ЈАК УДАР РУСКЕ ВОЈСКЕ: Најмасовнији напад беспилотних летелица камиказа и крстарећих ракета

JAK UDAR RUSKE VOJSKE: Najmasovniji napad bespilotnih letelica kamikaza i krstarećih raketa

8 maja 2023

Sinoćni napad ruske vojske na položaje Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti bio je jedan od najmasovnijih u poslednjih nekoliko meseci, rekao je predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

Ruske snage pogodile su skladišta i položaje Oružanih snaga Ukrajine u Orehovu u Zaporoškoj oblasti koja je pod kontrolom Kijeva, kazao je Rogov.„Bučno je u Kijevu, Černigovskoj, Žitomirskoj, Kirivogradskoj, Odeskoj, Nikolajevskoj, Hersonskoj i Kijevskoj oblasti“, napisao je Rogov na Telegramu.

Prema njegovim rečima, napad ruske vojske je „bio jedan od najmasovnijih, ako ne i najmasovniji napad bespilotnih letelica kamikaza i krstarećih raketa na ciljeve na teritorijama koje kontroliše režim Zelenskog poslednjih meseci“.

I ukrajinski mediji su javili da se u pomenutim oblastima desila serija eksplozija. Prema informacijama zvaničnog resora, koji upozorava stanovništvo, u osam regiona Ukrajine objavljena je uzbuna za vazdušni napad.

Ruska avijacija porazila neprijateljsku vojsku u Bahmutu

Jurišna avijacija armije Južnog vojnog okruga nanela je udare na Veseloje i Bahmut (Artjomovsk) i porazila neprijateljsku vojsku, rekao je predstavnik medijskog centra „Jug“ Vadim Astagjev, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, avioni grupe „Jug“ napali su izviđačko komandno mesto i skladište municije 81. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Serebrjanke u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Pritom, vojnici grupe „Jug“ su višecevnim raketnim sistemom „tornado-S“ uništile neprijateljsku vojsku i tehniku stacioniranu u naselju Aleksandrovka. Izvedeni su raketni udari i prema punktovima, gde se privremeno nalazila 50. i 30. brigada ukrajinske vojske u naseljima Družovka i Časov Jar.

„Današnji udar na logistiku i skladišta u Ukrajini, kao i najmoćniji artiljerijski napad na Časov Jar, sličan je događajima od pre 80 godina, kada je Crvena armija počela artiljerijski udar na Nemce, nekoliko sati pre njihove ofanzive, otpočevši Kursku bitku“, podelio je Vladimir Solovljov ruski novinar na Telegramu.

Su-34 napao strane plaćenike u oblasti Harkova

Frontalni bombarder Su-34 lansirao je vođene bombe na položaje stranih plaćenika u oblasti Harkova, rekao je predstavnik medijskog centra „Zapad“ Sergej Zibinski za „RIA Novosti“.

„Posada lovca-bombardera Su-34 je, koristeći univerzalne module za planiranje i korekciju avio-bombi, izvršila udar na privremene položaje stranih plaćenika u rejonu naselja Ivanovka“, rekao je on.

Bombom se upravlja tako što se ona, konvencionalna bomba koja slobodno pada, pričvršćuje za univerzalni modul za planiranje i korekciju. Modul ima krilo koje se rasklapa i upravljač, ima sistem za upravljanje koji u automatskom režimu usmerava bombu na cilj. Uz pomoć takvog uređaja konvencionalna bomba postaje veoma precizna.

U Harkovu, u blizini sela Balaklija, je pogođeno skladište naoružanja i vojne opreme ukrajinske vojske, dodalo je rusko Ministartsvo odbrane.

Pored toga, dodao je oficir, na krupjanskom frontu ruski vojnici su uništili dve diverzantsko-izviđačke grupe – iz 14. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. odvojene brigade teritorijalne odbrane.

U blizini Velikog Burluka, specijalne jedinice su uništile protivvazdušni raketni sistem „osa“.

(RT Balkan)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *