ИЗВЕШТАЈ ИЗ ВАТИКАНА ШОКИРАО ХРВАТЕ: Госпа се није указала у Међугорју!

IZVEŠTAJ IZ VATIKANA ŠOKIRAO HRVATE: Gospa se nije ukazala u Međugorju!

27 juna 2015

15770602450d6df9a286f6052172138_v4_bigStav vatikanske Kongregacije za učenje o veri na čijem čelu je kardinal Gerhard Ludvig Miler sumnja da se Gospa u Međugorju ukazala. Čeka se odluka pape Franje.

Kongregacija (udruženje specijalizovanih sveštenika) je zabranila posetiocima Međugorja da ubuduće iznose u javnost sadržaj navodnih Bogorodičinih poruka jer to mesto ne može biti priznato kao svetilište.

Hercegovački gradić Međugorje, jedno od poznatijih mesta za hodočaće katoličkih vernika, neće biti priznato za svetilište, već verovatno kao mesto molitve, piše Jutarnji list, pozivajući se na reči kardinala Gerharda Ludviga Milera.

„Niti se međugorskim svedocima ukazuje Bogorodica, niti katolički vernici smeju verovati u ekstaze takozvanih svedoka, pa ni razgovarati s njima“, objavio je Milerove reči savetnik za odnose sa javnošću kardinal Đanluka Barile na svom blogu „Dnevnik Vatikanaka“.

„Jutarnji list“ piše da se ipak stav i reči kardinala Milera kao i odluka njegove Kongregacije još drže u tajnosti, ali je da je deo izveštaja procureo.

Izvaštaj će biti objavljen u celini kada o tome donese oduluku papa Franja, jer samo on ima vlast da odlučuje o tim pitanjima, navodi zagrebački dnevnik.

Sam Papa je jasno i javno izrazio nevericu u „međugorski fenomen“, i to u dva navrata. Prvi put kada je rekao da Bogorodica nije šefica pošte pa da svakodnevno šalje poruke, i drugi put početkom ovog meseca kada je ironično govorio o nekim svedocima preko kojih stižu Gospine poruke u unapred zakazan dan i čas.

Kako piše „Jutarnji list“, u navedenom izveštaju piše da biskupi neće smeti da organizuju hodočaća u Međugorje, a vernici tamo više neće moći  da idu sami, nego isključvo u pratnji sveštenika.

Inače, Gospa se u Međugorju prvi put ukazala pre 34 godine kada ju je navodno videlo šestoro mladih – Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović.

Još od tog vremena Gospa iz Međugorja izaziva kontroverze ne samo među vernicima nego i u evropskoj pa i svetskoj javnosti.

(RTS)

KOMENTARI13 komentara

 1. Biogradlija says:

  Fratar Jozo Zovko koji potice iz ustaske obitelji nagovorio je grupu djece iz Medjugorja da kazu da im se ukazuje gospa.Cilj cijele izmisljotine bio je da se unisti Jugoslavija.Cilj je ostvaren,pa vise nije ni bitno sto ce reci Vatikan.

 2. Apis says:

  Ma jeste, svako vece svrati Gospa medju ustase podvikne za dom spremni i blagoslovi noz, zicu i malj tojest sredstva koja su proslavila rvatsku naciju.

 3. Apis says:

  Moram dodati Vatikan nekoliko decenija dopusta da cirkus traje pa sad kao nesto posumnjali. Zapadne drzave sa vatikanskim luciferom na celu ismejavaju sve Bozije zakone i ljudske moralne norme.

 4. Šunje mali says:

  A ko je kriv Srbima sta se oni prije 30 godina nisu dositili ovakvih trikova.

 5. kulak says:

  Vatikan je stara i mudra institucija.Čekali su vise od trideset godina da se njihovi ultravjernici iz hercegovackog kamenjara obogate,sagrade hotele,vile sa bazenima i apartmane,a tek onda objavili da je takozvano ukazanje u Medjugorju izmisljotina.Ma ljudi znaju znanje!

 6. Milivoje Kuzmanović, univ. dipl. oec. says:

  Fratar Jozo Zovko je sve režirao i smislio. Sad se scenario za čudo na Stepinčevom grobu u zagrebačkoj katedrali. Potrebno je naći dva oboljela čovjeka koji će ozdraviti molići se na njegovom grobu. Na taj način katolička crkva gubi ugled jer se manipuliše sa narodom.

 7. Apis says:

  Vatikan vekovima ismejava Boga i Crkvu. Poturali su vernicima platno u kojem je Hrist sahranjen sve dok hemijskom analizom nije dokazano da je platno desetak stoleca mlađe. Brojni katolicki poglavari imali su stigme, Hristove rane na dlanovima pa kao takvi expresno proglasavani blazenim i svetim. Kada je analizom dokazano da Hrist nije zakucan kroz dlanove jer bi se otrgao odmah su se pojavili katolici sa stigmama nekoliko visocijim iznad dlana. A gde sve nisu susreli Gospu, sta im je sve ispricala pa oni Boziju majku svedose na kurira. Onaj hostapler Vojtila vec je za zivota izlecio mnoge a ziv se raspadao da svet vidi bar malo kako zlocinac zavrsava.

 8. compilation says:

  Ne slusati cajke i turbo folk,vec raditi na ostvarenju drzavnih interesa Srbije i nacionalnih interesa srpskog naroda.

 9. Galeb says:

  U jebate koji šok. :-)))) Koga boli briga za to? Međugorje nije ni dosad bilo priznato od strane Vatikana pa je bilo najposjećenije marijansko svetište na Balkanu, a bit će to i nakon što Papa, vrlo vjerojatno, urući negativan odgovor na pitanje Gospinih ukazanja.

 10. Apis says:

  GALEB BRAVO! NEHOTICE TI PRIZNAJES DA RVATIMA NISTA SVETO NIJE. VAS NE OBAVEZUJU VERSKE NI LJUDSKE MORALNE NORME, NI PRAVDA NI ISTINA. UKRATKO VI STE ZVERI KOJE JEDNOSTAVNO KORISTE PRILIKU.

 11. Splićo says:

  @Apis Što se tiče odnosa prema vama, uvijek cemo nastupati kao zvijeri, jer bolje ne zaslužujete. Neki shvate da ne trebaju dirati u osinjak nakon što ih ose izbodu, a neki nikada ne nauče pa uvijek iznova kukaju kad budu "izbodeni". To više govori o vašoj neinteligenciji, nego o našem "zvjerstvu".

 12. Apis says:

  Splico ti si ocigledno plod analne ljubavi narkomanke sa pijanim klosarom. Pun zlobe kao i sve ustase do podne mrzite svet a popodne i sami sebe. Sad popusi psu i pljuni svojoj mami u pcku pa neka ti rodi brata za dijalog.

 13. Splićo says:

  @Apis A ti si tipičan tkz. Srbin. Primitivan, neškolovan, zaostao, šovinistički orijentiran i pun genocidnog naboja kojeg jedva čekaš iskaliti nad prvim nesrbinom koji ti dođe pod ruku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *