Jakšić: Ni šljiva ne sme da poleti ka Vučiću

Jakšić: Ni šljiva ne sme da poleti ka Vučiću

7 maja 2013

Marko JaksicOve nedelje predstoji teško i neizvesno traženje kompromisa Srba sa severa Kosova koji odbijaju briselski sporazum i državnog vrha Srbije koji ga je prihvatio i potpisao. Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je najavio da će ovih dana posetiti Kosovo i razgovarati sa Srbima koji tamo žive, piše “Blic“. Marko Jakšić, funkcioner Demokratske stranke Srbije i potpredsednik Skupštine zajednice srpskih opština i naselja na KiM, kaže za “Blic” da je Vučić dobrodošao i da ga ne očekuju kamenice.

“Mi smo demokrate po struci i vokabularu. Gađanja kamenjem je nekad bilo, a kamenovanje Vojislava Koštunice svojevremeno je bilo u organizaciji režima. Tada su na vlasti bili isti ovi kao i sad. Pa neće valjda režim da organizuje da gađa sam sebe. Sem toga, Vučić je najmoćniji čovek danas u Srbiji, kontroliše četiri obaveštajne službe. Ko sme i da pomisli da baci i šljivu, a kamoli kamen na takvog čoveka“, izjavio je Jakšić.

Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok, rekao je za “Blic” da su svi dobrodošli na KiM i da se nada da incidenata neće biti jer “to neće pomoći Srbima”. – Ne znamo još plan Vučićeve posete, ali bilo bi logično da razgovara sa odbornicima skupština opština i da priča sa narodom. Vlada Srbije pokazuje istrajnost u primeni briselskog sporazuma i on zaista deluje nepovratno, ali istovremeno, on je neprimenljiv. Neće ljudi da upisuju decu u škole koje će raditi pod upravom Prištine. Implementacija sporazuma je u rukama Vlade i oni od nas traže da mi u tome učestvujemo. To bi bilo isto kao da vam neko minira kola i traži da upalite upaljač“, kaže Ristić koji sa drugim predsednicima opština na severu, ali i sa juga KiM, dolazi danas na razgovore sa Vučićem.

Rada Trajković, poslanica Jedinstvene srpske liste u kosovskoj skupštini, na pitanje kakav se doček sprema Vučiću kaže da i ona dobija pretnje zbog nekih svojih izjava. “Što se tiče mogućih napada na Vučića, ne bi bilo prvi put da gađaju kamenjem. Koštunicu su gađali zbog Miloševića. Borko Stefanović nije ni smeo da se pojavi. Na severu se nikad nije dogodio 5. oktobar. Prete i meni kad pročitaju da sam nešto izjavila. Šalju poruke „spaljena, spržena”, ali nikada nisam odustala od odlaska na sever. Priznajem, nije prijatno. Ni sad ništa nije isključeno“, kaže Rada Trajković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *