ИЗРАЕЛСКИ САТЕЛИТИ СВЕ СНИМИЛИ: Венецуела спрема моћно оружје!

IZRAELSKI SATELITI SVE SNIMILI: Venecuela sprema moćno oružje!

8 februara 2019

Venecuelanska vojska priprema S-300VN raketni odbrambeni sistem za borbena dejstva u vazduhoplovnoj bazi Manuel Rios, prema satelitskom snimku koji je objavio izraelski „ImageSat Intl“. Ovaj razvoj je verovatno povezan sa pripremama zemlje za borbu protiv moguće američke invazije.

Portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova rekla je 7. februara da su SAD već donele odluku o upotrebi sile u Veneculi i da “sve ostalo nije ništa drugo do operacija pokrivanja”. U međuvremenu, američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da „Hezbolah ima aktivne ćelije u Venecueli“. Dakle, čini se da SAD već pripremaju javno opravdanje za invaziju.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. sonora says:

  Na izjavu Majka Pompea da „Hezbolah ima aktivne ćelije u Venecueli“, mogu samo psihijatri da iskomentarišu nešto...

 2. samostalan says:

  Bin Laden ima vikendicu u Venecueli, tako da ce Amerikanci morati da bombarduju tu zemlju.

 3. Milan says:

  Pre će biti da je u pitanju PVO sistem S-300 VM (M, nema N tj. ne postoji "VN"). Tako su pisali ranije da takva dva sistema Venecuela je kupila još 2012 godine, a da li je kasnije kupovala još tih istih PVO sistema? Ili nekih drugih novijih? ... S-300VM Antej 2500 (NATO naziv SA-23) je modernizovan S-300 V sistem te sastoji se od novog komandnog mosta i dve nove vrste radara. Prvi radar (radarska stanica) prati sav okolni prostor i pre svega je predviđen za otkrivanje aviona i helikoptera, a drugi „traži“ rakete. Antej 2500 je namenjen izvozu i izgleda da prva u svetu kupila ga je baš Venecuela. Ako bi vojska Venecuele imala više ovakvih sistema onda otpada američka intervencija, a otpada zato što ona po pravilu počinje sa vazdušnim udarima. Šta ako Venecula ima sa čim da odbije takve udare? Koliko američkih aviona bi bilo pogodjeno? Naime domet za aerodinamičke ciljeve je do 200 km (po nekim podacima do 250 km), a za balističke ciljeve domet je 40 km; jedan sistem može istovremeno da angažuje do 24 aviona ili 16 balističkih ciljeva u različitim kombinacijama. On je prvi sistem u svetu koji je sposoban da istovremeno angažuje (presreće) krstareće rakete, avione i balističke ciljeve. Pomenuta baza po gruboj proceni je oko 150 km od Karakasa tj. od severne obale Venecuele, ali taj PVO sistem je i pokretan.

 4. Milan says:

  Uglavnom i ovo primećeno "moćno oružje" tj. samo dva Anteja 2500 dovoljno je da se SAD ne usudi na vazdušne udare jer imali bi sramotno velike gubitke. Zato prvenstveno igraju na relativno mirnu smenu vlasti. Snagama iz Kolumbije ne sme se dozvoliti da uđu u Venecuelu, u tom slučaju treba ih eliminisati, daleko je granično područje od baze Manuel Rios, ali ne sme se dozvoliti da je kopneno ugroze kolumbijci i komandosi.

 5. milorad says:

  brate ovi su totalno izgubili kompasu glavi..HEZBOLAH u venecueli pa više je verovatno da u venecueli ima marsovaca nego hezbolah boraca, koje ludilo..

 6. PRVA LINIJA says:

  ODLICNO... STO VISE OVAKVIH GLUPOSTI I LAZI TO BOLJE... LAKSE CE MNOGE ZEMLJE DA PRELOME I SHVATE DA AKO SE SAD NE SUPROTSTAVE LAZIMA I KRSENJU MEDJUNARODNOG PRAVA IMA DA PRODJU ISTO... SVE VISE ZEMALJA CE ZAHTEVATI JACANJE UN-a I OBUZDAVANJE I KAZNJAVANJE ,,ZAPADNIH SAVEZNIKA I PARTNERA"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *