovaj poseban razlog? Tamo ne samo da se odvija sudar različitih civilizacija nego vidi se i večita borba dobra i zla... Zašto su letovi u svemir sa ljudskim posadama obustavljeni, a onda opet vidimo kako najavljuju da će toga biti? Šta im sve nedostaje da bi ti letovi bili uspešni te da odabrani ovozemaljski ljudi postanu i galaktički ljudi? Da li zbog toga traže i nešto veoma staro? Još i ovo: u skladu sa porukama iz starih predanja medju tim budućim "galaktičkim ljudima" mogu da se nadju i pali andjeli koji bi se nakon veoma duge zabrane vratili na nebo.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ovi jevreji se mnogo prave pametni, trebalo bi opet da ih se nagazi ali propisno, brutalno i nemilosrdno.

  • Deda Micko says:

   Nema ko da ih nagazi jer su sve vec potkupili, ne mozes postati ni stolar ako ti oni ne odobre, a kamoli politicka licnost.

 4. da da says:

  s-125 je iz šale otkrio f-117 i b-2,usput ih poslavši u oranje...verovatno s-300 otkriva f-35 i f-22..

  • Miraš says:

   S-300 i S-400 sistemi mogu da detektuju avione F-35 i F-22, naravno i F-16. Ne postoje nevidljivi avioni, nego samo avioni koji se slabije detektuju, a Rusi tvrde da ova dva njihova PVO sistema sve detektuju. Sirija je dobila komplekse S-300 i jedinstven sistem PBO Sirije biće završen do 20.oktobra. Ali pretpostavljam da će on moći da prima podatke i od S-400 iz Hmejmima. Zatim Rusi stalno prave nove modernizovane sisteme S_300 koji su opremljeni novim tipovima raketa. Po svoj prilici biće konkretnog odmeravanja snaga. Ako se sada u praksi ovako ojačana sirijska PVO pokaže efikasna i nadmoćna u odnosu na te lovce onda se vidi i kraj sirijskog rata. Hm, Izrael koji po svoj prilici treba da bude gubitnik ima i nuklearno naoružanje, a da niko ne zna kakvo!

  • Miraš says:

   Putin jeste rekao da će odsad biti ojačana bezbednost i zaštita ruskih vojnika u Siriji kakvu svet dosad nije video. Mnoge to zbunjuje pa se pitaju da li to znači da Iranci i Hezbolah i dalje neće biti zaštićeni na teritoriji Sirije. Ne poznajem tu oblast, ali nešto sumnjam da je to tehnički izvodljivo da S-300 ne ispaljuje rakete dok Izraelci ponovo bombarduju iranske položaje u Siriji. Ako bi tako nešto čak bilo izvodljivo onda postoji opet rizik da takav avion pogodi još neki cilj – npr. ruski cilj slično kao što su Izraelci upravo uradili sada u Latakiji. U takvom pretpostavljenom intermecu Izraelci bi mogli da pogode i upravo neki od donetih S-300 te tek to bi bila sigurna katastrofa za vladare u Kremlju. Naravno ako bi Iranci prisutni u Siriji i dalje bili nezaštićeni to bi bio siguran put za razdor izmedju saveznika Sirije, izmedju Rusije i Irana. Da postoji jedinstven integrisan PVO sistem ali da ne budu zaštićeni svi saveznici Sirije to bi bila teška i idiotska diskriminacija ...

 5. milorad says:

  izrael provocira rusiju za amerikance, testiraju ruske sisteme u nadi da će naći slabosti ili čak ukrasti neke ideje.Ali S300 je relativno zastareo sistem i to nje bitno za ruse više,.Medjutim pod firmom s-300 može još mnogo toga da se smesti, oni će detektovati spektar s300 ali pozadiunska tzračenja će tako biti zagušena. Padaće fantomi ko kruške jer rusi niu glupi i nisu TEHNOČOŠKI INFERIORNI, NAPROTIV IZRAELSKA AVIJACIJA JE TA KOJA TREBA DA STREPI JER KORISTE TEHOLOŠKI INFERIORNE LETTELICE, A TO ĆE USKORO I DA SAZNAJU IZ PRVE RUKE.

 6. Radgost says:

  problem je što se Izraelci ne pitaju, oni su samo statisti- kaskaderi u novoj apokalipsi.

  • Deda Micko says:

   Upravo je suprotno, cionisti vuku konce u svetskoj politici vec dvesta godina, bankarstvo, mediji, politika, sve je pod njihovom kontrolom. Naivni tipovi kao sto si ti veruju da politiku vode Mika i Zika iz Pinosave.

   • To su oni says:

    Što kažu da su jevreji a nisu, već hazari, eto opomenuti smo. U apokalipsi jevrejski narod mora ponovo da nastrada kako bi se ostatku otvorile oči. A navlače ih satanisti, tj. USrA i Vatikan jer hoće da na svetom mestu zacare AntiHrista, tj. naprave 1 sv. vladu, religiju, novac, jezik, vojsku... Sve ono što je direktno protiv Božje volje. Ko to ne vidi, na strani je zla. Srbi i Rusi NIKADA na treba da ratuju protiv Jevreja, jer smo ista krv, treba sačekati da im se satanske koalicija raspadne sama od sebe a mi da gledamo svoje ekonomije i da se odbranimo, na pravdi Boga.

 7. Milax says:

  Ameri preko svog satelita Izraela hoce da se igraju rata sa Rusima naravno na tudjoj teritoriji.Ameri godinama upravljaju nacijama strahom od Rusije.Gotovo 80% sve Americke proizvodnje ima veze sa namenskom industrijom i dok Americki sateliti proizvode kola,brodove,avione,kamione Ameri ih uz pomoc ,,Natoa,, cuvaju od ,,zlih Rusa,,.Amerima odgovara Ruska Vojna dominacija jer ce na taj nacin svake godine dobijaju ogromne pare Americkih poreskih obaveznika kako bi ,,imali dobro oruzije,, za borbu protiv zlih Rusa.A sto se tice svih ratova koje su Ameri vodili njima je bitno da potrose vojnu opremu i oruzije kako bi sve islo jovo namovo.....

 8. Milan1 says:

  Svi oni pokazuju svoje mišiće na tuđoj teritoriji.

  • Deda Micko says:

   Rat u Siriji je cist biznis, a sta si mislio, da se bore za demokratske vrednosti? I Rusi samo gledaju da se opare, Rusija je kapitalisticka zemlja bez ikakve svoje ideologije.

 9. M says:

  Možda će Izrael protiv S-300 izvršiti koji izviđački let-napad,ali kad odluči napasti(a odlučiti će),onda će napasti odlučno,jako,slojevito,ako treba i masovno,s namjerom da u roku"keks"izbriše S-300 iz Sirije,i vjerovatno će i uspjeti!Jer,Izrael-USA-Zapad ne bježi od konvencionalnog Velikog rata na Blistoku,kojegje sposoban dobiti!No,nakon toga kad se Ruski medvjed probudi i to ljut,i još ako mu se pridruži i Kineski zmaj,itd.i krenu ne birajući sredstva...

  • To i jeste cilj says:

   Satanističke nwo koalicije, navući Rusiju na rat sa Izraelom.Ne dajte se braćo Rusi, već udarite preko okeana u centar zla.

   • Deda Micko says:

    Ako mislis da je Amerika centar zla, morao bih znati da njome vladaju Jevreji. O tome su pisali cak i americki profesori, pa bili izbaceni sa fakulteta. Procitaj Forda, za pocetak.

  • Deda Micko says:

   Prognoziram najpre rekete zemlja-zemlja sa teritorije Izraela. Takodje, upotrebu bioloskog oruzja kojim ce inficirati ruske vojnike. Oni su na sve spremni, a Rusi samo cekaju da se pomire sa Zapadom, sporo kapiraju stvari i sporo reaguju, to je to.

 10. Velika Metla says:

  Čifuti aloooooooo,batalite se kokodakanja,nego probajte i sve sumnje ćete otkloniti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *