ИЗРАЕЛСКИ СТРУЧЊАК ИЗНЕНАДИО СВЕ: Не журите са вакцинама против КОРОНАВИРУСА, ЕВО ЗБОГ ЧЕГА…

IZRAELSKI STRUČNJAK IZNENADIO SVE: Ne žurite sa vakcinama protiv KORONAVIRUSA, EVO ZBOG ČEGA…

20 aprila 2020

BUDE li napravljena prebrzo i bez temeljnog testiranja – vakcina protiv korona virusa može izazivati autoimunu bolest, rekao je profesor Univerziteta u Tel Avivu Jehuda Šenfeld.

On predlaže da se po završetku pandemije uspostave međunarodna pravila za ponašanje u situacijama pandemija. Prateći propisi trebalo bi, po njegovom mišljenju, da predvide da putnici u avionima lete sa zaštitnim maskama, da na aerodromima postoje opremljene posebne prostorije za izolovanje onih koji dolaze iz zemalja u kojima ima zaraženih ljudi.Šenfeld je naglasio da pandemiju korone smatra posebnom zato što taj virus ima „šiljke“ koji mu omogućavaju da se zakači za receptore na sluzokoži, zbog čega je 20 puta zarazniji od SARS-a i MERS-a, koji su prethodno pogodili čovečanstvo.

On ukazuje i na sposobnost korona virusa da brzo uništi sluznicu disajnih puteva, što na kraju vodi upali pluća što je posebno opasno za starije osobe koje imaju dodatne bolesti pluća i srca.

Za mogućnost da je taj virus stvoren veštački Šenfeld kaže da je „političko pitanje“. Tvrdnje da je to biološko oružje nazvao je „lažnim vestima“, ali je priznao da ne raspolaže sa dovoljno podataka da bi bio kategoričan.

Za vakcinu protiv korone rekao je:

– Da biste proizveli vakcinu, potreban vam je imunogen – protein iz samog virusa. Ideja je jednostavna: unosite vakcinu u ljudsko telo i na taj način stvarate reakciju imunološkog sistema protiv tog proteina, a samim tim i protiv samog virusa. I telo počinje da stvara antitela koja mu omogućavaju da se zaštiti. Naš predlog je da se koriste imunogeni peptidi koje smo analizirali sa profesorkom Dariom Canduk iz Italije. Jedinstveni su za koronavirus, a neće izazvati autoimunu bolest“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gardista says:

    A malo prirodnih lekova za sluznicu, pitajte aboridzine i indijance koje ste pobili i mesto njjh napravili faraceutsku mafiju. Prenosioci covida nemaju upalu pluca i dobra im je sluznica, pogledajte malo njih...ovo ne sve smesno idem nesto da radim.

  2. milorad2 says:

    ma nema vakcine za ovo, samo mogu da smisle terapiju i da smanje broj umrlih kada se već razboli čovek.Vakcina je nemoguća za ovaj virus zato što on ima veliku moć rekombinacije morali bi da se valcinišemo dva puta god. alo bre,i pri tome bi posotoala šansa da izazovemo novu, još goru epidemiju posle pogrešne ili slabe vakcine.Ako i smisle nešto pouzdano u vezi vakcibe to će biti tek za 10 god.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *