„ЈАДАН СРПСКИ НАРОД са оваквом влашћу, оваквом опозицијом и Сорошевим демонстрацијама!“

„JADAN SRPSKI NAROD sa ovakvom vlašću, ovakvom opozicijom i Soroševim demonstracijama!“

5 aprila 2017

csm_stefan_stamenkovski_foto_zavetnici_ec4047d7ab

Lider Srpskog Sabora Zavetnici Stefan Stamenkovski govori za Pravdu o upravo održanim predsedničkim izborima i lošim rezultatima evroskeptičnih partija, o predstojećim gradskim izborima u Beogradu i protestima koji su započeli u nekoliko gradova u Srbiji.

Evroskeptične snage su doživele poraz na predsednickim izborima, šta je razlog tome i kako promeniti stanje?

Ne mislim da su evroskepitične snage poražene na ovim izborima, jer je očigledno da su se građani opredeljivali na osnovu nekih drugih tema. Kandidati su izbegavali da akcentuju pitanje evropskih integracija, jer znaju da je narod odavno sit parola o putu ka Briselu. Evropska unija ima duboke unutrašnje probleme. Pridruživanje novih članica nije ni na vidiku. Ta tema je deplasirana i danas je jedino moguća suverenistička i državotvorna politika koju su Zavetnici ponudili.

Zavetnici su rekli da ti izbori nisu bitka u kojoj treba učestvovati, da li su beogradski izbori bitka u koju ćete ići?

Da su umesto predsedničkih održani parlamentarni izbori mnoge partije bi ostale bez mandata u Narodnoj skupštini. To je dokaz da izostaje jedna jaka državotvorna opcija, koja će okupiti sve one koji su suštinska opozicija lošim odlukama vlasti, ali ne žele da učestvuju u rehabilitaciji DOS-a.

Potpuno smo spremni za gradske izbore. U Beogradu imamo jaku infrastrukturu i veliku podršku. Ponudićemo program za povratak dostojanstva prestonice i obnovu njenog lika i duha u svakom smislu.

Kako gledate na proteste protiv Aleksandra Vučića koji su pokrenuti u nekoliko gradova u srbiji?

Opravdano nezadovoljstvo naroda zloupotrebljavaju zapadne agenture sa ciljem da aktuelna protestna okupljanja usmere ka izazivanju građanskih sukoba i duboke podele u društvu.

Građanima Srbije koji su rezignirani vladajućom politikom kao alternativa potura se lažna opozicija koju predvode atlantisti na čelu sa bivšim dosovskim partijama i političkim liderima, NVO istaknute po antiustavnom delovanju i pojedinci iz javnog života poznati po izrazito antisrpskoj retorici.

Kriju se iza srpske omladine i studenata, što je u najmanju ruku neodgovorno. Na isti način i po istom principu započete su demonstracije tokom devedestih godina protiv Slobodana Miloševića koje su kulminirale državnim udarom 5.oktobra 2000.godine, nakon čega je zemlja okupirana, a državni i nacionalni resursi rasprodati u bescenje. Narod koji je želeo promene iskorišćen je kao instrument za postizanje zapadnih interesa. I sada kao i tada iza svega stoje atlantističke strukture, kojima je cilj destabilizacija Srbije.

Na osnovu čega tvrdite da Zapad stoji iza aktuelnih protesta?

Primetno je da su medijski pokrovitelji protesta glasila prozapadne orijentacije, poput Radija Slobodna Evropa i televizije N1, koja je ogranak CNN za Balkan, u vlasništvu bivšeg direktora CIA, Dejvida Petreusa. Takođe, u logističkoj pripremi učestvuju vođe nekadašnjeg Otpora, udarne pesnice petooktobarskog prevrata poznate po sprovođenju obojenih revolucija širom sveta, među kojima je poslednja pokušana pre nekoliko dana u Moskvi.

Na mogući ukrajinski scenario u Srbiji juče je upozorio Sergej Železnjak, zadužen za Balkan u administraciji Vladimira Putina. Nakon svih skorašnjih iskustava zemalja širom sveta sa obojenim revolucijama i prevratima u kojima su te države po pravilu tonule u još dublji haos i beznađe, smatram potpuno iracionalnim i zlonamernim pokušaje da se Srbiji priredi isti scenario.

Izjave Tereze Mej, Dejvida Mekalistera, Žan Kloda Junkera i drugih glasnogovornika zapadne administracije koji danima unazad govore da je neophodno intervenisati i potisnuti „ruski uticaj na Balkanu“, ukazuju na pozadinu poslednjih dešavanja, kako u Srbiji, tako i u Makedoniji. Zapadu je neophodan Balkan koji ključa u sukobima i nestabilnosti, a u krajnjem ishodu ne prezaju ni od izazivanja građanskog rata.

Da li biste podržali ulične proteste protiv režima, sa kim, i pod kojima uslovima?

Zavetnici su tokom pet godina rada organizovali više desetina masovnih demonstracija pre svega nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, usvajanja Zakona o saradnji sa NATO paktom i niza drugih pogrešnih odluka državnog rukovodstva. Protestvovali smo protiv vlasti, ali nikada protiv države! Zbog toga danas imamo moralno pravo da upozorimo na sve ono što nas očekuje.

Srbe su mnogo puta u novijoj istoriji okretali jedne protiv drugih. Ne dozvolimo da ikada više palimo svoje institucije, gradove i ulice, ne dopustimo da ponovo krene Srbin na Srbina!

Podsećam sve one koji pokušavaju da destablizuju Srbiju da ovo nije 2000. godina i da danas ima mnogo više državotvorno opredeljenih građana spremnih da ni po koju cenu ne dozvole reprizu petooktobarskog prevrata. Zavetnici su spremni da budu na braniku Otadžbine i stanu u odbranu političke nezavisnosti, vitalnih državnih i nacionalnih interesa i ustavnog poretka.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. opet ja says:

  Evo ja podržavam demonstracije, a ni najmanje nisam okrenut navedenim medijima ili njihovim pokroviteljima. AV AVa treba skinuti na ovaj ili onaj način, sve jedno mi je. Nadao sam se drugom krugu, ali zbog takvih kao što je ovaj hmm po prezimenu Makedonac, u isti nismo ušli. U drugom krugu je trebalo glasati za bilo koga, a protiv AV AVa. Janković kao drugi je bio odlična opcija. Imali smo priliku da AV AVa gurnemo u političko samoubistvo. Još da ga je Beli tukao, to bi tek bilo čišćenje...

  • zloco says:

   Slozih se sa tvojim komentarom,ali ona recenica o Jankovicu pokvari ceo komentar. Jankovic je samo jedna obicna zuta froncla i sorosovac.Vucic je prikriveni,a Jankovic OTVORENI izdajnik.Tvrditi da je Bio genocid u Srebrenici moze samo neko ko mrzi i zlo misli Srbima.

  • Jovan says:

   Glupost. Ti podrzavas demonstracije protiv AV po svaku cenu, a alternativa ti Jankovic. Zla na gore. I jedan i drugi igraci okupatora- nato terorista i zelenasa sa Zapada. Gde je tu Srbija i srpski narod???! Kad si protiv moras da imas sasvim suprotnu opciju a ne kalifa umesto kalifa. To sti podrzavas je lazna demokratija zapadna gde je svejedno dal pobede levi ili desni i centri- VLAST JE U RUKAMA ZELENASA.

 2. dusko says:

  Apsolutno tacna konstatacija !!!

 3. Za Srbiju says:

  Amin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *