Извини бако што си преживела Јасеновац, извини деда што си преживео Аушвиц!

Izvini bako što si preživela Jasenovac, izvini deda što si preživeo Aušvic!

24 jula 2015

d0bdd0b0-d0bfd183d182d183-d0b7d0b0-d198d0b0d181d0b5d0bdd0bed0b2d0b0d186-1024x732Nikada nisam mogao zamisliti da će nas ovo dočekati. I uvijek sam mislio da će doći neka nevidljiva Božija sila i da će ispraviti ovu nepravdu. Ali ništa me nije dotuklo kao ono posljednje, da će mene (čitaj: srpski narod) nazivati ”genocidnim”, i da će to čitav svijet tvrditi kao da su slijepi od očiju.

Pomislim, šta smo dočekali da najstradalniji narod od fašističkog noža, poslije jevreja, proglašavaju genocidnim, samo zato što smo Srbi. Srbi koji ne igraju po njihovim pravilama i ne sviraju po njihovim notama, u njihovom orkestru uticaja na nesretni Balkan.

Sviramo mi po njihovim notama (barem pojedini političari), kad je izvlačenje kapitala i resursa, ali to nije dovoljno. Oni traže još, a to je da sami sebe proglasimo genocidnim, jer ko smo mi da se suprostavimo toj ideji, jer samo na taj način, tobože, može doći do pomirenja i zajedničkog života gdje će nam Britanci i Ameri donijeti blagostanje i poteći će nam med i mlijeko.

Traže da priznamo ono što za njih nije genocid, jer u Jasenovcu, Jadovnu, Prebilovcima, Drakuliću (Banjaluka), Sarajevu, Sijekovcu …… su ubijani Srbi, koji su genocidan narod još od Nemanjića. Njihove žrtve nisu vrijedne, oni su kao stoka, stalno nas hrane, i s vremena na vrijeme damo im po koju državu da naprave pogotovo onu Nezavisnu državu Hrvatsku, a mi ih na kraju, isto onako, kao stoku, i pokoljemo.

Šta da kažem pokojnom dedi? Zašto si preživo Aušvic? Da ti unuka proglašavaju genocidnim. Zato, što tako hoće oni pošteni (čitaj: Britanci) za koje si mislio da ćete spasiti od tamnice fašista, ali nisu, nije im to bilo u interesu. Došli su Rusi, kao i danas da dignu glas i ruku protiv genocida. Od tih istih Britanaca deda, kao i za tvog života, nije podnesena rezolucija za genocid u tom istom tvom Aušvicu, gdje je poslije oslobađanja izvezeno 12 vagona dječijih tijela nad kojim su se najzvjerskije iživljavali fašisti, gore nego divlje zvijeri. Nije podnesena rezolucija ni kada su vidjeli na stotine hiljada leševa koje su ostali u logorima i stratištima.

Mada, nije genocid kada zoveš ”stoku” (čitaj Srbe kako nas Britanci smatraju), da im u ime Nezavisne države Hrvatske podjeliš hranu pa ih pobiješ bez ijednog ispaljenog metka (čitaj: pokolješ) sjekirama, noževima, krampovima, “srbomlatom” i ”srbosijekom”, i to sa pjesmom baš kao da kolješ stoku:

„Paveliću, šta ćemo od Srba?
Vež’ u lance, bacaj u Šurmance!?’, i
„Srpske su se pogasile svijeće,
Upalit’ se više nikad neće“.

Da moji Britanci, to se desilo i to se dešavalo u čitavoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj, to se dešavalo i u posljednjem građanskom ratu kojeg ste vi i vaši prijatelji Ameri izazvali. Samo što ste sada pozvali i osvešćene Njemce da saperu dušu za genocide i pokolje koje su činili u Prvom i Drugom svjetskom ratu i za koje su druge vojske činili još veći genocid (čitaj: domobrani, crnokošuljaši, handžar divizije, i sl.). Ne mogu, a da vam ne odam priznanje za školovanje vašeg agenta (čitaj: Tita) koji je taj genocid vješto prikrivao i nije mu dao značaja, a sve po vašim uputstvima. Jer što se ne spominje nije se ni desilo. A vjerovatno ste zaboravili pitati vaše očeve i djedove, uvaženi Britanci, ko je te iste fašiste spasio i prebaciovao ih u treće zemlje da se upravo ne sazna čitava istorija klanja i pogroma Srba? Pa vi, vi ste ih spašavali kao svoje ljude od povjerenja, zbog vas se fašista Ante Pavilić bezbrižno šetao, i imro od starosti.

Koliki je vaš uticaj, da ste Srbima, preko srpskih političara, a sve zbog politike pomirenja, zabranili da zatraže od pape Jovana Pavla II, kada je dolazio u Banjaluku 2003. godine, da ode samo jedan kilometar od crkve u kojoj je služio misu, i da se pokloni Drakulićkim žrtvama ustaškog pokolja gdje je samo u jednom danu poklano više od 2300 Srba, od toga 551 dijete. Je li to genocid moji Britanci?

Tako ste isto zvali prmijera Vučića da dođe u Srebrenicu i da se pokloni žrvama, i šta se desilo: ZOVI – PA KOLJI!

Nisu samo Britanci krivi što nas hoće proglasiti genocidnim, oni su samo izvršioci te naredbe, ali i mi sami smo zaboravili svoju istorijsku patnju. Zaboravili smo je radi suživota i mira u našoj kući. Ali ne mogu svariti nikako naše takozvane revolucionare koji su naučili šta treba i kako treba da pričaju kada je u pitanju genocidna Srbija ili Republika Srpska. Tako, čitam u našem najboljem nedeljniku NIN-u, kako Milan ST. Protić (bivši ambasador Srbije u Americi, ispekao tamo zanat) o zločinu u Srebrenici navodi pa citiram: Mi u Beogradu u ime ovog naroda ne treba nikome nizašta da se izvinjavamo, jer mi u tome nismo učestvovali, za to nismo ni znali. Preuzimanje odgovornosti za ono što je uradio neko drugi, svejedno što je pripadnik mog naroda, nema nikakav smisao”. Onda moj gospodine Protiću, revolucionaru (kako sebe nazivaš), zašto u tom istom tekstu kažeš da su Srbi specifičan i drugačiji narod, mali narod sa velikom kulturom, koja je dostizala neverovatne domete. Pa pominjete trio Dučić – Rakić – Ilić, i navodite da su to naši dometi, i da više nemamo Dučića, koji je bio Evropejac i istovremeno najbolji Srbin. Zaboravili ste gdine Protiću, da je Dučić od onih drugih pripadnika iz Vašeg naroda. Lijepo se hvaliti onim drugim kada ti to koristi, a kada ne, onda ih otpiši i ne trebaš ih, da ti se slučajno ne pripiše nešto negativno. Srbin si, ili nisi.

Srebrenica će uvijek biti sramni dio srpske istorije, ali Srebrenica je samo posljedica ugnjetavanja i omaložavanja srpskih žrtava tokom vijekova još od najezdne Turaka na ovim prostorima. Kakva su to omaložavanja, i sada moderni istoričari iz Sarajeva govore da su Srpske majke dobrovoljno davale djecu u janičare, a ne da su ih otimali iz naručja majki. Pitam ih, kada su Srbi napali nekoga da bi osvojili novu teritoriju ”NIKAD”. Srbi su uvijek branili i oslobađali svoju teritoriju gdje su vijekovima živjeli.

Poslije podnošenja rezolucije o navodnom genocidu u Srbrenici od strane Velike Britanije u Savjetu bezbjednosti Ujeninjnih nacija, stalno se zapitkujem: Pa zar majčina suza za izgubljenim sinom ima težinu? Da li se ona može izmjeriti? Po svjetskim vlastodržcima izgleda ima i može. I izgleda da su Britanci izumili jedinicu mjere za težinu majčine suze za izgubljenim (u srpskom slučaju čitaj: zaklanim) djetetom, i da su sebi uzeli ekskluzivno pravo da samo oni važu te napaćene majčine suze. Tako su došli do zaključka da je Srpska suza lagana, beznačajna i nema težinu kao suza u majke Bošnjakinje ili Hrvatice, i još su ustanovili da je plač srpske majke nečujan, a samim tim i nebitan. A plač onih drugih je jak i prodoran koji njima daje potrebu za ostvarivanje svojih imperijalističkih težnjih i uticaja. Zapitajmo se u koliko zemalja Britanci nisu bili osvajači? Staće na prste jedne ruke, i sigurno nisu donosili demokratiju, odnosno donosili su ovu njihovu demokratiju ugnjetavanja, podčinjavanja i iskorištavanja. A Srbi su genocidni? Zar probijena šipka kroz glavu djeteta od 8-9 godina, što su učinili Orićevi ljudi, ili izvađene oči i odsječene glave nije genocid? Nije genocid kada u tom istom Podrinju zakolju i izmasakriraju 3267 Srba iz zaštićene i demilitarizovane zone Srebrenice i Žepe. Ko im dozvoli da to rade, znajući da neće biti posljedica, kao i danas kade se ratni zločinac Naser Orić pušta na slobodu i pored toliko dokaza i svjedočenja. Ko ne da sudu i tužilaštvu BiH da procesuira tog ratnog zločinca već punih devet godina? Pa vi moji dragi Britanci. Je li tako da nije genocid, kada negiraš taj zločin u Podrinju, isto kao negiranje Jasenovca, Prebilovaca, Jadovnog, Drakulića, Kazana i Dobrovoljačke u Sarajevu, Sijekovcu i da ponovo ne nabrajam? Sve vi to dobro znate, ali vam nije u interesu da se to zna.

Samo jedan od primjera uticaja i lobija Amera i Britanaca, jeste kada ugledna televizija, kao što je Nacionalna geografija, u jednoj emisiji o I Svjetskom ratu, ne spominju uopšte Srbe kao žrtve, a zna se da su Srbi podnijeli jedne od najvećih žrtava tog rata. Priliko nabrojavanja svih žrtava i poseljedica koje je ostavio taj rat, tako se spominje broj poginulih Britanaca, Amerikanaca, Francuza, Rusa, Nijemaca, Austougara…svi se nabrajaju, pa čak Belgijanci kojih je izginulo nešto manje od 40.000, ali Srba nigdje, kao da ne postojimo. Kao da nismo dali više od 1.100.000 života i 1.250.000 ranjenih za oslobođenje od tiranije Austrougara i Njemaca. Pa samo je kod Srba pobijena jedna trećina radno sposobnog stanovništva u tom ratu. To dokazuje onoj tezi da naša žrtva nema težinu kao njihove.

Evo ja ću se izviniti svim žrtvama u Srebrenici, kao genocidan pripadnik svoga naroda, kada to isto uradi i Ćamil Duraković (načelnik Opštine Srebrenica) koji negira da je poklano 3267 u Podrinju jer niko još nije osuđen za to. A to su Srbi, tako reći, izimislili jer kako on navodi: ”Otiđite u Bratunac pa će te vidjeti da nema toliko spomenika”. Moj Ćamile, opustošili ste Srpska sela i ljude su sahranjivani komšije kako znaju i umiju, po tim istim selima samo da ih životinje ne raznose. A ti broji spomenike. Nisu srpske žrtve imale Britance i Amere da im daju pare za eshumacije i igradnju memorijalnog centra, jer kao što već rekoh: za njih, Srbi u nebitni. I sam znaš Ćamile moj, da niko za ovaj stravični zločin nad Srbima, niti će odgovarati niti će biti osuđen zato što mi nemamo Amere i Britance, iste one koje molite da vam stvore državu. Nismo podobni kao i muslimani, koji vole Ameriku i Britaniju, a njima to to treba zbog imidža spasioca muslimana u svijetu.
Još jednom napominjem, izviniću se svim iskrenim žrtvama ovog posljednjeg rata, bilo da je bošnjačka, hrvataska ili srpska žrtva. Jer žrtva je žrtva kako god se zvala. Ali možda ću se i najviše izviniti svima onima koji su bili kolateralna šteta stranih sila, jer su ih podržavali u činjenju zločina nad Srbima i što ih nisu zaštitili od osvete Srba. Nažalost, kada ti se desi genocid pred očima kao u Podrinju, nemaš čistotu razuma. Ponavljam, neopravdavam nikakav zločin pa i onaj koji se desio u Srebrenici. Ali se pitam šta bi se desilo da Srbi nisu morali gledati dijete sa probodenom glavom, iskopane oči i odsječene glave na kućnim pragovima i da tim dželatima nisu pomagali strane sile doturajući im oružje u ime humanitarne pomoći? Da toga nije bilo ne bi bilo ni zločina u Srebrenici.

Izvini Bako što si preživjela Jasenovac, izvini deko što preživi Aušvic, da ste ostavili svoje kosti tamo nebi bilo ni mene ”genocidnog”.

P.S. Odmah da kažem svima koji se budu prepoznali u ovom teksu ”Nisam nacionalista”, niti ću ikada biti, samo nemojte da zaboravite činjenice da smo postali neki drugi, i da smo svi zaboravili ko smo i šta smo. Ja sam samo ogorčen da nam takvi isti ne daju da živimo zajedno, u onom obećanom medu i mlijeku samo bez spoljašnjeg uticaja, jer kada se oni umješaju, ovde odmah počinje rat. Ja hoću da živim sa svojim prijateljima Bošnjacima i Hrvatima isto kao i sa svojim Srbima, jer čovjek je čovjek ma kako se on zvao ili molio. Hoću bolje sutra bez Amera, Britanaca, Rusa i ostalih jer imamo jedan život. Šta će nam pokoljena reći u šta smo život potrošili?

Zato moji dragi prijatelji bilo kojih vjera i nacija, pustimo političare neka žive u svojim izmišljenim svjetovima, mi živimo u našem zajedničkom, jer samo bez uticaja drugih možemo bitisati zbog čega smo i stvoreni na ovom nesrećnom prostoru.

Život je jedan, ne propustimo ga ubudale…

Autor
Dejan Travar

U Banjoj Luci,
13. jula 2015. godine

KOMENTARI12 komentara

 1. Svetislav says:

  Ko voli vise druge od svog naroda taj je izdajnik svog naroda. Izvor problema je sto je Beograd jos uvek okupiran srpski grad, malo bolje od Pristine, Sarajeva ili Zagreba! I jos nesto ko je dobrom najbolji drug? Pa budala!

 2. Miticus says:

  Ma ko voli vise drugi narod od svog, taj je neopevana budala. Ne moze neko voleti vise tudje roditelje a svoje ne, ma kakvi da su. Niko nije bolji od naroda iz kojeg je ponikao, odrastao, hranio, skolovao..., jedino se moze voleti tudja zena vise od svoje, ali ni to nije bas zdravorazumski.

 3. Splićo says:

  @Svetislav Nepismeni, Zagreb nije srpski grad. Prije je Zemun hrvatski.

 4. Splićo says:

  @Miticus Slažem se s tobom. No nije mi jasno zašto se onda čudite što nas boli kita za vas? Hrvat nam je prišniji od bilo kojeg Srbina, a vas tko je*e...

 5. Splicin bivsi frend says:

  @Splico...maco potrazi si novog frenda u sloveniji,nisi mi vise interesantan.Pronasao sam svog voljenog,jer tvojih 4 cm nisu mi dovoljna,a i tvoj paksu je razvaljen kao bure,ne cini mi zadovoljstvo.Adio...i daj me prestani uhodit.

 6. Splićo says:

  @Splicin bivsi frend Dosadašnja posjeta srpskim internet stranicama uvjerila me je da je priličan znak jednakosti između biti SRBIN i biti PEDER. Same pederčine na srpskoj strani. :-D

 7. Splicin bivsi frend says:

  @Splico...sto se pravis da me ne poznajes,imao sam te kad sam htjeo i sad pizdis i proganjas me.Prebacujes krivicu na ove sirote SRBE,pa nisu ti ono krivi sto si peder.Srbi mogu da provjere koliko pedera ima u Hrvatskoj,dovoljno je da odu na nase internet stranice. Nema vise,nema splico,zaboravi me i ne proganjaj vise.Lijeci svoje frustracije na drugom mistu,prestani ove sirote ljude zamarat inace ces me natirat da ispricam sve pikanterije o nama.Adio!

 8. Splićo says:

  @Splicin bivsi frend Alo pederčino srpska, pederluk ti je u genima! :-D

 9. Dux says:

  ''Dosadašnja posjeta srpskim internet stranicama uvjerila me je........bla, bla, bla.......''...pa uverilo je nas da si sigurno PEDER.....AHAHAHAHAHAHAHAHAAHA. RETARDU UMOBOLNI POJEBANI, DA LI SI TI TOLIK0 GLUP KAO PEDERAŠKI KURAC,........da ne znaš šta si priznao :) Kockice hrvatska, pa ti se još i smeješ dok neki tvoj ''prijatelj'' te trese kao božićnu jelku-auuuuuuuu pa tebi nema pomoći, hahahahaha :) Ovako se dugo nisam nasmejao!!!! Kako se ovaj papan Splićo loži, ka tifusni pederčić na Pavelićev k**ac!!! Ahahahahaha, izgleda da ti je draži hrvatski ku*ac od kruha-FUJ!!!

 10. Svetislav says:

  Ma Splico je kopile od gnojavog fratra i casne sestre, pa su ga vaspitavali u semenistu, gde su ga pratri dobro "osemenili". Medjutim po njegovom neznanju dalatinske istorije, moze biti da je i neki bosansko srebrenicki mazliman, koji je prebegao u kurvatsku kao njihovo smrdljivo cvece! U svakom slucaju voli da prima crnce "straga" kad dodju u luku! Viva Spalato!

 11. Dux says:

  @ Svetislav Hahahahahahaha, dobra ti je fora! Splićo (ili Herco) ti je u teškom stadiju delirijuma, haha. Od tolikog nezapamćenog dnevnog žvakanja Haloperidola, i kuckaranja brzo će usledit koma, hahaha. A razumi ga prijatelju, nije mu lako-ne može is kreveta ustat a cila hrpa podivljalih crnih ''toplih braca'', samo što nije uplovila. Maše on njima-ali džaba! Hahahaha :)

 12. Dux says:

  @ Splićo Ti se slažeš al' ti nije jasno?????!!! Onda lepo sjaši s k**ca, pozliće ti retardu, i od**bi sa ovog našeg srpskog sajta!! Jel ti sada jasno????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *