„ЈА – ПА – ЈА“ ће уништити Србију!

„JA – PA – JA“ će uništiti Srbiju!

21 jula 2015

Vucic-i-vuciceve-sluge-Profesorka beogradskog Fakulteta političkih nauka Mirjana Vasović, upozorila je na jedan fenomen, koji u većoj ili manjoj meri ispoljavaju gotovo svi političari.

To je fenomen „ja-pa-ja“.

Problem nastaje što je ovo „japajanstvo“ kod Aleksandra Vučića ispoljeno preko svake mere. Gledano sa čisto političkog stanovišta, građane Srbije ne treba da interesuje kako je Aleksandar Vučić doživeo sva poniženja koja su mu priređena u Srebrenici. U krajnjoj liniji, to je njegova lična stvar, bilo da je spreman da preko svega pređe ili da na sve to odgovori.

Građane Srbije interesuje gde je tu državni interes i nacionalno dostojanstvo, jer Aleksandar Vučić nije bilo ko, već predsednik Vlade Srbije.

Ako je predsedniku Vlade Srbije namenjeno mesto u drugom redu na skupu u Potočarima, iza predstavnika ostalih država u njegovom rangu, a zajedno sa sekretaricom Ahmeta Davutoglua i gomilom nebitnih birokrata, onda je to uvreda za zemlju koju predstavlja i građane te zemlje.

Ako su premijeru Srbije spremili „sačekušu“ koja je mogla da rezultira i njegovom pogibijom, onda je ugrožena državna bezbednost.

Aleksandar Vučić kao pojedinac zato nema pravo da na sva dešavanja gleda „iz lične perspektive“, već je dužan da stvari posmatra iz ugla funkcije koju obavlja. Japajanstvo i vođenje države ne idu zajedno. Zbog toga, ni Aleksandar Vučić nema pravo da se povlači i priča kako prihvata ponižavanja u pojedinim trenucima. Nije on država, niti može da je poistovećuje sa sobom.

(Fond Strateške Kulture)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mila says:

    Japa,ne moze a da sebe ne stavi na prvo mesto,to se zove neobrazovanost.Recenica se nikada ne pocinje sa :JA.Losa stranka ima lose spin doktore. Mi sa sela smo takve ljude zvali Japa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *