ИЗРАЕЛСКИ ОДГОВОР: Активирамо одбрамбени систем, сада је све могуће…

IZRAELSKI ODGOVOR: Aktiviramo odbrambeni sistem, sada je sve moguće…

23 jula 2018

Izraelska vojska saopštila je danas da je aktivirala svoj odbrambeni sistem kao odgovor na rakete u susednoj Siriji.

Vojska je saopštila da su dva presretača lansirana sa „Dejvid Siling“ sistema pošto su identifikovane rakete.Rakete su sletele na sirijsku teritoriju, navela je vojska i dodala da tom prilikom niko nije nastradao niti je bilo povređenih.

Zbog incidenta širom severnog dela Izraela bile su uključene sirene.

Zasad nije jasno ko je ispalio rakete u Siriji i šta im je bila meta, preneo je AP.

Početkom meseca Izrael je dva puta lansirao presretačku raketu „Patriot“ na bespilotne letilice koji su se približavale sa pograničnog područja iz Sirije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Milica says:

    Sirijski rat još nije završen, ali već sada je jasno je da će Asad biti pobednik u tom ratu. To daje prednost da se sve više obezbedjuju uslovi za njegov završetak sve više pregovorima kako sa unutrašnjim tako i sa spoljnim teroristima. Oslobadjanje i preuzimanje teritorija jugozapadne Sirije privodi se kraju. Ostala su još dva džepa terorista krajnje zapadno. . Severnije nalazi se manji džep "zelenih" u Kunejtri koji izlazi na granicu sa okupiranim Golanom. Džep "Crnih" je odvojen od ovog džepa, nalazi se skroz na jugozapadu i graniče sa na zapadu sa teritorijom koju kontroliše Izrael, a na jugu sa Jordanom. Povodom toga i po drugim pitanjima danas je održan važan sastanak u Izraelu. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov razgovarali su sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom. Detaljno se razgovaralo završetku antiterorističke operacije na jugu Sirije i osiguranju mira duž granice sa Izraelom, uključujući realizaciju Sporazuma o razdvajanju snaga iz 1974. godine.

  2. Milica says:

    Džep "crnih" smanjen je danas sa severne strane i blizu teritorije koju kontrolišu izraelske snage (okupirana Golanska visoravan), a tokom tih borbi nije bilo ni provokacija ni ometanja od strane Izraela. Sirijska vojska oslobodila je Umm Allouqes - al-Muallaqah i još nekoliko drugih sela.

  3. goran says:

    Izraelu odgovara samo rat, to je njihova religija koju nikada nece zameniti drugom. Oni su u sukobu sa svim nejevrejima i to se nikada nece promeniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *