JAHORINA: „Trifunoviću, nepoželjan si ovde.“

JAHORINA: „Trifunoviću, nepoželjan si ovde.“

9 decembra 2013

trifGlumac Sergej Trifunović „nije poželjan na Jahorini“ po mišljenju boračke organizacije Sarajevsko-romanijskog regiona i to zbog „bliskosti sa ratnim zločincem“.

Boračka organizacija poručila je organizatorima akcije „Dan za ljubav na Jahorini“ da ih podržava, ali da se protivi da na toj manifestaciji Trifunović.

U saopštenju upućenom Olimpijskom centru Jahorina i kompaniji M:tel, koji 14. decembra organizuju tu akciju, borci navode da je Trifunović „nepoželjna osoba na ovom području“.

Oni zameraju Trifunoviću navodnu bliskost s generalom Armije BiH Jovanom Divjakom, koga doživljavaju kao „jednog od najvećih ratnih zločinaca nad srpskim narodom, sa čijih ruku još nije oprana krv nedužnih mladića iz Dobrovoljačke ulice, Skenderije i cele teritorije grada Sarajeva“.

„Trifunović se za te svoje postupke nikada nije izvinio, barem porodicama poginulih i masakriranih mladića koji su samo hteli da mirno izadju iz Sarajeva i vrate se svojim kućama u Republiku Srpsku i, većinom, u svoju rodnu Srbiju“, stoji u saopštenju.

Boračka organizacija Sarajevsko-romanijskog regiona pozvala je organizatore da na Jahorinu pozovu nekoga drugog, imajući u vidu da, kako su naveli, može doći do neželjenih posledica.

Trifunovića su pozvali da se javno izvini i da „svrati i položi vence bar na Vojničko spomen-groblje na Sokocu, kao i da obeća da će početkom maja iduće godine biti u Dobrovoljačkoj ulici i položiti cveće na mesto gde je njegov prijatelj masakrirao nedužne pripadnike JNA“.

Podsetimo, Trifunovićeva navodna povezanost sa Divjakom postala je tema u martu 2011. godine, kada je general Armije BiH uhapšen, a glumac se na sarajevskoj premijeri „Montevideo, Bog te video“pojavio u majici sa njegovim likom. Poznati glumac je kasnije rekao da je majicu dobio tokom sporne večeri i da nije ni znao ko je u pitanju.

(Beta)

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *