ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ОТКРИЛА нешто велико што се спрема

IZRAELSKA VOJSKA OTKRILA nešto veliko što se sprema

24 jula 2018

Izrael poslednjih dana drži svoje snage pored Sirije u stanju povećane borbene gotovosti i više puta je upozoravao da neće trpeti prelivanje borbenih akcija između vladinih snaga i opozicije preko granice, saopštio je jedan od rukovodilaca pres-službe izraelske vojske Jonatan Konrikus.Vojska sada proverava da li je oboreni sirijski bombarder učestvovao u kampanji koja ima za cilj da se jugozapad Sirije vrati pod kontrolu Damaska.

„Poslednjih dana smo videli napredovanje velikih sirijskih snaga u područjima blizu naših granica. Naša odbrana je dobila nalog da bude u stanju povećane gotovosti, kako bi mogla da odbije napad onih koji krše naš suverenitet i Sporazum o razdvajanju sila iz 1974. godine“, rekao je Konrikus na brifingu za novinare.

„Danas smo videli značajnu aktivnost u vazduhu u ovom regionu. Upozorili smo nekoliko puta tokom dana preko različitih kanala na različitim jezicima, kako bismo izbegli nerazumevanje“, rekao je oficir, objašnjavajući današnji incident sa obaranjem sirijskog aviona.

Izraelci navode da je Su-22 ili Su-24 ušao u izraelski vazdušni prostor. U vojsci su priznali da je PVO „Patriot“ pogodio cilj u susednoj zemlji.

„Sa naše tačke gledišta, incident je iscrpljen. Međutim, mi ostajemo u stanju povećane gotovosti za bilo kakve buduće događaje. Mi nastavljamo da šaljemo poruke različitim kanalima, uključujući i UNDOF (mirovna misija UN na Golanu) i nećemo dozvoliti nikakva značajna kršenja sporazuma o razdvajanju“, rekao je Konrikus.

KOMENTARI10 komentara

 1. Miraš says:

  Izrael obezbedjuje vazdušnu podršku snagama ISIS u Siriji. Izrael podržava svoje snage ISIS, a nastoje da to ne priznaju otvoreno te lažu i pričaju to što pričaju.

 2. Miroslav says:

  Znaju Ješe da će Sirijci vratiti Golansku Visoravan koje su im dobre Ješe okupirale i prisvojile sebi.

 3. Miraš says:

  Izraelci su dosad mnogo puta videli kako izgleda bombardovanje ruske i sirijske avijacije u Siriji kao priprema za napad kopnenih snaga. Prave se blesavi te kao štite svoj Golan, koji nije zapravo njihov nego je sirijski, a brane ISIS da ne propada pred njihovim očima. Zauzvrat ako bi snage SAA na ovo bombardovale Golan, onda su Izraelci na dobitku (ne šalim se). Na to bi i Iyrael ponovio napad na SAA i rasplamsali bi sukob, a onda bi kod Amerikanaca zazvonili i tražili da ih brane što znači da Amerikanci nikako ne mogu da napuste bazu Al Tanf na jugu Sirije. Baš to im je cilj da i Amerika udje u otvoreni rat protiv snaga SAA.

 4. goran says:

  Rusija je tu da Izraelu omoguci nastavak genocida nad drugim narodima. Rusija je saucesnik zlocina ogromnih razmera. Putin je kriminalac, kao i Natanjahu.

  • Miraš says:

   Gorane ti smišljaš još veće zlo Siriji. Sirija će se uvući u još veće i veliko stradanje ako sada prihvati rat još i sa Izraelom.Time bi Sirija prihvatila otvoreni ratni sukob i sa Amerikom i ko zna sa kim još od američkih najbližih saveznika. Izabrana vlast u Americi je nestabilna jer je Tramp pod jakim udarom njegovih protivnika te lako menja stavove. Dok je to tako Izrael nastoji da Ameriku uvuče u otvorenu i jasnu agresiju protiv Sirije, za razliku od dosadašnje uloge u kojoj je Amerika sakrivala tu svoju agresiju. Izrael gura Ameriku na put bez povratka, a takvih snaga ima još unutar Amerike.

   • goran says:

    Siriju i Rusiju niko nista ne pita. O svemu odlucuje Izrael.

    • Miraš says:

     Da se zvanični Izrael pita Sirija bi već nestala, a izraelska vrhuška je u izrazito manijakolnoj fazi otkad su shvatili da se to ne dešava. U junu 2015 izraelski vojni vrh sa patetičnim zadovoljstvom je obavestio svet da "Sirija umire". Već krajem 2016 su primetili da se dešava velika besmislica te da Sirija ipak ne umire, a 2017 su poludeli kad su shvatili da će Sirija biti pobednik. Ukupna oslobodjena teritorija Sirije samo raste i što je za Sirijce još važnije oslobodjene su najnaseljenije oblasti. Praktično od 14 pokrajina ostao im je za oslobadjanje i stavljanje pod kontrolu još Idlib, a sa Kurdima koji drže 1 celu i još dve polovine pokrajina rade na dogovoru. Ako se ovako nastavi kraj sirijskog rata je blizu, a tada će i Turska morati vratiti teritorije na severozapadu Sirije koje ona drži pod kontrolom. Izrael ne može više da računa ni na Tursku koja je nekad bila njegov važan saveznik u borbi protiv Sirije. Što milom što silom Rusija, Sirija, Iran i ostali saveznici tope neprijatelje Sirije. Izrael sada sa užasom prati da li je moguće da će i njegov najvažniji saveznik Amerika odustati od daljeg ratovanja u Siriji.

 5. Velika Metla says:

  „Poslednjih dana smo videli napredovanje velikih sirijskih snaga u područjima blizu naših granica." Ovo izjavljuju "kapice",iako sirijska vojska ima legitimno pravo da se kreće na svojoj teritoriji koliko i kada joj je volja,NEGO šta ćemo sa naci-nato vojskom blizu ruskih granica? Ista je situacija! Vama smeta što se sirijska vojska kreće i gomila na vašim granicama,a to isto radi ,naci-nato vojska na ruskim granicama,i šta sad?

 6. Miros says:

  Pojedini rusofobi nikako da shvate da nije Rusija ta koja podmece nogu ostalima vec neko drugi ,ali ne vredi budalama objasnjavati ko je ko i na cijoj strani.Rusija zeli mir na bliskom istoku da bi mogla da trguje i saradjuje sa drugim zemljama i da vrsi razmenu svih dobara u oblasti ekonomije kao i vojno-tehnicke saradnje.Boli njih uvo za Izrael i ostalu begru ,uostalom evo se spremaju da krenu i u Jemen po pozivu jednog dela naroda koji se legitimno brani od saudo-hijena,sto govori koliko im tudji narod veruje!!!!

  • goran says:

   Ponekad su tvoji komentari daleko ispod onoga sto obicno pises, pa se pitam da nije neki oblik sizofrenije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *