ИЗРАЕЛЦИ ТВРДЕ: Кијев никада неће вратити Донбас, чак ни уз помоћ АМЕРИКЕ, разлог је врло јасан!

ИЗРАЕЛЦИ ТВРДЕ: Кијев никада неће вратити Донбас, чак ни уз помоћ АМЕРИКЕ, разлог је врло јасан!

12 јуна 2020

Израелски политиколог Јаков Кедми говорио је о грађанском рату у Украјини, који је избио 2014. године, а такође је објаснио зашто Кијев, ни под каквим условима, не треба да се нада повратку Донбаса.

Кедми је подсетио да Доњецка (ДНР) и Луганска Народна Република (ЛНР) нису подржале државни удар који се догодио у Кијеву и нису прихватиле нову идеологију Украјине, што је довело до избијања непријатељстава у земљи.ЛНР и ДНР, без помоћи Русије, одбранили су своје право на независност од кијевских власти. Кедми је објаснио зашто Украјина неће вратити Донбас, чак ни уз помоћ Сједињених Држава.

Луганска и Доњецка Народна Република показале су да су спремне да бране своје право на самоопредељење и да се локално становништво никада неће покорити Кијеву.

Према политикологу, управо због тога Украјина неће моћи да врати ову територију. Чак ни потенцијална помоћ САД-а неће променити ситуацију.

Становништво ових република не жели да се подреди Украјини, не жели да буде део ње. Они неће да се „помире“ са људима који су их бомбардовали шест година. Какав идиот треба да будете да бисте помислили да је тако нешто могуће? Или у Кијеву, према пољско-украјинској традицији, мисле да ће Американци помоћи, да ће присилити Русију да им нареди да се врате у нацистичку Украјину? То неће бити никад – објаснио је Кедми.

(borba.info)

KOMENTARI2 коментара

  1. Kulak says:

    Postoje delovi ukrajine koji graniče s Rusijom i na kojima je banderovska neonacistička hunta iz Kijeva uspostavila vlast.Ali,nije ga uspostavila nad Donjeckom i Luganskom.I neće.Stvar je u sastavu stanovništva,u tome da u DNR i LNR žive Rusi.A Rusi u Donjecku i Lugansku ni pod kakvu cenu neće pristati da žive pod banderovskom okupacijom.

  2. Срђа Злопоглеђа says:

    Кијев никада неће повратити Доњецк и Луганск - али ће зато Доњецк и Луганск повратити не само Кијев већ још добар део украјине у састав МАЛОРУСИЈЕ,на чијој територији живе РУСИ у двотрећинској већини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u