ИЗРАЕЛСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ТВРДЕ: Руски бродови заузели борбени поредак

IZRAELSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE TVRDE: Ruski brodovi zauzeli borbeni poredak

13 aprila 2018

Amerikansi su objavili snimke sirijskeluke  Tartus, koje je navodno napravio izraelski špijunski satelit.

Da bi pokazali da su Tartus napustili svi ruski ratni brodovi koji u Tartusu, po sporazumu Moskve i Damaska, imaju vlastitu infrastrukturu.

Amerikanci i Izraelci – potkrepljujući to snimcima – tvrde da je najmanje sedam ruskih ratnih brodova ne samo napustilo Tatrus nego i – postavilo se u istočnom Mediteranu u „borbeni poredak”.

Tvrde takođe da je u vreme snimanja u Tartusu bila ostala samo jedna dizel-električna podmornica klase 636 „Varšavjanka”.

Objavili su dva snimka, a ni na jednom nema fregate „Admiral Esen”, koja se u to vreme nalazila u vodama ispred Tartusa.

Snimke je emitovao i američki telekanal Fox News, koji je naveo da ih je dobio od kompanije Image Satellite Internacional (ISI).

Fox News je izneo pretpostavku da su ruski ratni brodovi napustili svoju bazu zbog najavljenih američkih raketnih udara po Siriji.

Amerikanci da ruske brodove koji su u „borbenoj formaciji” predvode „Admiral Grigorovič” (naoružan je krstarećim raketama „Kalibar”) i veliki desantni brod „Ropuča”.

Nekoliko ruskih brodova krenulo je iz Crnog mora prema Siriji…

Vojni vrh SAD ne krije da ove ratne brodove drže „na oku” njihovi „leteći radari”.

Međutim, nad Sirijom – nad zapadom provincije Hama – „visi” i ruski leteći radar A-50 za koji se popularno tvrdi da iz Sirije „vidi sve izmeu Gibraltara i Avganistana” .

KOMENTARI12 komentara

 1. goran says:

  Sklonili se Rusi da Ameri i Izrael iskokaku Siriju i Iran. Kakvi crni borbeni polozaji, zvaka za ludaka. Izrael trlja rucice, njihov plan je da izgine sto vise nejevreja, svih vrsta. Za cioniste nema razlike izmedju Rusa i Amerikanaca, jer su i jedni i drugi goje.

  • Miraš says:

   Da su ruski brodovi ostali u luci Tartus, što je tvoj prepametni stav, kako bi iz luke branili Siriju? Kad je bilo čiji ratni brod odbranio nešto stojeći u luci? Možda nekad davno to jeste bilo moguće i to samo ponekad. Ali danas kada se raznim sredstvima praćenja lako može otkriti gde se ratni brod nalazi pa još ako miruje, unapred je jasno da će to biti mrtav brod.

  • doktrina soka says:

   Komentar za IQ 41.Inace sto bi trosili gorivo,bez veze.

  • goran says:

   Od 2012. Izrael je napao Siriju više od 100 puta.

 2. Miraš says:

  Nisu napisali da "Admiral Grigorovič" u tom borbenom rasporedu "ispratio je" njihov razarač "Donald Kuk" iz dela Sredozemlja izmedju Kipra i sirijske obale prilično na zapad - izmedju Kipra i grčkog ostrva Krit. Ne odgovara im da priznaju da su šmugnuli.

  • Miraš says:

   Jeste to tek jedna runda, ali je posebno interesantna jer je uspela bez ijedne ispaljene rakete. Poznati jahač koji kopljem ubija zmaja, a nalazi se u centru grba ruske vojske, neka i dalje uspešno vodi tu armiju.

 3. vindfaker says:

  Mozete ispaliti nekoliko tomahavk-a u livadu kao i prosli put, i busati se kako ste izvrsili nekakav “napad”.

 4. vindfaker says:

  A o napadu na Rusiju nema govora, nato je smijesni patuljak za Rusku silu, nemaju 30% sanse!

 5. goran says:

  Michael Hoffman explains that Cabalist Jews consider non-Jews to be satanically possessed, worse than beasts. Jews, on the other hand, are the Highest Expression and Purpose of Creation. Cabalist Jews channel God’s will. “In a Talmudic and Kabbalistic culture, gentiles are fair game because they are considered demonic sub-humans.” Hoffmann writes that Hasidic rabbis are sorcerers who engage in black magic. “There are three fundamental components to Hasidic Judaism: Satanism, Satanism, and Satanism, under the names Kabbalah, Zohar and Shekinah.”

 6. goran says:

  “Why is Russia keeping silent when Israel bombs Syria, but threatens the US when it says it wants to do the same? Where’s the logic? Why can Israel do it and the US, as a world’s first superpower, cannot? If Russia is not ready to retaliate against Israel, why do they claim that they are ready to retaliate against the US? It makes no sense. Therefore, Russian should not give Israel a free pass and should impose a similar set of economic and political sanctions as in the case of the U.S.”

  • Miraš says:

   "Zašto Rusija ćuti kad Izrael bombarduje Siriju, ali preti SAD kad kaže da želi da uradi isto? Gde je tu logika? Zašto Izrael to može da uradi a SAD kao supersila, ne može? Ako Rusija nije spremna da vrati Izraelu,zašto onda tvrde da su spremni da vrate SAD? Ovo nema smisla..." Ima smisla zato što kao prvo Rusija nikad nije bila u ratu protiv Izraela. Zatim ruska diplomatija sigurno puno zna o Izraelu od samog nastanka te države. O Siriji Izrael i Rusija sigurno nemaju isti stav, imaju suprotstavljene stavove, ali oni o tome razgovaraju i pritom ne uznemiravaju ceo svet sa sadržajem tih razgovora. Na sva Izraelska bombardovanja sirijska PVO je reagovala i reaguje sve efikasnije. To je isto odgovor. Zar nije konkretan odgovor kad padne izraelski F-16?... Zar nisu mnogi očekivali da će izbiti konflikt Rusija-Turska povodom obaranja ruskog aviona na severu Sirije krajem 2015 godine? Rusi su nešto već tada znali o čemu su ćutali ili bar sumnjali su i čekali su. Sada Rusija i Turska u odnosu na to vreme imaju prilično bolje odnose. U nečemu se sigurno i dan danas ne slažu, ali oni sede, razgovaraju, pokušavaju da razumeju jedni druge i traže rešenja... Ruska politika nije naredbodavna. Jedino Americi moraju da daju upozorenja, jer Amerika radi samo silom i lažljivom propagandom, bez razumevanja i ne poštuje ničije interese. Ona samo izdaje naredjenja u svom interesu.... Dok Rusi se boje rata i poštuju rat te ne uleću naglavačke u rat, ali Amerikanci se ne boje rata te ga i ne poštuju. Oni se ne boje rata jer državu SAD niko odavno nije napao, a rat smatraju svojom igračkom za zabavu kad su u inostranstvu. Oni su daleko bezumniji od Izraelaca.

 7. goran says:

  Od 2012. Izrael je napao Siriju više od 100 puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *