ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИВА: Ево шта за Русију значи тајна израелска ракета

ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИВА: Ево шта за Русију значи тајна израелска ракета

7 новембра 2019

За Израел не представља проблем то што су руски стручњаци дошли у посед тајне израелске ракете из система „Давидова праћка“, али би она за Русију могла да буде занимљива са становишта техничких решења, рекао је некадашњи шеф израелске обавештајне службе „Натив“ Јаков Кедми.

„Чињеница да је ракета, која је пала на сиријску територију, дошла у руке руских стручњака за Израел не представља катастрофу. А са становишта Русије, увек је корисно када се докопате непознатог оружја. Али у овом случају, та ракета неће бити откровење“, рекао је бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив“ Јаков Кедми.Саговорник је такође истакао да су „израелске оружане снаге задовољне том ракетом“, и да она „можда садржи неке сложене, револуционарне елементе“.

„Међутим, ’Давидова праћка‘ је на приближно истом техничком нивоу као и познати комплекси руске производње“, додао је стручњак.

Према његовим речима, није тајна да могућности руских ракета класе земља―ваздух превазилазе потенцијал израелских или америчких пандана.

„Руски стручњаци би ипак могли да имају користи од проучавања ракете из система ’Давидова праћка‘ ― ако не у области дизајна, онда у области тактике и технике коришћења тог оружја. Можда ће успети да открију одређене слабости ракете или нека техничка решења која ће се руским стручњацима показати као ефикасна“, претпоставио је Кедми.

Подсетимо, медији су јавили да је Русија у Сирији дошла у посед модернизоване израелске ракете класе земља―ваздух, лансиране из ракетног система „Давидова праћка“.

Израелска војска је пре две године добила систем „Давидова праћка“, а он је први пут употребљен 23. јула 2018. године — систем је активиран након лансирања две ракете „Точка“ из Сирије, пише „Мигњуз“.

Наводи се да су ракете-пресретачи „Давидове праћке“ најскупље на свету и користи их израелска војска. Где су тачно инсталирани ови системи — остаје војна тајна.

„Давидова праћка“ ради на удаљености до 400 километара и директан је конкурент систему С-400, наводи портал.

KOMENTARI5 коментара

 1. M says:

  Rusi su svoje S-300 i 400 izveli po svijetu,i USA-Izrael-Zapad je je sigurno mrkvom ili batinom došao do podataka o njima!

 2. Armagedon says:

  толико је добра. да се није ни упалила

 3. теоретичар says:

  Врло важно. Ми смо америма објаснили најпростије оружје скојим смо срушили невидљивог. Жуч их заболела, јер то на нивоу лука и стреле па не можеш забранити а доказ је да можемо и још простије да га срушимо. Која је то била жалост, па још Кинези однели невидљивог у Кину. Не би ми њима ништа рекли, али ставили наше хероје под њихало страве и шта ћеш...Мораш, брате. А кад су им све потанко објаснили за свега по минута, умало се нису сручили на њихало. Ужас, брате колика је то туга. После смо паре зарађивали јер је по света долазило да се учи у Србију како се руше амерички невидљиви. После Тадић укинуо часове, јер му Амери дали кућицу у цвећу и доживотну апанажу да их укине. Ај добро, он је ионако био сав јадан бедан. И кОштуница валда доби жену на поклон и мачку па данас само преде. Јадан Ђинђић. Он добијо метак а баш био ко прави немац. Можда зато и добио. Мора да се млого замерио оном што га убијо. Можда га женска издала, шта ја знам...Оће оне тако.

 4. теоретичар says:

  Косовац, пријатељу, немораш ти све увек озбиљно да схваташ. Онај задњи те стварно наљутио и био вулгаран, али пусти брате воду и врћи се. Да се ниси поболео, побогу?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u