Изрешетани билборди са ликом председника Српске лиге Александра Ђурђева

Izrešetani bilbordi sa likom predsednika Srpske lige Aleksandra Đurđeva

15 septembra 2015

Bilbord Srpske lige 2Srpska liga zahteva od nadležnih državnih organa da hitno utvrde ko stoji iza najnovijih pretnji i pritisaka na predsednika Srpske lige Aleksandra Đurđeva. U poslednjem u nizu pretnji, iz gasne puške su izrešetani bilbordi sa fotografijom Aleksandra Đurđeva a počinioci su nišanili u čelo tako nedvosmisleno šaljući preteću poruku.

Ovog puta je ispaljen metak sa bojom ali ako se time upućena pretnja da bi sledećeg puta to mogao da bude pravi metak. Još više zabrinjava da se ti bilbordi nalaze na samo par metara od policijskog punkta i brojnih kamera kod naplatne rampe na auto putu Beograd-Novi Sad. Dokaz da nije reč o izolovanom incidentu već planiranom i koordiniranom napadu na Đurđeva pokazuje i to da su istovremeno uništeni i bilbordi koji se nalaze u drugim mestima u Srbiji.

Srpska liga naglašava da je ovo samo nastavak progona Aleksandara Đurđeva,  da je on nedavno bio podvrgnut užasnom medijskom linču a zatim i otpušten iz firme u kojoj je radio. Svi ti pritisci usmereni su da to da se Đurđevu i drugim predstavnicima Srpske lige uskrati pravo na političko delovanje.

Pucanje u bilborde sa likom Aleksandra Đurđeva događa se samo nekoliko dana pošto je Srpska liga predstavila svoju političku platformu u kojoj je pozvala na pozvao na ujedinjenje patriotskih i desnih političkih organizacija.

Srpska liga poručuje svojim protivnicima da je neće uplašiti ovakvi napad i da neće odstupiti od politike koju zastupa. Policija je izvršila uviđaj na licu mesta, a Srpska liga zahteva od premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da počinioci budu privedeni pravdi.

KOMENTARI12 komentara

 1. Janko Pesic says:

  Dokaz da covek radi pravu stvar. Jos jaci samo napred!

 2. Mile A. says:

  Najbedniji moguci nacin da se degradira pojedinac i zelja za boljom Srbijom.

 3. Dana says:

  Danas Djurdjev sutra svi pravoslavci. Srbi probudite se,!

 4. Djuka Arsenic says:

  Evo kakvu opomenu dobija covek koji poziva na ujedinje desnice. Sramno!!!

 5. miki says:

  Sa mađarske strane je ograda ka rezervatu podignuta. Neki su to shvatili kao poziv na odstrel svih koji su okrenuti Rusiji i razmišljaju svojom glavom. Kako Tarabići rekoše biće Srba da stanu pod jednu krušku - lov je počeo!

 6. Milos says:

  Nizak,sibicarski potez ocajnika,koji mogu prouzrokovati nesagleduve posledice. Neka usijana glava ce ovo shvatiti kao otvaranje sezone lova na eve politicke neistomisljenike.

 7. Saska says:

  Ako ovo nije dokaz da treba da nastavite ne znam sta je. Ujediniti desnicu i spasiti Srbiju!

 8. Marko Sarkastični says:

  Ma .to su migranti uradili .Garant.Zašto bi srbima smetalo srpstvo u Srbiji.

 9. Milica says:

  NAto lobistima smetaju rusofili

 10. Vlatko says:

  Ko želi srpsku Srbiju - njemu metak! Pa, sine, jesi li ti čuo kako su prošli rodoljubi koji su branili ovu zemlju? Šta tebi to treba, pa ovde je ološ pustio takve korove da se ni bagerima ne daju iščupati?! Nadam se da ćete naći način i razumevanje od strane sujetnih patriota da prevaziđu svoju beskorisnu prirodu!

 11. Rusofil says:

  Srbija na bilbordu - Rusija i Srbija u srcu! Naravno da će sve nabrojano u okupiranoj Srbiji biti na meti!

 12. Smešno, ali i tužno u isto vreme says:

  Stava sam da gradski oci ne podržavaju ovaj vid borbe protiv vraćanja Srbije Srbima, ali sam siguran u bolećivost namere da se naškodi ovoj ličnosti i ovoj stranci! P.S. Ko čudno govori i čudno čkilji okicama, obično ima i čudne namere!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *