Израелска авијација кренула у напад на Сирију! РУСИ ПОДИГЛИ СУ-35, А ОНДА СУ…

Izraelska avijacija krenula u napad na Siriju! RUSI PODIGLI SU-35, A ONDA SU…

29 avgusta 2019

Izraelske vazduhoplovne snage izvršile su snažan napad iznad jugozapadnog regiona Sirije prošle subote uveče.

Ovaj napad rezultirao je uništenjem navodnog jedinjenja Hezbolaha koje se nalazilo u oblasti Akraba u pokrajini Damask.

Prema izvoru sirijske Arapske vojske (SAA), najmanje pet vojnih osoba Hezbolaha ubijeno je kao rezultat ovog izraelskog napada.Dok je Izrael uspeo da pogodi jednu od svojih glavnih meta, ruska publikacija je objavila da su izraelske vazduhoplovne snage bile oterane iz sirijskog vazdušnog prostora dok se pripremao drugi talas udara.

Prema ruskoj publikaciji Tsargrad.tv, ruski avion Su-35 poleteo je iz vazduhoplovne baze Hmejmim i krenuo je prema Sredozemlju dok su izraelske vazduhoplovne snage pripremale drugi napad.

Kao rezultat ovog poteza ruskog ratnog vazduhoplovstva, izraelske vazduhoplovne snage nisu mogle da završe svoj drugi krug udara, dodala je ruska vazduhoplovna stranica Avia.Pro.

Vredi napomenuti da je dan pre ovih udara izraelski premijer Benjamin Netanjahu održao razgovore s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Od ovog napada u subotu uveče, tenzije između Izraela i Irana bile su višemesečne, pošto je libanski Hezbolah obećao da će osvetiti gubitke od izraelskih udara.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Naravno da se Putko o svemu dogovorio sa Natanjahuom, samo idioti to ne vide, to traje godinama. Care Putko - izraelska lutko.

    • Dragan says:

      SMETA TI PUTIN perso on ne uzima u razmatranje krpe poput tebe bolje reci PACAVRE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *