ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ! Покренут жесток напад са само једним циљем!

IZRAELSKA VOJSKA NA GRANICI! Pokrenut žestok napad sa samo jednim ciljem!

1 novembra 2020

Komandant 210. divizije izraelske vojske, brigadni general Roman Gofman, izjavio je da su njegove snage tokom proteklih nedelja izvršile nekoliko racija protiv sirijskih utvrđenja na kontaktnoj liniji na sirijskim Golanskim visoravnima.

Gofman je u intervjuu za rusku novinsku agenciju Tass u petak rekao:

„Tokom proteklih nedelja izveli smo nekoliko operacija protiv sirijskih utvrđenja koja su uspostavljena direktno na graničnoj liniji i delimično na našim zemljama.“Nastavio je: „Iz tog razloga smo ih napali, izveli smo operacije, a vojnici koji su napali ove tačke su ih digli u vazduh i odmah se vratili na svoje položaje i nisu ostali tamo nakon racija.“

Gofman je istakao da je operacija izvedena u dve faze, jer je jedna tačka uništena tokom prve, a dve druge u drugoj, naglasivši da su se racije „odvijale bez direktnih borbenih sukoba“.

Komandant 210. divizije izjavio je da „Izrael trenutno ne vidi nikakvu pretnju od Sirije kao države“, ali se plaši da pojača koncentraciju boraca Hezbolaha na severnoj strani Golanske visoravni.

Rekao je, „Najveća pretnja koju vidim kada gledam sirijske granice je uspostavljanje linije fronta od strane Irana i Hezbolaha na jugu Sirije ispred Izraela. Ovo je najvažnija pretnja. Ne vidimo pretnju u Sirijcima i Siriji, jer ona predstavlja zemlju koja mora da radi na obnovi sebe“.

Od rata 1967. godine Izrael je zauzeo oko dve trećine Golanske visoravni, za koju relevantne međunarodne rezolucije smatraju sirijsku teritoriju, a izraelska vlada je 1981. godine usvojila zakon kojim se nameće suverenitet nad regionom, a koji odbacuju sve države regiona. svet osim Sjedinjenih Država.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Mnogo čačkaju mečku.

    • opet ja says:

      Pa? Sirija je i dalje u rasulu, Iran još uvek predaleko i sa za Izrael slabim snagama u Siriji i Libanu, a Rusi su pod direktnom kontrolom Izraela. Iran bi mogao da tuče Izrael balističkim raketama, ali tada bi se u sukob uključila Amerika, a možda bi Izrael lansirao i neki nuklearni projektil.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *