ИЗРАЕЛСКИ АВИОНИ поново гађали Асадову војску! РУСИЈА И ДАЉЕ ЋУТИ!

IZRAELSKI AVIONI ponovo gađali Asadovu vojsku! RUSIJA I DALJE ĆUTI!

24 juna 2017

Izraelska avijacija raketirala je pozicije sirijske armije na njenoj strani Golanske visoravni.

Vojni vrh u Tel Avivu objavio je da je akciju izveo samo jedan njegov avion i da je tukao tačku sa koje je na deo Golanske visoravni koji Izrael drži pod okupacijom sa koje je „na Izrael“ navodno bilo ispaljeno desetak projektila koji su eksplodirali na nenaseljenoj teritoriji.

Priznao je da pritom niko nije nastradao.

U izraelskom saopštenje u se navodi da je taj avion pogodio dva tenka sirijske armije na severu sirijske Golanske visoravni.

Tel Aviv ispaljivanje projektila nazvao „neprihvatljivim kršenjem izraelskog suvereniteta“.

Sirija nije imala nikakav razlog da gađa teritoriju pod izraelskom kontrolom.

Ako je do toga i došlo, nije isključeno da iza ispaljivanja stoje pobunjenici koji drže delove prigranične zone. Izrael je, međutim, gađao pozicije i tenkove sirijske armije.

Izrael je u Šestodnevnom ratu 1967. godine oteo Siriji deo Golanske visoravni koji i danas kontroliše. Potom je proglasio njegovu aneksiju.

Savet bezbednosti UN je 1981. godine aneksiju proglasio ništavnom.

KOMENTARI6 komentara

 1. micky says:

  MULE cute. Jednom jevreji jednom smrdljivci... Pa posle ispotekar. A ponekad udara i turcin... A rusi propagiraju "demokratiju" i pregovaraju sa "zapadnim partnerima". Putin se uneredio. Potrosen je dibiduz. Mora novi covek na vlast ali ne iz NATO-fasistickog esalona.

 2. Predrag says:

  „Depopulacija bi trebalo da bude najviši prioritet spoljne politike prema trećem svetu, jer američka privreda će zahtevati velike i sve veće količine minerala iz inostranstva, posebno iz manje razvijenih zemalja.“ / Dr. Henri Kisindžer/ „Moć je najveći afrodizijak“, i „Stariji su beskorisne izelice.“ /Dr. Henri Kisindžer/ „Svetska populacija treba da bude smanjen za 50 %.“ /Dr. Henri Kisindžer/ „Mi smo na ivici globalne transformacije. Sve što je potrebno je prava velika kriza i nacije će prihvatiti Novi svetski poredak. “ /Dejvid Rokfeler/ Na planeti trenutno ima oko 6, 8 milijardi ljudi. I taj broj uskoro bi mogao porasti na 9 milijardi ljudi. Ali, ako napravimo jako dobar posao sa novim vakcinama, reformom zdravstvenog sistema i zdravstvenim ustanovama za reproduktivnost broj bi mogli smanjiti za otprilike 15 odsto – rekao je Gejts ispred brojne publike na TED-ovoj tribini o životnoj sredini. "Uskoro će biti moguće ostvariti skoro potpunu kontrolu nad svakim građaninom i otvarati dosijea, koja će sadržati i najličnije detalje o zdraviju i ponašanju svakog građanina. Ovi dosijei će stajati na raspolaganju vlastima. Vlast će prelaziti u ruke onih koji budu kontrolisali informacije. Postojeće institucije biće dopunjene institucijama za upravljanje pretkriznim situacijama, čiji će zadatak biti da unapred indentifikuju moguće društvene krize i razviju programe koji će se sa njima suočiti." ~ Zbignjev Bžežinski KO SU svi ovi ljudi? Kom narodu pripadaju? Ko bombarduje Suverenu državu Siriju? Ko joj je oteo Golansku visoravan? KO?

 3. Dondon says:

  Pa ukoliko su ispalili projektile na Izrael, legitimno pravo i obaveza Vojske je da uzvrati. Rusija je u toku sa tim incidentom i zato ne reaguje...cak ni verbalno.

 4. goran says:

  Koliko puta jos moram da ponovim: Amerika i Rusija su sluge izraela. Tramp i Putin su samo kelneri i nista vise. U Srbiji otvoriti izraelsku ili kineksku vojnu bazu, sve ostalo je zamajavanje.

 5. doktrina soka, says:

  A sta reci,pa i Putin je samo covjek,a ne NL.Gde ce na IzraHel,pala bi mu rublja na 0%, a mozda hoce da mis izade iz rupe,macorcina .

 6. milovan says:

  Javili su Rusi da su Izraelci gadjali i pogodili teroriste. Navodno da teroristi cesto otvaraju vatru na Izrael, kako bi Izrael otvorio vatru po SAA. Ovog puta su seizgleda preracunali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *