Jakšić: Dačić podvaljuje Srbima na Kosovu

Jakšić: Dačić podvaljuje Srbima na Kosovu

26 avgusta 2013

Marko JaksicPoslanik opozicione DSS Marko Jakšić kaže da lokalni izbori na Kosovu nisu statusno neutralni i optužio premijera podvalama navodi Srbe da na njima učestvuju.

„Predsednik Vlade Srbije misli da Srbi sa Kosova i Metohije nisu dovoljno pametni. Kako izbori mogu da budu statusno neutralni, kada ih potpisuje Atifete Jahjaga (predsednica Kosova) i kada se održavaju na osnovu zakona o lokalnoj samupravi samoproglašene države Kosovo“, rekao je Jakšić novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da se predsednik Vlade Ivica Dačić navodno bori da se skine sa glasačkih listića grb republike Kosovo i naveo da je to još jedna podvla premijera.

„To su podvale koje treba da navedu Srbe da svojim izlaskom na izbore daju legitimitet izdaje koja se desila potpisivanjem Briselsog sporazuma“, rekao je Jakšić.

On je pozvao vladu i parlament da faktički priznaju privremenu Skupštinu autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja je birana na osnovu zakona o lokalnoj samoupravi države Srbije, a ne da vlast priznaje „separatističku, monstrum tvorevinu koja se zove nezavisno Kosovo“.

Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, sutra se ponovo sastaju sa visokom predstvnicom Ketrin Ešton u Briselu, na kojem će rapsravljati i o lokalnim izobrima na Kosovu koji su zakazani za 3. novembar.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *