ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ! Покренут жесток напад са само једним циљем!

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ! Покренут жесток напад са само једним циљем!

1 новембра 2020

Командант 210. дивизије израелске војске, бригадни генерал Роман Гофман, изјавио је да су његове снаге током протеклих недеља извршиле неколико рација против сиријских утврђења на контактној линији на сиријским Голанским висоравнима.

Гофман је у интервјуу за руску новинску агенцију Тасс у петак рекао:

„Током протеклих недеља извели смо неколико операција против сиријских утврђења која су успостављена директно на граничној линији и делимично на нашим земљама.“Наставио је: „Из тог разлога смо их напали, извели смо операције, а војници који су напали ове тачке су их дигли у ваздух и одмах се вратили на своје положаје и нису остали тамо након рација.“

Гофман је истакао да је операција изведена у две фазе, јер је једна тачка уништена током прве, а две друге у другој, нагласивши да су се рације „одвијале без директних борбених сукоба“.

Командант 210. дивизије изјавио је да „Израел тренутно не види никакву претњу од Сирије као државе“, али се плаши да појача концентрацију бораца Хезболаха на северној страни Голанске висоравни.

Рекао је, „Највећа претња коју видим када гледам сиријске границе је успостављање линије фронта од стране Ирана и Хезболаха на југу Сирије испред Израела. Ово је најважнија претња. Не видимо претњу у Сиријцима и Сирији, јер она представља земљу која мора да ради на обнови себе“.

Од рата 1967. године Израел је заузео око две трећине Голанске висоравни, за коју релевантне међународне резолуције сматрају сиријску територију, а израелска влада је 1981. године усвојила закон којим се намеће суверенитет над регионом, а који одбацују све државе региона. свет осим Сједињених Држава.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. За Србију says:

    Mnogo čačkaju mečku.

    • opet ja says:

      Pa? Sirija je i dalje u rasulu, Iran još uvek predaleko i sa za Izrael slabim snagama u Siriji i Libanu, a Rusi su pod direktnom kontrolom Izraela. Iran bi mogao da tuče Izrael balističkim raketama, ali tada bi se u sukob uključila Amerika, a možda bi Izrael lansirao i neki nuklearni projektil.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u