ИЗРАЕЛСКИ ВОЈНИ СТРУЧЊАК ОБЈАСНИО: Ево колико је потребно да ЛНР и ДНР униште украјинску артиљерију

IZRAELSKI VOJNI STRUČNJAK OBJASNIO: Evo koliko je potrebno da LNR i DNR unište ukrajinsku artiljeriju

2 aprila 2021

Vojske LNR i DNR imaće dovoljno snage da pobede Kijev u slučaju pune ofanzive na Donbas, rekao je izraelski vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi.

Skrenuo je pažnju na činjenicu da vojske republika imaju veću vatrenu moć, a nivo obučenosti njihovih vojnika je mnogo veći od vojnika Oružanih snaga Ukrajine. Prema Kedmiju, verovatnoća eskalacije sukoba u regionu ostaje, ali Kijev verovatno neće preduzeti takav korak.„Verovatnoća izbijanja neprijateljstava i njihov brzi razvoj usled neodgovornih postupaka nekog lokalnog poglavice se može dogoditi. To može biti slučajno. Jedan nedovoljno odgovoran hitac“, rekao je.

Takođe je primetio da LDNR mogu da reše problem slučajnog granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine bez spoljne pomoći. Prema njegovim rečima, borbene sposobnosti njihovih armija dovoljne su da za nekoliko sati unište sva ukrajinska artiljerijska oruđa i tenkovske jedinice.

„Odnos vatrene snage Donbasa premašuje vatrenu moć ukrajinske vojske u artiljeriji tri puta, a u tenkovima dva puta“, rekao je on.

Kedmi je rekao da su jedinice Oružanih snaga Ukrajine popunjene vojnim obveznicima, tako da ne mogu da se uporede sa milicijama LDNR, koje su se tokom godina sukoba pretvorile u prave profesionalce.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad 5 says:

  ovaj greši ukro-nacisti se spremaju na kamikaza napad iz političkih razloga.Ako se ovako nastavi oni neće ostati na vlasti još dugo,već je veliko nezadovoljstvo naroda i potepaće ih bre,sad svejedno, rusi iz rusije ili rusi u ukrajini.Oni hoće da IZNUDE NATO intervenciju a NATO se pravi lud i gura ih u sukob sa nekim nemuštim obećanjima, jer žele da prekinu tu obavezu prema tom potpuno kompromitovanom režimu. Oni imaju nameru iz rumunije da krenu u rat protiv rusa za to im sasvim odgovara da rusi pridju bliže ili da u tampon zoni do ruske granice pre napada bude nekoliko mafijaških kvazidržava koje bi oni formirali u toku raspada ukrajine.NATO ekipi celokupna jedinstvena ukrajina VIŠE NE TREBA i njima sasvim odgovara da se hunta razbije o ruski zid ko muva o šoferšajbnu.Kad krene napad i ukro-nacisti počnu da trpe prve gadne poraze NATO će upasti u ukrajinu i tu će početi TRKA za pozicije i teritoriju.TO je PLAN.ZATO je sukob neminovan i predstoji skoro momentalno , mislim da se broje poslednje nedelje pred haos.A inače u pravu je izraelac ukrajins armija je totalno demoralisan i izbušena ruskim agentima,oni su nesposobni za duže i veće operacije i unutrašnja kohezija te formacije je najviše 25% efektiva,jako su slabi u stvari,nemaju nikakkav motiv za borbu i masovno će se predavati ili bežati.

  • Miraš says:

   SAD i NATO-u baš sada treba obnavljanje sukoba na istoku Ukrajine, ali da tako bude izvedeno da mogu da ubedjuju svet da je u pitanju agresija Ruske Federacije, a da to nije gradjanski rat u Ukrajini. Na osnovu toga tražili bi prekid svih političkih i ekonomskih veza sa Rusijom od strane njihovih evropskih saveznika. Glavni cilj je zaustaviti završetak izgradnje Severnog toka 2, a mogao bi biti završen tokom ove godine. I gde god je dosad bilo saradnje još više ekonomski izolovati Rusiju od Zapadne Evrope.

 2. M says:

  Pa,kad su vojske LNR i DNR tako sposobne,profesionalne,zašto onda ne unište protivničke topove i bacače koji i kad gađaju njihove civile već godinama,nekažnjeno!?!Takvima bi to trebalo prisjesti bar isti dan,ako ne puno prije do gotovo odmah,kako to rješavaju neke suvremene USA-Zapadne vojske!

  • Miraš says:

   Rat na istoku Ukrajine nije izolovan sukob, on je povezan sa ratom u Siriji. Zbog toga Rusiji ne odgovara da se sukobi u Ukrajini rasplamsaju u rat. Slično je bilo i sa obnovljenim ratom za Nagorno Karabah. Rusiji takodje nije odgovaralo da pored rata u Siriji rasplamsa se rat na Kavkazu. Ali Americi odgovara, nema rata na Kavkazu i zato obnavljaju sukobe u Ukrajini. Istovremeno grade razlog više da na Baltiku bude obustavljen završetak izgradnje Severnog toka 2. ... Naprimer nije bilo slučajno ni što je luka u Bejrutu u Libanu odletela u vazduh. Neko bi da napravi tešku krizu u Libanu, da destabilizuje tu zemlju i na osnovu toga da napravi nestabilnu zapadnu granicu Sirije. Inače zasad od 4 granice (severna, istočna, južna, zapadna) ta zapadna granica je jedina stabilna granica Sirije. Jedna od 4, to je jako malo za stabilnost države Sirije. Možemo da pretpostavimo kome je to u interesu.

  • padre says:

   Ko ti je rekao, da to ne rade?Ali Ameri jim stalno šalju novo zastarelo oružje, da ga ne bi bacali!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *