ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОБЈАСНИО СВЕ: Ево да ли су Руси убили Скрипаља

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OBJASNIO SVE: Evo da li su Rusi ubili Skripalja

17 marta 2018

BRITANCI ne prestaju da optužuju Rusiju za pokušaj trovanja prebega iz ruske vojne obavežtajne službe Sergeja Skripalja koji je špijunirao za MI6.

Međutim, ne iznose nikakve činjenice niti Rusiji daju pristup materijalima istrage. Svetski poznati izraelski geopolitičar – bivši šef obaveštajne službe „Nativ” Jakov Kedmi – smatra da za to mogu postojati samo dva razloga: to što bi otkrivanje nanelo štetu bezbednosti Velike Britanije (to zvanični London i tvrdi) i to što Britanci ne smeju da otkriju istinu.

Kedmi u britansku zvaničnu verziju ne veruje i naglašava da Rusija nije imala nikakav motiv da likvidira Skripalja jer je on već bio u rukama njene kontraobaveštajne službe koja je iz njega izvukla sve za šta je bila zainteresovana.

Povodom glavne britanske glavne tvrdnje da je Rusija otrovala Skripalja bojnim otrovom „Novičok”, Kedmi ukazuje da je SSSR likvidacije u inostranstvu izvodio tako da nikada niko nije mogao da otkrije nikakav trag. A Rusija sada – čak i da je imala interes da ukloni Skripalja – nije imala nikakav razlog da namerno ostavlja tragove.

Svoje gledanje na „slučaj Skripalj” Kedmi je dodatno izoštrio ovako:

„Koliko znam iz istorije Rusije i Sovjetskog Saveza, Stepana Banderu je – sasvim opravdano – likvidirao čovek iz agenture KGB. Korisio je gas, ali Nemci nisu uspeli da otkriju da je to bilo sredstvo ubistva.Verovali su da je imao srčani udar. Znam i za slučaj kada je Izrael u Omanu hteo da likviria jednog od rukovodilaca Hamasa. I tada je korišćen gas koji ne ostavlja tragove. Ako to može mala mediteranska zemlja – zašto ne bi mogla i današnja Rusija? Niko se ne bavi likvidacijama tako što za sobom ostavlja tragove!”

Kedmi posebno ukazuje da se trovanje Skripalja dogodilo u momentu koji je za Rusiju najnepovoljniji – uoči predsedničkih izbora (18. marta) i svetskog fudbalskog prvenstva:

„Da je Rusija htela da se oslobodi Skripalja, ona bi to učinila kasnije i sigurno ne bi ovako primitivno. Ovo, zapravo, znači da je Velika Britanija jedina koja je u celoj stvari sumnjiva. Međutim, problematični su po svrsishodnosti i njen cilj i njeni motivi”.

Kedmi ukazuje: „Britanci imaju visok nivo u tehnici profesionalnosti, ali ne i u analitici. U sutšini, sve što se dogodilo izlazi izvan okvira profesionalnog i navodi na zaključak da je bilo organizovano da bi se dobio izgovor. Ali, šta Britanci žele? Da izmene politiku Rusije? Možda, ali na tome su zube već polomili. Da utiču na izbore u Rusiji? Možda, ali treba biti kompletan idiot pa verovati da će ovim naneti štetu Putinu na izborima. Da isprovociraju raskid diplomatskih odnosa? U redu, sve ka tome i ide, ali šta dalje? Imaju li oni u svemu neki politički cilj ili su od Čerčila naovamo toliko degradirali da imaju samo unutarepolitičke ciljeve, pa o državnoj politici i ne misle?!”

Kedmi, kao što se vidi, ne otvara izuzetno važno pitanje: a šta ako Britanci nikakve tragove „Novičoka” nisu otkrili, ako Skripalj i njegova kćerka Julija uošte nisu ni otrovani?

Verovatno namerno.

(Fakti)

KOMENTARI20 komentara

 1. goran says:

  Svakom Britancu po jedan "Novicok", pa neka onda tuze i optuzuju.

  • Dujo Dubajić says:

   Kedmi je Bog! Engleske lažljivce je samljeo u prah!

  • goksi says:

   Političkim manipulacijama i podvalama od strane zapada nikad kraja.

 2. Mali Vuk says:

  Tako je.

 3. Erulian says:

  Genijalac. Operisan od "Holivuda", koji kreira "stvarnost" današnjeg sveta.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Fenomenalno. Ovaj tekst uvesti u škole kao obaveznu literaturu.

   • goksi says:

    Veoma zanimljiv predlog! O tome bi trebalo ozbiljno razmišljati da se tako nešto slično ili isto uradi. Da nam deca budu svesna na šta je sve zapad ili bilo ko drugi spreman.

 4. Kulak says:

  Precizno i tačno.Svaka čast.

 5. Barakuda says:

  Ovaj tip je stvarno stručnjak,oduševio me...niko se ne bavi likvidacijama, a da za sobom ostavlja trag ! Tata mata od zanata !

  • Velika Metla says:

   Barakuda,sećaš se kako su naci-čemerikanci "pronašli"pasoš,lične karte,a verovatno i zubarski karton i krvnu grupu(obavezno s brojem cipela)onih tobožnjih terorista što su tobože srušili "kule bliznakinje"? Hahahahahahahahaha............,to "objašnjenje"su SAMO rretardi koji se zovu "američka nacija"mogli da prihvate za istinito!

   • Velika Metla says:

    Čelik se istopio u tim kulama,ali pasoš i lične karte JOK! Hahahahahaha.........,koliko neko treba da bude bbudala da veruje u onakve laži?

   • Kloto says:

    Ili drugosrbijancima!

 6. Kosta says:

  Prijatelj srpskog naroda.Imate na youtube emisiju "Vecer s Vladimirom Solovjevim"sta je rekao za Hrvate i Siptare.Bravo za Jakova Kedmija(Kazakova).

 7. Miki says:

  Ovo od Engleza su zaje...cije za dečiji vrtić.Kao (neću stobom da se igram, vrati mi moje krpice)ili (reći ću te mojoj mami...)Sprdačina.

  • Velika Metla says:

   Miki,gledaj sada posle izbora kada licemrni pirgavci započnu "lepši ton"prema Rusiji! Potopiti ostrvo!

 8. Portopranco says:

  Genijalac. Najsavršeniji tekst koji sam zadnjih 10 godina pročitao.

 9. Biogradlija says:

  Ultimativni genije! Na jednoj stranici teksta je sve bolje i preciznije objasnio nego hiljade i hiljade silnih geopolitičkih analitičara u tonama i tonama svojih dosadnih knjiga. Zbog ovakvih tekstova obožavam Intermagazin!

 10. Barakuda says:

  SAYS: da da, sve se srušilo, navodno 3 000 poginulih, a pasoši u celofanu i naparfemisani....da pametan čovek prolupa ! pozzz !!!

 11. Milutin says:

  Pa i sami englezi kao onaj naučnik koji je osporio sami istragu kao i način uviđaja je otvoreno saopštio da nem ni govora da je RUSIJA umešana u ovo trovanje pogotovu što je u pitanju gas na koji se pozivaju engleski političari ali ne i naučni radnici, labaratorije koje treba da daju svoju nezavisnu i stručnu analizu. Pored toga još u februaru prošle godine u Londonu su se dogovorili američke obaveštajne službe i engleske da se pojača propaganda protiv RUSIJE i da se upotrebe sva moguća sredstva kako bi se ocrnila RUSIJA I PUTIN. Ovaj dogovor je potpisan bez znanja Trampa o čemu su pisali doktor ROBERTS I DOKTOR ČOMSKI JOŠ PROŠLE GODINE ukazujući da je ova vrsta propagande prljava i lažna da će se loše završiti i za one koji su je i planirali ovako loše.

 12. Vojin Pantić says:

  Jakov Kedmi me je oduševio kad je govorio o bombardovanju Srbije.Nije izdržao da ne zajeca.Emotivac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *