ИЗРАЕЛСКИ ЕКСПЕРТ КЕДМИ: Америка је дошла до тачке коју Русија није решила пре 100 година – ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

IZRAELSKI EKSPERT KEDMI: Amerika je došla do tačke koju Rusija nije rešila pre 100 godina – EVO ŠTA SE DEŠAVA

15 avgusta 2020

Izraelski vojno-politički ekspert Jakov Kedmi smatra da je trenutna situacija u Sjedinjenim Državama test snage vlasti Donalda Trampa. Rasni protesti koji potresaju SAD posledica su svega što se dešava u toj državi. Situaciju pogoršavaju ekonomski i politički problemi.

Kriza izazvana pandemijom koronavirusa uveliko je uticala na blagostanje običnih Amerikanaca, kojima je bio potreban samo najmanji razlog da izraze svoje nezadovoljstvo onim što se događalo.Kriza izazvana pandemijom koronavirusa uveliko je uticala na blagostanje običnih Amerikanaca, kojima je bio potreban samo najmanji razlog da izraze svoje nezadovoljstvo onim što se događalo.

Prema rečima Kedmija, ono što se dešava u Sjedinjenim Državama podseća na događaje koji su se odvijali u Ruskom carstvu 1916-1918. Tada je rukovodstvo zemlje, umesto da vrati stvari u normalu, uključujući i oštre metode, brzo gubilo moć.

Slična stvar se dešava i u SAD-u, lokalna policija nije u stanju da smiri demonstrante, a vojska nije spremna da se suprotstavi svojim sugrađanima.

Takođe je očigledno da Trampovi protivnici priznaju mogućnost u kojoj će vojska preuzeti kontrolu nad situacijom.

Ako se to dogodi, sadašnji predsednik će izgubiti samopouzdanje.

Rezimirajući, Kedmi je dodao da su se Sjedinjene Države približile tački bez povratka, koju ruska imperija nije uspela da zaobiđe pre 100 godina.

(webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Jevrejin Kedmi je globalista, kao i njegov gazda Putin. Ostao je jos samo Tramp da se nosi sa globalistickom mafijom, kada i njega skinu, to ce biti kraj.

 2. Rista says:

  Ovako ja pišem kada upadnem u rodoljubivi sevdah. Samo što bih ja bio još žešći, na primer ja bih napisao Amerika i Engleska biće...To ona pesmica koju smo pevali pre pedes godina pre nego su nas rasturili. I SSSR i SFRJ. A sigurno bih kao zaključak napisao "Amerika postaje SSSAR". Savez Sovjetskih Socijalističkih Američkih Republika. Mislim, u tom slučaju bih prestigao ventribune književnike. Za tri koplja. Sećam se onih demonstracija crnaca i Martina Lutera i njegovog sina Juniora. Ama svi smo se topili čitajući kako Amerika propada načisto i kako je crnci uvode u Socijalizam. To bilo negde pre jednog veka. Aj nešto manje od veka, al nema veze. Ovo sada je valda popravni. A sećam se kao juče i našeg velikog razočaranja Uništimo Vol Stir. E, tu smo bili sigurni da će se uvesti komunizam u Meriku. Dobro, nije, ali sada oće. Iako nisam upao u sevdah, ipak me malo golica. A da bih zadržao neku rezervu, moram da se ogradim - Ako nije uspelo pre jednog veka, pa ne uspe ni sada, dobro, ima još vekova pred nama. Pevaćemo mi amerika i engleska ako treba i hiljadu godina. Ja sam transparentniji od vebtribuneta. Ako magarac ne crkne pre toga.

 3. šiško says:

  Ako slučajno duboka država na bilo koji način pobedi u ovoj krizi koju je izazvala i potonjim izborima, svetu se crno piše. Toliko toga je u SAD uništeno i poljuljano, stotine miliona gradjana rapidno siromaše i sve su nezadovoljnije, a nova stara vlada koja će slavodobitno izaći iz senke trudiće se da sve to izgladi i popravi. Pošto više nema unutrašnjih resursa kojim bi mogla da zapuši sve rupe, odnosno ima u americi resursa, ali su oni u posedu sebičnih i bezobzirnih bogataša, amerika će krenuti u pljačkaške pohode po svetu. Tu se krije opasnost od trećeg svetskog rata. Oni to već sad pripremaju. Pretpostavljam da su ovi nemiri u Belorusiji i drugim dosad stabilnim zemljama priprema za pljačku. I ono razaranje Bejruta spada u isti repertoar. Teško planeti ako oni dodju na vlast.

 4. Miraš says:

  Postoji jedna jako velika razlika. Protesti u Rusiji desili su se tokom velikog svetskog rata kada je Rusija bila napadnuta zemlja i bila medju učesnicima u Velikom ratu. Dok sada državu SAD niko spolja ne napada vojno! Austrougarska je objavila rat Srbiji 28.jula 2014, a samo 4 dana kasnije Nemačka je objavila rat Rusiji 01.avgusta 1914. Napad na Rusiju Nemačka je otpočela 02. avgusta napadom i osvajanjem ruskog grada Kališ. Ubrzo posle toga Austrougarska je objavila rat Rusiji 06 avgusta 1914. Dužina Istočnog fronta prema Rusiji iznosila je oko 1600 km od Poljske pa do Turske. ... Teritoriju države SAD odavno niko ne napada. Poslednji put teritorija države SAD bila je ozbiljno napadnuta 1814 godine tokom rata izmedju SAD i Velike Britanije (1812-1815).

  • Miraš says:

   Niti sada neko SAD-u izvozi revolucionare niti neko spolja pokreće i pravi obojenu revoluciju u SAD. Amerikanci sami sebi prave obojenu revoluciju.

 5. Trocki says:

  Samo, gde je taj Lenjin? Trebalo bi da stigne iz Berlina sa železničkom kompozicijom zlata. Ah, okean...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *