ИЗРАЕЛСКИ СТРУЧЊАК ЗА ИСЛАМСКИ РАДИКАЛИЗАМ: Рат у БиХ био је исламска револуција

IZRAELSKI STRUČNJAK ZA ISLAMSKI RADIKALIZAM: Rat u BiH bio je islamska revolucija

18 aprila 2021

Stručnjak za terorizam i islamski radikalizam Rafael Izraeli rekao je da je rat u BiH bio islamska revolucija u kojoj su učestvovale mnogobrojne radikalne islamističke falange iz celog sveta i koju su finansirale arapske zemlje.

– Tragovi Izetbegovićeve islamske revolucije očigledni su danas u Sandžaku i na (samoproglašenom) Kosovu. Nije iznenađenje da su Srbi 1996. godine morali da napuste Sarajevo, jer im nije bilo mesta u tako radikalizovanom islamskom okruženju – rekao je Izraeli za Večernje novosti.Izraeli, koji je jedan od autora izveštaja Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu između 1991. i 1995. godine, kaže da se on i njegove kolege nisu određivali ko je bio dobar, a ko loš u tom ratu, jer je „prava slika da su u tom ratu obe strane ubijale“.

– Ali, ako je istina da su Srbi u Srebrenici počinili zločin nad muslimanima, istina je i da su u Sarajevu i mnogim drugim mestima Srbi bili veće žrtve – istakao je Izraeli.

Ovaj profesor sa Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu ističe da je potpisujući izveštaj osetio da su tim dokumentom svi zajedno učinili pravdu prema tom ratu.

– Kada sam se potpisao iza 1.250 stranica materijala na sedam poglavlja, osetio sam neki vid olakšanja, jer sam bio svestan da se, kada su sarajevska zbivanja u pitanju, dogodila velika travestija pravde – rekao je Izraeli.

Muslimani su, kako ističe Izraeli, kao i svugde kada su u pitanju sukobi u svetu, bili predstavljeni kao „sveci koji rade samo dobre stvari dok su Srbi odlikovani kao izrazito loši“.

Povodom činjenice da je zaključak dokumenta da je rat u BiH izazvao bošnjačko-hrvatski referendum iz 1992. godine na kome Srbi nisu učestvovali, kao i da je muslimanska vojska izvršila agresiju na JNA, a da je reći nešto tako do sada bila jeres, Izraeli naglašava da to nije jedina jeres u ovom dokumentu.

– Mi smo rat devedesetih godina u BiH tretirali kroz istorijsku prizmu celog 20. veka kada su u Drugom svetskom ratu, muslimani i Hrvati, takođe, bili zajedno protiv Srba i učinili mnogobrojne zločine nad svojim komšijama. Rat devedesetih nije bio odvojen događaj od prethodnog rata, već se može reći da je njegov nastavak – navodi Izraeli.

Kako ističe, novo je što se u ove sukobe dodatno uključio islamski faktor i što su protiv Srba zajedno bili muslimani i Hrvati iza kojih je neskriveno stajao Zapad i Amerika.

U Izveštaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu između 1991. i 1995. godine, između ostalog, se navodi da je u Sarajevu tokom poslednjeg rata u BiH ubijeno oko 3.000 srpskih civila, a oko 1.700 ih je teško ranjeno.

Zaključak je da su muslimanske snage formirale čak 211 logora i kazamata za zatočene Srbe, kao i da dve trećine ubijenih i ranjenih Srba nije imalo nikakve veze sa ratnim dejstvima u BiH.

(SRNA)

KOMENTARI4 komentara

 1. Pingback: IZRAELSKI STRUČNJAK ZA ISLAMSKI RADIKALIZAM: Rat u BiH bio je islamska revolucija – Prava istina o svemu

 2. Isukrst of evil says:

  Naravno da je nastavak 2.sv.rata u kom su hrvati i muslimani bili deo 3.rajha a nikakvi antifasisti; drug tito,trojanski konj zapada, omogucio je ustasama da se preobuku iz crnih u snb uniforme na kraju rata te je naseljavao Beograd njima i zaposljavao ih u svojim sluzbama, tako je instalirana ustaska kugoslavija sa vatikancem titom na celu, uprkos tome sto dazi iz gubitnickog, naci-fasistickog naroda i suprotno volji srpskog naroda koji je hteo srpskog kralja ili predsednika. Nazalost Staljinu je bilo bitno samo to sto je kugoslavija deo komunistickog polusveta i pristao je tu unapred propalu drzavu vodi vatikaner.

  • jovan says:

   Alija Izetbegovic je bio vodja dzihada u Evropi, a u Drugom ratu bio pripadnik zloglasne "Handzar divizije". Cercil i Vatikan su postavili Tita, cak su naredili kralju Petru II da da proglasi Tita za vodju otpora jer su tako drzali pod kontrolom Srbe. I Zapad je posle 1941 ( mada je poceo 1918) unistavao Pravoslavlje, dok je u isto vreme Staljin obnavljao Rusku pravoslavnu crkvu. Staljin je pristao na Tita jer je Rusija bila razorena, krvarila i pa je pristao na to, mada je 1941. poslao Mustafu Golubica da ga likvidira, ali su ga Djilas i Tito izrucili Gestapo. Tako su sacuvani ustase i NDH, Alija Izetbegovic i zlocinci slicni njemu, kao i shiptarski.

 3. RASPUCHIN says:

  Jedna činjenica iz ovog "izvještaja" je jako bitna a to je pominjanje savezništva muslimana i 'rvata i to isto onakvo kao u 2. ratu. E sada , da li je ovaj stručnjak za "islamski radikalizam" uzeo u obzir i "Islamsku deklaraciju" Alije Izetbegovića , ne bih znao jer nisam vidio izvještaj? Isto tako , ne znam da li je u izvještaju pomenuto ime Stjepana Kljujića i njegovih ustaških jedinica koje su sa islamskim ekstremistima potpaljivale i provocirale sukobe u interesu nekadašnje i sadašnje NDH? Opšte je poznato da je na izborima pobjedio Fikret Avdić koji je bio za saradnju sa Srbima i očuvanje nekakve državne zajednice ali su ga pritisle ustaške službe uz pomoć " "U"DBA"-e ucjenjujući ga za privredni kriminal a za koji su mogli , isto tako , suditi gomili "SRPskih" političara i oficira JNA od koji neki i dan danas vladaju (što javno , što tajno). Avdića su osudili i zatvorili u "lijepoj njinoj" a i sada je , koliko mi je poznato , zatvoren u Sarajevu? Dakle , sve što se nama dešava je djelo ustaško-švapsko-vatikaske bulumente. Dovoljno je pogledati Vučićevo okruženje da se vidi da su to sve ustaše (možda i on iako ga , kako bi skrenuli pažnju , proglašavaju za šiptara). Njegov savjetnik , o kojem se zna samo godina rođenja , je Dragutin Matanović. Ne znam za Matanovića koji nije ustaša a ne vjerujem da ima i jedan Srbin tog prezimena? U pamet se braćo Srbi jer nam se sprema svašta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *