ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ СВЕ ОТКРИО: Ово ће бити РУСКИ ОДГОВОР Израелу за рушење авион!

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC SVE OTKRIO: Ovo će biti RUSKI ODGOVOR Izraelu za rušenje avion!

20 septembra 2018

Bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakov Kedmi u intervjuu za Sputnjik objasnio je stav Izraela prema Siriji i problemima na Bliskom istoku i kritikovao vojsku svoje zemlje za neprofesionalizam i neodgovorno ponašanje pilota koje je dovelo do obaranja ruskog aviona Il-20 u Mediteranu.Kako ocenjujete incident sa obaranjem ruskog aviona Il-20 u Sredozemnom moru, za šta je ruska vojska optužila Izrael?

— Činjenica je da je ruski avion oboren za vreme pokušaja izraelskih lovaca da granatiraju kopnene ciljeve. Glavno je što je napadnut objekat u neposrednoj blizini ruskih snaga. Izrael nije uzeo u obzir da ruske snage mogu direktno ili indirektno nastradati. To je neodgovoran i nedopustiv akt.

Saradnja Rusije i Izraela je bila zasnovana na temelju da, bez obzira na akcije Izraela protiv Hezbolaha, on neće dovesti u opasnost živote ruskih vojnika. Izrael nije poštovao taj dogovor i izraelske akcije su indirektno izazvale pogibiju ruskih vojnika. To govori da Rusija, najverovatnije, neće više računati da Izrael poštuje dogovore i njegove mogućnosti na sirijskom nebu biće ograničene potpuno ili delimično.

Ovaj događaj pokazuje da se rat i vojne akcije ne mogu poveriti pripadnicima vojski. Ovde je izraelska vojska postupila neprofesionalno, bezobzirno i neodgovorno izvodeći napad u ovim uslovima.

Koga Izrael gađa tokom naleta svojih aviona?

— Kao i u poslednjih više od dvesta naleta na teritoriju Sirije — to su iranski objekti. U ovom slučaju, to su objekti u kojim se proizvodilo i modernizovalo oružje za Hezbolah u Libanu za napade na Izrael. Nikad nismo napadali na teritoriji Sirije niti sirijsku vojsku niti snage Hezbolaha niti šiitsku proiransku miliciju koja se borila na strani Asada. Samo smo napadali i pokušavali da uništimo baze i skladišta Irana u kojima se spremalo oružje za upotrebu protiv Izraela.

Kako vidite situaciju u Idlibu? Da li se može reći da je sporazumom Rusije i Turske praktično rešeno pitanje Sirije?

— Ako bude realizovano to što je tamo napisano, i u kom stepenu bude realizovano, zaista će biti veliki uspeh. Što više dogovor bude realizovan, uspeh će biti veći. U njemu se govori o eliminaciji ili povlačenju iz ovog rejona dve glavne terorističke grupe DAEŠ i Nusra front. Otuda više neće dolaziti pretnje ruskim bazama. Povlačenje tih terorističkih grupa je osnovna pozitivna stvar, ako bude ostvarena. Bez te dve terorističke grupe koje terorišu i lokalno stanovništvo, otvoriće se mogućnosti za konstruktivnije razgovore sa drugim grupama koje se tamo nalaze (Turkomani, Slobodna sirijska vojska itd.) radi traganja za političkim rešenjem u Siriji, tj. usvajanje novog ustava. U dogovoru se navodi da do kraja godine treba da budu otvorena dva glavna auto-puta za sirijske vladine snage, čime će se ekonomski povezati svi rejoni: peti koji povezuje Damask, Hamu i Alep i četvrti koji prolazi od Alepa do Latakije. Time se praktično područje Idliba ekonomski i transportno priključuje ostaloj sirijskoj teritoriji.

Da li će teroristi, ako nastave da puštaju dronove i izazivaju rusku vojsku, na kraju naterati rusku i sirijsku vojsku da pokrenu vojnu operaciju u Idlibu, bez učešća Turske?

— Ako sporazum koji je potpisan sa Turskom i metode koje su dogovorene ne reše problem terorista na teritoriji Idliba, a njihove pretnje kako Damasku, tako i ruskim Vazdušno-kosmičkim snagama ostanu, tražiće se drugi načini rešavanja tih problema. Najverovatnije vojni.

Često se pominje da Izrael nema ništa protiv Bašara el Asada, već samo ne želi Iran u blizini svojih granica. Koliko je to istina?

— Kao prvo, sirijska granica za vreme Hafeza Asada i Bašara el Asada nakon rata 1973. godine bila je najmirnija. Nas ne interesuje kakva je vlast i ko je na čelu Sirije. To je stvar Sirijaca. Za nas je problem prisustvo u Siriji proiranskih i iranskih snaga, njihovi pokušaji da pretvore Siriju u bazu za direktne ili indirektne napade na Izrael. To ne želimo. Mi se nismo mešali kada je šiitska proiranska milicija ratovala na strani Asada protiv njegovih protivnika. To se nas ne tiče. Hezbolah ratuje protiv neprijatelja Asada — to se nas ne tiče i mi se ne mešamo. Ali ne želimo da se teritorija Sirije pretvori u drugi Liban. Ako teritorija Sirije bude kakva je bila do 2011. godine, kao za vreme oca i sina Asada kada je granica bila najmirnija to nam i odgovara.

Da li je Izrael zaista najveća sila u regionu od čije odluke zavisi mnogo toga, pa i američka intervencija u Iranu?

— Izrael je, u vojnom planu, najveća sila na Bliskom istoku. Izraelska vojska je danas jača od bilo koje evropske vojske. Zbog toga, mora se uzimati u obzir naša vojna sila, naši interesi kada se pokušavaju rešiti neka pitanja na Bliskom istoku. Mi razmatramo stanje na Bliskom istoku samo sa jednog gledišta — da se ne stvori situacija koja bi pretila državi Izraelu. Ko se bavi Bliskim istokom mora da uzima u obzir i naše interese i naše mogućnosti.

(Sputnjik)

KOMENTARI19 komentara

 1. M says:

  Toliko o Izraelskoj vojsci i interesima!Onima kojima to nije jasno,ovdje je to jasno objašnjeno!

 2. DonDon says:

  Potpuno ispravno glediste. Drzava koja nije sposobna da zastiti samu sebe nije drzava.

  • Zaharije qSerak says:

   Država Izrael nije u mogućnosti da zaštiti samu sebe.Ona je dio Amerike i zato je jaka.Ako znamo da je u Americi svaki vojnik koji je bio u Izraelskoj vojsci isto beneficiran kao i onaj koji je bio u Američkoj,onda nam je jasno.Ako znamo da je pomoć koju Amerika /Kongres i Senat/ daju Izraelu toliku novčanu pomoć da Izrael moze da živi od toga.Ako znamo da sve velike kompanije imaju takozvani help centar u Izraelu,onda nam je mnogo toga jasnije.Toga nema za Srbiju i eventualno pozivanje na Državu Izrael je jedan veliki apsurd.Izraelu koji je okružen sa 500miliona muslimana je siguran i zato se moze ponašati onako kako se ponaša.Dobar primjer je i Rusija koja definitivno ne smije ništa da uradi Izraelu,jer Ruski milijarderi neće to dozvoliti.Putin to odlično zna,i podvio je sto bi nas narod rekao rep

   • Miraš says:

    Nije problem u ruskim milijarderima nego Rusija je zakupila baze u Siriji na preko 40 godina te ima vremena. Od Bliskog Istoka se ne može brzo napraviti mirna ili što mirnija oaza za kratko vreme. To im želim jer to je i u našem interesu; često važi da ako je tamo mir i kod nas je mir i nažalost važi i obratno. Nije toliko problem u različitim narodima i državama na Bliskom istoku, nego B.I. je strategijski veoma značajan deo sveta. Za njega su iz različitih razloga zainteresovane sve velike sile. Izmedju samih država na Bliskom Istoku često postoji žestoka konkurencija i nepoklapanje interesa te to se itekako zloupotrebljava. Pogrešan je pristup Izraela da uz podršku jake i vodeće sile Amerike sukobljava se ili manipuliše sa arapskim i muslimanskim morem u svom okruženju. U startu neispravan je zbog nepravde učinjene drugima a koja se kadtad može vratiti kao bumerang. Gledano samo na duži rok - šta ako SAD iz bilo kojih razloga zapadnu u krizu i izostane tolika podrška Izraelu. Ne može samo agresija i rat biti princip spoljne politike jedne tako male države, a Izrael očigledno ne radi na stvaranju mira sa svojim susedima. Kad pravimo novu kuću nastojimo da izgradimo i dobre odnose sa svojim susedima. Tako slično smo gledali i na stvaranje novog savremenog Izraela. Ali u šta se to pretvorilo? Savremeni Izrael od svog početka postao je važna odskočna stepenica za stvaranje haosa na Bliskom Istoku. Nema sumnje da je to bio i uslov velikih sila koje su podržale obnavljanje države Izrael, najpre V. Britanije a posle i SAD. Velika Britanija odavno nije više vodeća svetska sila, a alično se može desiti i SAD. Interesantno je da je drevni Izrael uništen uz pomoć starog Rimskog carstva, a sada Izrael ima podršku država potomaka tog istog carstva. Ali sva carstva i sve velike sile su prolazne. Sa njihovim zapadanjem u krizu ili baš propašću naći će se najpre u nevolji njima najodanije manje i male države. Nije jedini Izrael takav, i na Balkanu ima raznih još jadnijih suncokreta da se vidi.

   • Deda Micko says:

    Ako Putin ima rep, a ocigledno ga ima, onda on i nije covek vec pripada nekoj drugoj vrsti.

  • Deda Micko says:

   Moze li neko da zastiti sebe neprestano napadajuci druge, ziveci vecno u paranoji potencijalnih neprijatelja. Jevreji zive u paklu, oni nikada nece imati mir, cak ni kad ustolice Antihrista. I onda ce se plasiti nekog "neprijatelja".

 3. mister x says:

  oni naravno nisu nikakva sila,u sukobu sa francuskom,indijom,vijetnamom,sjevernom korejom,mozda cak i iranom i pakistanom bez direktnog mjesanja amerike i ostalih zapadnih zemalja bili bi slomljeni za nekoliko dana!

  • Darko says:

   Ajde ne lupaj gluposti. Arapi oko njih su bili naoružani do zuba i prošli su ko bosi po trnju. Iranu bi očukali lobanju da oni ne bi znali gde su. Usput, Izrael poseduje i nuklearno oružje, pa ih ti napadni ako si lud. Jedini su uspeli da prebace trupe sa avionima 4.000 kilometara od Izraela, da olupaju trupe na aerodromu, da oslobode taoce, pobiju teroriste i da unište sve avione ratnog vazduhoplovstva Ugande na pisti. Samo su to oni uspeli. U pitanju je operacija Entebe. Imaju najkvalitetniju vojsku. Možda nije velika ali je ubitačna. Izrael je prijatelj, zapamti to. Jevreji su braća po krvi. Zapamti to. SHALOM ISRAEL!

 4. milorad says:

  hezbolah uopšte nije i ne može biti pretnja za izrael, to je nešto jača milicija oni nemaju ni kapaitete ni oružje za vodjenje dužeg rata , a vazduhoplovstvo hezbolaha NE POSTOJI. Nije mi jasno od čega se izrale plaši, čak i kada bi 10x više iranskih trupa bilo u siriji OPET izraelska armija koja je ZAISTA IZUZETNO SNAŽNA I DOBRO OBUČENA SILA NE BI IMALA NIKAKVE VEĆE PROBLEME DA ODBRANI IZRAEL ILI UPADNE U SIRIJU I ELIMINIŠE PRETNJU.Ovo je priča za budale, a ono što radi izrael u siriji je testiranje i proučavanje ruskih vojnih sistema elektronike i PVO.Jedino, što rusi nisu glupi i ne koriste te sisteme ofanzivno i u punom obimu.Ovo sa ruskim avaksom što je oboren je upravo razlog napada a ne neko opskurno skladište sirijske vojske.Izrael se opasno poigrava nekim stvarima i bilo bi im bolje da se drže svojih granica a manje da saradjuju i odradjuju prljave poslove za USA.uskoro će sirija dobiti efikasni sistem za obaranje piratskih upada na svoju teriotoriju a izraelu će biti MNOGO teže da osmatra ruse, moraće da krenu u PUN napad da bi možda mogli da vide rusku PVO i prtoivelektronsku tehniku u pogonu a to KOŠTA. Lako je sa 2-3 aviona upadati u tudji prostor tako mali broj aviona je teže uočiti pogotovo kaa izrael uopšte ne poštuje vazdušni prostor libana koji nema nikakve radare ili PVO a tu je glavno uporište hezbolaha, gle čuda opasnog hezbolaha koji nije ni za K.Jer da liban ima PVO izraelski avioni bi bili daleko raniej uočeni i ne bi imali uopšte šanse da stignu do sirije, to važi i za jordan koji je gotovo nenaoružan i baš me zanima od koga to izrael toliko strepi.Sve je ovo laž i opasna provokacija rusa ali ima načina da se to spreči i mislim da će to uskoro i izrael da nauči.

  • Deda Micko says:

   Nisam li objasnio da Izrael strepi od sopstvene paranoje, sve te price o neprijateljima samo su izgovor ze dalju ekspanziju. A o drzavi Izrael reci cu to da mnogo vise Javreja zivi van te zemlje nego u njoj. Sami Jevreji dali su odgovor koliko je ta drzava dobra za zivot.

  • Miraš says:

   Sve ste ispravno napisali. Samo ću se nadovezati na Vaš komentar. Izrael i dalje interesuje proširenje države Izrael i pravljenje Velikog Izraela. Reč je o poznatom planu Yinon koji je sastavni deo američke spoljne politike. Hezbolah je neprijatelj za Izrael zato što ne dozvoljava otimanje teritorija Libana. Pazi "bezobrazluka" maleni Liban i još manji Hezbolah ne dozvoljava Izraelu da im otme njihove teritorije i da se Izrael širi na račun Libana. Pored šitske milicije Hezbolah Liban ima i redovnu vojsku, a Hezbolah se nalazi baš u južnim delovima Libana koje je Izrael hteo prve da okupira. Takodje Izrael pamti da su okupirali sirijski Golan i da po medjunarodnom pravu Izrael treba da ga vrati Siriji. Izrael je jedna od država koja izrazito ne poštuje medjunarodno pravo. Dakle Golan se može vratiti u sastav Sirije jedino vojnom silom. Ako Sirija ojača i njeni saveznici ostanu snažni i budu još snažniji taj okupirani Golan se može kadtad vratiti. Jedan od veoma snažnih saveznika Sirije je Iran te otuda potiču američko-izraelske pretnje ne samo iranskim snagama u Siriji, nego Iranu u celini. To su dva osnovna razloga zašto Izrael napada Hezbolah, iranske snage u Siriji, špijunira šta sve poseduje ruska vojska u Siriji i isprobava kako se to može uništiti. ... Izrael nema pravo da gadja bilo čije objekte u Siriji, te ni iranske. Kada gadja iranske objekte to je jednako agresivno kao da gadja i ruske objekte u Siriji. Crvene linije koje su dosad dogovarale Rusija i Izrael kao da nisu u redu jer dosad ruske snage u Siriji nisu bile smetnja da Izrael gadja iranske snage i Hezbolah prisutan u Siriji, ali time je Rusija praktično dala saglasnost da Izrael krši suverenitet Sirije! Nakon ovoliko vazdušnih agresija Izraela može se govoriti o još jednom ratu, o ratu Izrael-Sirija, a ne samo o Sirijskom ratu. Naravno žao mi je poginulih 15 ruskih vojnika, ali valjda je i to moralo da se desi da bi rusko rukovodstvo dobilo odgovarajuću opomenu. Dakle to nije pravda za poginule ruske vojnike lično i za njihove porodice, ali jeste pravda za ruski vrh. Dok su ginuli iranski vojnici i pripadnici Hezbolaha ruska vrhuška nije reagovala, a indirektno preko Sirije i oni su im saveznici. Iran im je saveznik i posebno zbog evrazijskog bloka. Za to "svejedno" su upravo dobili opomenu kroz pogibiju svojih ruskih vojnika. Sistem S-200 ne može da identifikuje letelice. Da su Rusi ranije isporučili S-300 Siriji , taj PVO sistem može da identifikuje letelice te sirijska PVO sada ne bi mogla da obori ruski avion Iljušin. Ugadjajući Izraelu Rusi su vezali ruke savezniku Siriji i omogućili rušenje svog ruskog aviona. Dakle i bez završene istrage jasno je da za pogibiju 15 ruskih vojnika krivi su na prvom mestu Izrael pa zatim sama Rusija. Tehnički gledano avion jeste oborila sirijska PVO, ali ona je najmanje kriva pogotovo što su ranije postojale jasne namere Sirije da nabavi efikasniji sistem S-300. Povodom obaranja ruskog aviona Putin je rekao da će Rusija ojačati bezbednost ruskih trupa u Siriji i da će svet upamtiti kako će izgledati to pojačanje. To je rekao ne toliko zbog sveta, nego više zbog domaće ruske javnosti jer u Rusiji tradicionalno uslovi rada i život vojnika se puno više ceni. Ako sada ne ograniči Izrael za neko vreme Putin bi u Rusiji mogao proći slično kao njegov prethodnik Jeljcin.

  • Miraš says:

   Hezbolah ma koliko da je mali ipak može da bude pretnja za Izrael ako bi bio naoružan najefikasnijim bespilotnim letelicama i sa mnoštvom takvih letilica sa eksplozivom ako bi krenuo u napad na sever Izraela, na okupirani Golan. U tom slučaju Izraelska PVO mogla bi ubrzo biti zagušena. Takvu opomenu Izrael je dobio u maju ove godine, ali Izrael ne objavljuje podatke ni kada napada, a ni kada je on na gubitku. Možda ni u ovom novinskom članku nije sve tačno, ali ipak moguće je: "IRAN NAPAO IZRAEL: Da li je Teheran uhvatio Tel Aviv na spavanju, i DA LI JE OVO POČETAK VELIKE NESREĆE?! ... Ovaj napad iranskih snaga u Siriji bio je odgovor na ranije izraelske napade. U to vreme drugi mediji pisali su da je najpre izraelski PVO sistem zagušen, pa su zatim Izraelci prešli na još lošiji američki "Patriot". Ama, sprdali su se carski sa tom „sposobnom" izraelskom vojskom. ... Izrel ne gradi mir, raniju sirijsku inicijativu, da sad ne tragam negde iz 2004 ili 2006 godine o rešavanju medjusobnih problema i obnavljanju nedhudržavnih odnosa Izrael je odbio. Izraelska vrhuška misli samo o novim osvajanjima teritorija i zato sve rešava samo ratovanjem.

  • Miraš says:

   Kad iz Izraela kažu da štite svoje bezbednosne interese napadajući ciljeve van Izraela, oni zapravo rade na ostvarenju svojih osvajačkih ciljeva. U sledećem tekstu dosta su opisane igre Izraela i ostalih na Bliskom Istoku. “MAHDI NAZEMORAJA: Ako se Srbija približi Rusiji, Zapad i globalisti će je uništiti". Neka Vas ne zbunjuje što se u naslovu pominje Srbija. Velika podvala je priča o disoluciji-raspadu bivše Jugoslavije. Najpre su SAD i EU dobro prostudirali sve u Jugoslaviji i zatim podržali sve svadje i sve secesionističke republike, a onda su sakrili svu svoju prljavštinu iza te “disolucije”. Od Slovenije, Hrvatske i od Bošnjaka i Hrvata u BIH, zatim od Makedonije i Crne Gore napravili su državice poput marionetskog Južnog Vijetnama, ali ovaj put uspešno. Od 2000 godine intenzivno nastoje da takva bude i Srbija, a rezutate takvih njihovih napora itekako osećamo. Veoma su slični ratovi u bivšoj Jugoslaviji sa ratom u Ukrajini i sa ratovima na Bliskom Istoku. Dosledno sebi i svojoj ličnosti ja i dalje neću da zapadam u šovinizam ili rasizam te ni u antijevrejske priče. Iz starih vesti jasno je da su i obični Jevreji itekako izmanipulisani, oni sami slali su neko vreme poruke o tome. Njihove vlasti drže ih decenijama u stalnom strahu od Arapa i Muslimana i onda to daje rezultate. Problem je u elitama koje vladaju današnjim svetom. Čak i u Izraelu lideri koji su samo nagovestili da žele neko poboljšanje odnosa sa Arapima naprasno su umirali. Takvo upravljanje Izraelom nam govori da će sve islamske države na Bliskom istoku ovako ili onako i dalje biti na udaru. ... Samo delić iz pomenutog teksta od 9 avgusta 2014. : "Izrael radi na raspirivanju tenzija između različitih hrišćanskih i muslimanskih frakcija. Ciljevi Jinon plana su da se Liban i Sirija podele u nekoliko država na osnovu verskih i sektaških identiteta ‒ sunitskih muslimana, šiitskih muslimana, hrišćana i Druza. Jinon plan je predvideo i balkanizaciju Egipta, Sudana i Libije. Nekoliko godina posle ove mape objavljene u Atlantiku, pojavila se i mapa u Njujork tajmsu, na kojoj je Libija podeljena, kao i Jemen, Sirija i Irak…."

 5. triglav says:

  to je dokaz, da se glavni akteri o svemu dogovaraju i da je sve samo igra u svrhu porobljavanja čovečanstva

  • Deda Micko says:

   Upravo tako, ali ljudi razmisljaju na nivou 19. veka: Izrael je mala (prostorno) drzava, pa otkud moze biti tako opasna. Moze jer je stvorena od strane najmocnijeg bankarskog kartela koji kontrolise sve narode sveta, od strane crnomagijske elite koja je prisutna svuda. Objasnjavati to ljudima koji misle u kategorijama Zvezda-Partizan izgleda da je jalov posao.

   • padre says:

    Da razmišljaju barem na nivou 19. veka, nego oni razmišljaju na nivou svoje biblije!

    • Deda Micko says:

     Da, na nivou Novog zaveta koji su im podmetnuli Jevreji i koji je doveo do totalnog zaglupljivanja polovine covecanstva, a sve u korist Jevreja. Isto su se tako upecali i muslimani koji takodje nemaju pojma od koga im je ta religija poidmetnuta i zasto.

 6. Deda Micko says:

  Ovako kaze Nemanja: "15 ruskih vojnika je poginulo zbog akcije Izraelske vojske. Posle toga Putin prihvata ponudu Izraela da podeli podatke o incidentu? -Smrt 15 vojnika nije incident nego ubistvo! Šta su radili izraelski avioni u Sirijskom vazdušnom prostoru i ko im je odobrio napad na Sirijsku vojsku!? (Taj je direktni krivac za smrt 15 ruskih vojnika i treba krivično da odgovara). Sad je i laicima jasno više niko ne spominje ISIS, od početka je bio cilj Izraela (SAD, Britanije) samo svrgavanje Asada, okupacija Sirije i preuzimanje resursa i geostrateške pozicije te Zemlje. Pošto tzv. arapsko proleće nije uspelo u Siriju počeli su da napadaju tetoristi (čitaj psi rata) i Izrelska, Američka, Britanska i ostala Nato avijacija. Zvuči poznato?

  • Miraš says:

   Ruski avion je oboren iznad Sredozemnog mora, pao je u more 27 km od sirijske obale, a naspram Kipra. Sem 4 izraelska aviona koja su izvršila 2 borbena napada na sirijskom kopnu u vremenu od 22 - 22 i 10 min, u blizini mesta obaranja aviona bila je i manja francuska fregata "Overnj". Veza sa ruskim avionom izgubljena je u 23 časa. Osim franuske fregate blizu na Kipru postoje dve britanske baze, a u tom području primetna su kretanja drugih aviona, brodova i podmornica. U tom delu Sredozemnog mora razni akteri medjusobno se špijuniraju i nameštaju opasne situcije. Ne verujem da bi uzvratni ruski udar na objekte drugih država usledio odmah, bez prijave i tek tako u stilu: "Streljba - mi uzvraćamo", a zbog složenosti sirijskog rata. Ne znamo koliko još i kakvih riba je zamutilo vodu sem izraelske. Izraelci jesu krivi zbog svoje neprofesionalnosti: zbog toga što su prijavili svoj napad samo 1 minut pre početka izvodjenja (najverovatnije zato da se podaci ne prenesu te da im i ovaj put uspe napad) i zbog toga što su se sakrivali iza ruskog aviona, a neko drugi je gadjao ruski avion. Ostaje otvoreno pitanje ko je gadjao i oborio ruski avion? Da li je to stvarno bila sirijska PVO, ili je to bila francuska fregata ili neko treći. Prve vesti su obično najtačnije, ali sada sve više sumnjam da je to bila sirijska PVO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *