ЈАКОВ КЕДМИ: Мислим да Запад касни за Русијом

JAKOV KEDMI: Mislim da Zapad kasni za Rusijom

15 aprila 2018

MNOGI su uporedili angloameričko-francuski napad na Siriju sa Karipskom krizom.

Tada je američka špijunaža ogrešno procenjivala broj sovjetskih raketa sa nuklearnim bombama na Kubi, a ispostavilo se da ih je dovoljno da razore istočnu polovinu SAD.

Jednim plotunom.

U Vašingtonu su tada ipak prevladali strah i razum: SAD su povukle svoje rakete iz italije i Turske. Tada su Amerikanci prvi put shvatili da se sa Moskvom ništa ne može rešiti vojnim putem.

Svetski poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi ocenio je da u Vašingtonu sada veruju da sa Rusijom i Vladimirom Putinom mogu i moraju razgovarati na jeziku sile.

Kedmi naglašava da u vojno-političkom vrhu SAD shvataju da imaju sve manje vremena za obuzdavanje Rusije:

„Amerikanci pred sobom imaju tri godine – najviše pet – da zauzdaju vojnu moć Rusije. Zato žure“.

A šanse za to se tope.

Upravo su se pojavile fotografije visinskog presretača MiG-31 naoružanog hiperoničnom raketom „Kinžal“.

Snimak je naprvaljen u vreme uvežbavanja na poligonu Alabino jedinica i ratne tehnike za Paradu Pobede 9. maja u Moskvi.

„Kinžal“ će šira publika imati priliku da vidi upravo u vazdušnom delu te parade.

A „Kinžal“ je čudo-oružje kojem Amerikanci i ceo NATO nemaju čime da pariraju.

Ovome treba dodati i dolazak u Moskvu novog ministra odbrane Kine Vej Fenhea koji je – nastupivši ba Moskovskoj konferenciji – doslovno rekao:

„ Kao novi ministar odbrane Kine, želim da celom svetu prodemonstriram visoki nivo naših odnosa i nepokolebivu privrženost razvoju strateške saradnje oružanih snaga naših zemalja“.

Potom je, nakon susreta sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom, rekao:

„Vojna delegacija Kine došla je na moskovsku konferenciju da  prodemonstrira Amerikancima tesne veze između oružanih snaga Kine i Rusije, naročito u stvorenoj situaciji. Došli smo da vas podržimo“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

 1. Zaharije qSerak says:

  Nikada neće doći do direktnog sukoba Rusije i Amerike to barem jasno.Cak ni sada kada razarajuće sankcije pogađaju Rusiju nema odgovora.Nista se neće desiti,osim ekonomski obuzdavanje Rusije.Naravno to Putina i ekipu okolo njega ne brine,jer oni nemaju financijskih problema.Abramovic otkupi “Carevo jaje” za 95 miliona $ i moze da radi šta hoće .Zivi u Engleskoj,ima poslove razgranate na zapadu tamo plaća porez i tako dalje.Izasli su podaci da Putinu blizak olijarh kome su nametnute sankcije ima 5% akcija Ubera i 7% akcija. Virgin Atlantic ! Pare se vrte isto kao i na zapadu samo u manjem postotku.Gladan sitom ne vjeruje.Ja sam došao prije otprilike 2 sedmice iz Rusije.Vi možete slagati se ili ne,ali sve veći je revolt gradjana u Moskvi.Govorim za Moskvu,jer ovaj put sam bio samo tamo

  • Idi begaj:) says:

   Bedan i bezuspesan pokusaj ispiranja mozga kod ZDRAVOMISLECIH SRBA.Ne prolaze ni puno vece lazi od ovako bednih,pa sve i da si"boravio" u Moskvi i poslednjih deset godina.Pozdravio te Ceda-prasak i Canak-cvarak ;)))THE ENDE dolarko ;)))

   • Zaharije qSerak says:

    Samo otvori oci.Ja ne tražim od tebe da razmišljaš.Toliko daleko neću ići.Otvori oci i vjerujem da će biti dovoljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *