Јацењук тврди да Украјина ратује против Русије!

Jacenjuk tvrdi da Ukrajina ratuje protiv Rusije!

13 marta 2015

11203Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da se njegova zemlja nalazi „u ratu sa nuklearnom silom Ruskom Federacijom“.

Pri tom je izgovorio i ovo: „Niko od naših zapadnih partnera pre osam meseci nije verovao da naša armija, koju je Junukovičev režim uz podršku Rusije bio razorio, može da se nosi sa desetinama hiljada ruskih terorista i vojnika same Rusije“.

Dodao je da je Ukrajina upravo time pokazala da je „dostojna evropska država“.

Prethodno je Vrhovna Rada (parlament Ukrajine) Rusiju proglasila za „državu-agresora“.

Moskva na Jacenjukove tvrdnje još nije zvanično odgovorila, ali njeno Ministarstvo odbrane jeste – na američke tvrdnje da su ruske snage prisutne na istoku Ukrajine.

Portparol tog ministarstva, general Igor Konšenkov, upozorio je da Vašington takvim tvrdnjama pokušava da destabilizuje situaciju u Donbasu. Pa naglasio:

„Ostaje samo da se držimo besmrtne opomene Mihail Ljermontova da su pokušaji da postidiš lažova, da se našališ sa glupanom i da se ubeđuješ sa ženom – isto što i zahvatanje vode rešetom. Dakle: neka nas Bog izbavi od svega toga“.

Sasvim ozbiljno, Konašenkov je dodao da je Rusija prestala da se iščuđava i nad najbesmislenijim optužbama koje su tokom poslednje dve nedelje dolazile iz Stejt departmana i Pentagona.

„Naše jedinice na istoku Ukrajine – podukao je – ne vidi načelnik ukrajinskog Generalštaba Viktor Muženko. Ne vidi ih ni OEBS. Ne vide ih ni zapadni novinari koji rade u Donjeckoj i Luganskoj Republici. A Vašinton – sve vidi. Samo, ni generali Bridlav i Hodžs, a ni Viktorija Nuland, nikako ne mogu da objasne gde su to tobože primećene vojne jedinice Rusije. Zato uporno traže od svih da im veruju kao u onoj pesmici: „Dečki, moramo verovati u čudesa“.

(Fakti.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. Apis says:

  Tako su razbojnici tvrdili da Irak poseduje bojne otrove. Razorili su državu, otrgali glavu Sadamu Huseinu i stvorili uslove za beskrajno krvoproliće i stradanje građana Iraka. Isto je učinjeno u SFRJ i Libiji a sve skupa je kondiciona priprema za Rusiju. I kad mi neka svinja spomene zapadnu demokratiju i ljudska prava ja dobijem želju da ubijam.

 2. ARTILJERAC says:

  Ovaj ukrajinski peder lupa gluposti isto kao njegovi demokratskiteroristi.

 3. Steva says:

  Samo treba znati da rat nece prestati ili dok se ne promeni vlada ukrajine,koja bi se odrekla ratne retorike ili dok ne padne Kijev.A ovaj sto bunca da ratuje protiv Rusije,to mu je "posao", po naredbi Amera,on nezna da sto vise bunca,da je kontraproduktivniji.Cak su i kod evropskog naroda izgubili legitimitet i poverenje.Evropljani vise ne veruju ni jednoj drzavnoj tv,ni drzavnim novinama,optuzuju ih za sirenje ne istine i lazne propagande protiv Rusije i da zastupaju stav Brisela i Amerike a ne svog naroda.

 4. z-i says:

  Ovako jake vojske na slici sto prikaza,sve ded do deda i poneki sin i unuk,jadna im vojska jaka,samo je doticni nacista jedno veliko zaboravio "Da onaj ko brani kucni prag je drasticno jaci od onog ko napada"moze da siri kolko oce propagandu zapada ali ce uskoro u svanuce kad ustaje iz kreveta da vidi proruse u centar njegovog KIJEVA i zvace se od tada PROKIJEV.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *