ИЗРАЕЛЦИ УСТАЛИ: Косово је колевка српства! Тзв. држава Косово није ником потребна!

IZRAELCI USTALI: Kosovo je kolevka srpstva! Tzv. država Kosovo nije nikom potrebna!

1 juna 2020

Spor oko autonomnog regiona Kosovo i Metohija treba rešiti kompromisno, ne jednostranim akcijama, piše Jerusalem Post.

U tekstu u Jerusalem Postu navodi se da Izrael podržava neposredne pregovore Beograda i Prištine i rešenje koje bi trebalo da bude rezultat kompromisa.Uz ocenu da se radi o principijelnom izraelskom stavu o pitanju okupirane srpske pokrajine koje nije samo rezultat razboritog izraelskog pristupa, već i afirmacije politike zasnovane na najvišim principima u spoljnim odnosima i međunarodnom pravu.

“Slično kao i Izrael, i mnoge druge države u svetu, uključujući pet članica EU – Grčku, Kipar, Rumuniju, Slovačku i Španiju – protive se jednostranoj secesiji (tzv.) Kosova. Baš kao Izrael, ni jedna od ovih zemalja nije mogla prihvatiti pristrasno i jednostrano rešenje, koje stvara presedan i krši međunarodno pravo.”

U tekstu koji objavljuje Jerusalem Post podseća se da u poslednje dve godine, nijedna vlada nije priznala lažnu državu. Naprotiv, 18 zemalja je povuklo ili obustavilo priznavanje.

“To jasno pokazuje problematično pitanje statusa (tzv.) Kosova i opadajući trend ka podršci stava kosovskih Albanaca. Danas je manje od polovine članica UN-a uspostavilo odnose sa Prištinom. Nedavni glasovi u raznim međunarodnim organizacijama o članstvu (tzv.) Kosova završili su pogubno za njih”, navodi se u tekstu.

Autor pita koliko su Izraelci spremni da prihvate katastrofalno prisilno rešenje nad svetim gradom Jerusalimom?

“Čak su i oni koji su spremni na kompromis odlučni da bi ustupke trebalo ostvariti u završnoj fazi neposrednih pregovora dveju strana političkog spora, čime su u skladu sa osnovnim pravnim načelima. Slično tome, Kosovo i Metohija su kolevka srpskog nacionalnog identiteta. Njeni manastiri: Visoki Dečani, Pećka patrijaršija i Gračanica spadaju u srednjovekovne žive čuvare srpske duhovne, kulturne i istorijske baštine”, ističe autor.

Istovremeno kritikuje Akri Cipu zbog teksta “Nova izraelska vlada bi konačno trebalo da prizna (tzv.) Kosovo”, objavljenom takođe u Jerusalem Postu, 23. maja 2020. godine, upozoravajući da su jevrejski narod i njihova jedina država, država Izrael, decenijama patili od manipulativnog i zlonamernog neprijateljskog izveštavanja.

Izraelska konstelacija sporova i, nažalost, čak konfliktnih odnosa sa nekim zemljama – ne samo u regionu – zahteva čvrsto protivljenje bilo kakvom rešenju koje uključuje prisilu i preduslove, čime se uspostavlja štetni presedan koji bi sutra mogao da se koristi protiv samog Izraela, navodi se između ostalog u autorskom tekstu počasnog konzula Srbije u Izraelu Aleksandra Nikolića u Jerusalem Postu.

(Novosti)

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Brane svoje interese preko kosovskog pitanja, tako i Srbija treba da radi, ali ona jos nije otkrila svoj interes. Srbi polaze od kategorije prijateljstva i emotivnih projekcija koje u politici nemaju nikakvu vrednost. To su stvari za psihijatriju.

  • test01 says:

   Tacno za Izraelce ali pogresno sa druge strane, Srbi dobro znaju sta im je interes (KiM je temelj Srpskog bica) ali su na celo drzave dovedeni ljudi od strane zapada da rade za njihove interese. Faraon vise i ne krije sta treba da odradi, spotovi za izbore bez KiM, nema glasackih mesta, predao im je sve institucije na KiM... VELEIZDAJA i KRIMINAL je ono sto danas opisuje Srbiju !

 2. Kosovac says:

  O, …. Hvala vam braćo Izrailjci, …. O, Hvala Novosti na Vašoj podršci, …. O, hvala Počasni konzule Srbije u Izrailju. ……………O, hvala što ljuljate ovu kolevku srpstva. Samo, ako mogadnete, molim da ljuljate sa malo manjim intenzitetom. Da reknem, ljuljajte malo lakše. Da nam se od ljuljanja ne zavrti u glavi. ……………Ljuljnite malo, i protresite ove vaše izrailjske sorošoide i one vaše Pizde U Crnom, da ako nas ostave da malo predahnemo. Da prikupimo snagu i izdržimo i ona maltretiranja koje ste nam zacrtali u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *