ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИВА: Ево шта за Русију значи тајна израелска ракета

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIVA: Evo šta za Rusiju znači tajna izraelska raketa

7 novembra 2019

Za Izrael ne predstavlja problem to što su ruski stručnjaci došli u posed tajne izraelske rakete iz sistema „Davidova praćka“, ali bi ona za Rusiju mogla da bude zanimljiva sa stanovišta tehničkih rešenja, rekao je nekadašnji šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi.

„Činjenica da je raketa, koja je pala na sirijsku teritoriju, došla u ruke ruskih stručnjaka za Izrael ne predstavlja katastrofu. A sa stanovišta Rusije, uvek je korisno kada se dokopate nepoznatog oružja. Ali u ovom slučaju, ta raketa neće biti otkrovenje“, rekao je bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi.Sagovornik je takođe istakao da su „izraelske oružane snage zadovoljne tom raketom“, i da ona „možda sadrži neke složene, revolucionarne elemente“.

„Međutim, ’Davidova praćka‘ je na približno istom tehničkom nivou kao i poznati kompleksi ruske proizvodnje“, dodao je stručnjak.

Prema njegovim rečima, nije tajna da mogućnosti ruskih raketa klase zemlja―vazduh prevazilaze potencijal izraelskih ili američkih pandana.

„Ruski stručnjaci bi ipak mogli da imaju koristi od proučavanja rakete iz sistema ’Davidova praćka‘ ― ako ne u oblasti dizajna, onda u oblasti taktike i tehnike korišćenja tog oružja. Možda će uspeti da otkriju određene slabosti rakete ili neka tehnička rešenja koja će se ruskim stručnjacima pokazati kao efikasna“, pretpostavio je Kedmi.

Podsetimo, mediji su javili da je Rusija u Siriji došla u posed modernizovane izraelske rakete klase zemlja―vazduh, lansirane iz raketnog sistema „Davidova praćka“.

Izraelska vojska je pre dve godine dobila sistem „Davidova praćka“, a on je prvi put upotrebljen 23. jula 2018. godine — sistem je aktiviran nakon lansiranja dve rakete „Točka“ iz Sirije, piše „Mignjuz“.

Navodi se da su rakete-presretači „Davidove praćke“ najskuplje na svetu i koristi ih izraelska vojska. Gde su tačno instalirani ovi sistemi — ostaje vojna tajna.

„Davidova praćka“ radi na udaljenosti do 400 kilometara i direktan je konkurent sistemu S-400, navodi portal.

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  Rusi su svoje S-300 i 400 izveli po svijetu,i USA-Izrael-Zapad je je sigurno mrkvom ili batinom došao do podataka o njima!

 2. Armagedon says:

  toliko je dobra. da se nije ni upalila

 3. teoretičar says:

  Vrlo važno. Mi smo amerima objasnili najprostije oružje skojim smo srušili nevidljivog. Žuč ih zabolela, jer to na nivou luka i strele pa ne možeš zabraniti a dokaz je da možemo i još prostije da ga srušimo. Koja je to bila žalost, pa još Kinezi odneli nevidljivog u Kinu. Ne bi mi njima ništa rekli, ali stavili naše heroje pod njihalo strave i šta ćeš...Moraš, brate. A kad su im sve potanko objasnili za svega po minuta, umalo se nisu sručili na njihalo. Užas, brate kolika je to tuga. Posle smo pare zarađivali jer je po sveta dolazilo da se uči u Srbiju kako se ruše američki nevidljivi. Posle Tadić ukinuo časove, jer mu Ameri dali kućicu u cveću i doživotnu apanažu da ih ukine. Aj dobro, on je ionako bio sav jadan bedan. I kOštunica valda dobi ženu na poklon i mačku pa danas samo prede. Jadan Đinđić. On dobijo metak a baš bio ko pravi nemac. Možda zato i dobio. Mora da se mlogo zamerio onom što ga ubijo. Možda ga ženska izdala, šta ja znam...Oće one tako.

 4. teoretičar says:

  Kosovac, prijatelju, nemoraš ti sve uvek ozbiljno da shvataš. Onaj zadnji te stvarno naljutio i bio vulgaran, ali pusti brate vodu i vrći se. Da se nisi poboleo, pobogu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *