ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА напала Асадову армију! ОЧЕКУЈЕ СЕ ОДГОВОР РУСИЈЕ! (ВИДЕО)

IZRAELSKA VOJSKA napala Asadovu armiju! OČEKUJE SE ODGOVOR RUSIJE! (VIDEO)

11 septembra 2016

mideast-israel-syria-45z

Izraelske bombe označile su početak napada Nusra fronta na položaje Sirijske arapske armije u provinciji Kuntejra.

Izraelska avijacija izvršila je danas vazdušni udar na položaje Sirijske armije u pokrajini Kuntejra, na jugozapadu Sirije.

Udari su izvršeni na položaje vojne baze „Jedinica 4“, a nakon iznenadnog napada izraelske avijacije, usledio je frontalni napad džihadista Nusra fronta (koji u pokušaju da se „odvoje“ od al-Kaide, sebe sada nazivaju Džebhat fatah al Šam), a koji drže položaje na granici sa Golanskom visoravni, sirijskom teritorijom koja se nalazi pod okupacijom Izraela.

Teroristi za sada uspevaju da napreduju kroz teritoriju pod kontrolom Sirijske armije, i približili su se strateški bitnom mestu Hader, u kom se nalazi bombardovana vojna baza, prenosi vojno-politički portal Sautfront.

Oni su u prvom jurišu uspeli da zauzmu jedno od brda koja okružuju Hader, a teroristi su se odmah i pohvalili snimkom povlačenja sirijskih snaga sa tog kontrolnog punkta.

Kako navode izvori iz jedinice Sokolovi Kuntejre, koja je zadužena za ovaj deo fronta, osim ovog napredovanja, a uprkos izuzetno jakom napadu, zaustavljeni su svi ostali pokušaji terorista da probiju front u Kuntejri. Ipak, kako navodi sirijska agencija Al Masdar, ova informacija se odnosi na prvi talas ofanzive, a drugi talas, podjednako visokog intenziteta je i dalje u toku i trenutno se u ovom području vode žestoke borbe.

Kako prenose sirijski mediji, neposredno pre izraelskog napada, teroristi Nusra fronta ispalili su nekoliko minobacačkih raketa na Golansku visoravan, čime su obezbedili „legitimitet“ Tel Avivu da izvrši vazdušnu operaciju na ovom području.

Click to see the full-size map

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. micky says:

  Ovo je rezultat "cudesnih pregovora" Lavrova. Dok Keri zamajava razbojnici bombarduju. Vazno je da rusi imaju bazu. Nek se popisaju nanju.

 2. savaot says:

  Nisam li Vam vec objasnio, a to je pisao i Sinisa, da Izraelci rade sta hoce i nikome ne polazu racune. Rusi su tu samo sluge, kao sto je do juce bila Amerika. Stvaranje Velikog Izraela je u toku, sve drugo su samo periferne price. Izrael je jedan od tvoraca takozvane teroristicke mreze, Putin to zna ali ne sme da iznese u javnost. Kao sto ne sme da pokaze ni satelitske snimke o rusenju "Kula bliznakinja". Ne sme jer je u tome glavnu rec imao Mosad.

  • Milomir says:

   Mosad, cionsti Hazari(koji svojataju Jevreje samo zato što su primili judeizam, i CJA, obaraju Kule bliznakinje kako bi uništile Arapsku svetsku banku koja se nalazila u Kulama... sada Arapi mioraju da ratuju za platu... umesto da grade svoje matične države idu za dolarom i iluzijom o islamizovanom celom svetu a korist izvlači Velikiu Izrael i Amerika, ali;proročanstvo po Jezekilju se mora ostvariti... a tada? svet strda ako se ne ujedini protiv zajedničkog zla a naročito Jevreji...

 3. Sasulja says:

  Rusi je-bem vam ma-jku,davno sam rekao da su samo interesi u pitanju a da prijateljstva nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *