ЈАБЛАНОВИЋ ПОНОВО ШОКИРА: Жалио се јер су Срби на Косову гласали са српским документима!

JABLANOVIĆ PONOVO ŠOKIRA: Žalio se jer su Srbi na Kosovu glasali sa srpskim dokumentima!

17 juna 2017

Predstavnici Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića uložili su više žalbi protiv OEBS-a jer je ova misija dozvoljavala građanima sa srpskim dokumentima da glasaju na biračkim mestima na Kosmetu na izborima održanim 11. juna.

Takođe, ova partija je tražila i da se čitav izborni proces u opštini Leposavić poništi, jer se za novi poslanički saziv parlamenta u Prištini glasalo sa srpskim ličnim kartama.

Kosovsko apelaciono veće za izborne žalbe odbilo je Jablanovićeve zahteve, jer su stigli po isteku roka. Propisani rok za žalbe Apelacionom veću je 24 časa posle izbornog procesa, ali sve i da su primedbe stigle na vreme, Jablanovićev zahtev za poništavanje izbora bio bi odbijen jer je ustanovljeno da se na izborima može glasati sa svim validnim dokumentima.

Na pitanje da li su srpske lične karte bile važeći dokument na biralištima u srpskim sredinama na severu Kosmeta, Senad Šabović, portparol misije OEBS, koja je pružala tehničku podršku za sprovođenje izbora na severu, kaže da je glasanje bilo dozvoljeno sa svim ličnim identifikacionim dokumentima koji su validni, ukoliko se osoba nalazila na spisku za glasanje.

– Samim tim, to znači da je glasanje bilo dozvoljeno i sa srpskim ličnim kartama. Tako je bilo i za protekle kosovske izbore.

Jablanović u petak nije bio dostupan za komentar.

Bez mandata

Prema i dalje preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, PKS nije osvojio nijedan mandat. Za ulazak u parlament Jablanovićevoj stranci nedostaje nekoliko stotina glasova, a da li će preći potreban prag, znaće se u narednim nedeljama, kad se prebroje svi glasački listići.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dusan says:

    ko zna kojim parama od droge hrani decu. Sramota je da postoje ovakvi ljudi. Prodaju veru za veceru. Da bi postigao na izborima rezultat pljuje po svojima umesto da se udruze zajedno i cuvaju ledja jedni drugima. Djubre

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *