JADRANKA ŠEŠELJ: Sumnjamo od početka da je Vojino oslobađanje podvala

JADRANKA ŠEŠELJ: Sumnjamo od početka da je Vojino oslobađanje podvala

1 jula 2014

politika-jadranka-seselj-1333711996-146600Supruga lidera SRS Vojislava Šešelja, Jadranka Šešelj u intervjuu za nedeljenik „Svedok“ kaže da su ona i njen suprug od početka sumnjali da je priča njegovom o puštanju na slobodu neka vrsta „podvale“ Haškog suda i Vlade Srbije.

– Kada je rečeno da je sudsko veće donelo odluku da će ga pustiti na slobodu do izricanjapresude, a da on to nije tražio – to je već bio razlog za neku sumnju i pitanje – šta iza toga stoji. Vojislavi ja nismo mnogo pričali o tome , ali sam bila od početka vrlo uzdržana. Sve ove godine od Tribunala u Hagu možeš da očekuješ samo podvale i pakost. Za mene je Haški tribunal sam pakt sa đavolom, pogotovo od kad je Voja otišao tamo. On nije imao mogućnost da iznese odbranu , uskraćena su mu prava, morao je da štrajkuje glađu…I sad taj isti Tribunal, koji je sve to učinio, odlučio je da Voju pusti, a da on nije to tražio. Nama je od početka ovo delovalo kao neka velika podvala -kaže Jadranka za Svedok.

Ona kaže da za nju nema razlike između Haškog suda i aktuelne srpske vlasti.

– Meni su ovi u Beogradu i oni u Hagu slični i slične stvari mogu da očekujem od njih. Čini se da se pokušava da se veštački izazove neki haos. To smo videli već kroz izveštaje u medijima o navodnim Vojinim pretnjama da će pojesti decu nekih političara – kaže ona.

Prema njenim rečima, Šešelj bi radije ostao u Hagu nego da bude doveden u Srbiju u mnogo strožije uslove kućnog pritvora.

– On je rekao da apsolutno neće da izađe pod ovakvim uslovima. Ne znam, možda mogu da ga iznesu odande… Ali zašto bi dolazio ovde da bi bio u zatvoru? Svako jutro kad se čujemo i pričamo on je ubeđen da nema ništa od ovoga. Ja mu kažem da će možda biti, a Vojislav mi kaže “ Meni je bolji pritvor u Hagu nego pritvor u Beogradu“. Onda je šaljivo dodao: „Ovde mi stalno menjaju stražara, a tu bih bio stalno saistom ženom“ – kaže Jadranka.

Ona za Svedok govori i o tome kako porodica podnosi odsustvo Vojislava Šešelja, nadama za slobodu, pritiscima, očekivanju presude, odnosima sa ljudima iz vlasti.

(Svedok)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *