ИЗРАЕЛЦИ ТВРДЕ: Кијев никада неће вратити Донбас, чак ни уз помоћ АМЕРИКЕ, разлог је врло јасан!

IZRAELCI TVRDE: Kijev nikada neće vratiti Donbas, čak ni uz pomoć AMERIKE, razlog je vrlo jasan!

12 juna 2020

Izraelski politikolog Jakov Kedmi govorio je o građanskom ratu u Ukrajini, koji je izbio 2014. godine, a takođe je objasnio zašto Kijev, ni pod kakvim uslovima, ne treba da se nada povratku Donbasa.

Kedmi je podsetio da Donjecka (DNR) i Luganska Narodna Republika (LNR) nisu podržale državni udar koji se dogodio u Kijevu i nisu prihvatile novu ideologiju Ukrajine, što je dovelo do izbijanja neprijateljstava u zemlji.LNR i DNR, bez pomoći Rusije, odbranili su svoje pravo na nezavisnost od kijevskih vlasti. Kedmi je objasnio zašto Ukrajina neće vratiti Donbas, čak ni uz pomoć Sjedinjenih Država.

Luganska i Donjecka Narodna Republika pokazale su da su spremne da brane svoje pravo na samoopredeljenje i da se lokalno stanovništvo nikada neće pokoriti Kijevu.

Prema politikologu, upravo zbog toga Ukrajina neće moći da vrati ovu teritoriju. Čak ni potencijalna pomoć SAD-a neće promeniti situaciju.

Stanovništvo ovih republika ne želi da se podredi Ukrajini, ne želi da bude deo nje. Oni neće da se „pomire“ sa ljudima koji su ih bombardovali šest godina. Kakav idiot treba da budete da biste pomislili da je tako nešto moguće? Ili u Kijevu, prema poljsko-ukrajinskoj tradiciji, misle da će Amerikanci pomoći, da će prisiliti Rusiju da im naredi da se vrate u nacističku Ukrajinu? To neće biti nikad – objasnio je Kedmi.

(borba.info)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Postoje delovi ukrajine koji graniče s Rusijom i na kojima je banderovska neonacistička hunta iz Kijeva uspostavila vlast.Ali,nije ga uspostavila nad Donjeckom i Luganskom.I neće.Stvar je u sastavu stanovništva,u tome da u DNR i LNR žive Rusi.A Rusi u Donjecku i Lugansku ni pod kakvu cenu neće pristati da žive pod banderovskom okupacijom.

  2. Srđa Zlopogleđa says:

    Kijev nikada neće povratiti Donjeck i Lugansk - ali će zato Donjeck i Lugansk povratiti ne samo Kijev već još dobar deo ukrajine u sastav MALORUSIJE,na čijoj teritoriji žive RUSI u dvotrećinskoj većini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *