ЈАНКОВИЋ ИСПЉУВАО СРБИЈУ: Наша земља је прљаво предграђе Европе и нежељени…

JANKOVIĆ ISPLJUVAO SRBIJU: Naša zemlja je prljavo predgrađe Evrope i neželjeni…

2 novembra 2018

Lider Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Saša Janković juče je povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata ocenio da je „Srbija prljavo predrgradje Evrope i neželjeni pastorak Rusije“.

Janković je istakao da će se zato boriti da Srbija ponovo postane deo porodice evropskih zemalja i da njeni građani dobiju „budućnost kakvu zaslužuju“.

– Pre tačno 100 godina Beograd je oslobođen. Srbija, naša zemlja, nakon toga krenula je putem modernih evropskih zemalja. Za to vreme građani Srbije su postali deo Evrope. Danas, 100 godina kasnije, Srbija je prljavo predgrađe Evrope i neželjeni pastorak Rusije – rekao je Janković novinarima u Pionirskom parku u Beogradu gde je položio venac pred spomenik „Osmatračnica s Kajmakčalana“.

(Srpski telegraf)

KOMENTARI12 komentara

 1. trikornjanin says:

  Idi bre Jankovicu cuvaj ovce negde u planinu da te niko ne vidi. Jesi teska dijabola.

 2. Cetnik says:

  Srbija ce uvek biti septicka jama debilske unije sve dokle sanja o tome da to i bude i sve dok izmet pliva i vlada njome. Srbija kada se bude okrenula bratskoj Rusiji, tada ce biti cista, casna i postena, ma koliko god da se tesko zivelo.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Pa upravo tako, gamad iz EU glumi nekakve vrednosti ali Rim , Napulj, Đenova,Frankfurt su prljavi ko Kandahar. A znamo kako je Rusija čista, ili Belorusija.

   • Cetnik says:

    Minsk najcistiji grad u svetu! Ma da ja po meni najbitnija moralna cistina a ne ovaj nas narod koji prodaje veru za dEU kontejnersku veceru.

 3. Velika Metla says:

  Ubica želi nešto da kaže??? Da je Srbija država,a da nije kolonija tog tvojeg prljavog zapada,odavno bi ti bio u bajbokani! Smradu!

 4. Miraš says:

  Janković nikad nije čuo za "Serbien muss slerbien" - "Srbija mora da umre". Ni ovim povodom ne interesuje ga ni mnogoborjne žrtve ni kako je kraljevina Srbija sa 2,5 miliona stanovnika mogla da smeta Austrougarskoj 50-to milionskoj državi. On se jedino trudi da se on lično upiše u klub onih koji biju, a ne ni slučajno da bude u klubu onih koje biju. Slični su mu i svi ostali domaći kvazipolitičari. Pristup naših političara prema EU može da bude samo veoma poslovan i uz ozbiljno i strogo korišćenje raznih kalkulatora,ali u interesu naroda i države, što zasad niko od njih ne radi. EU jeste veoma proračunat poslovni svet, ne igraju se oni tamo porodice kako što nam predstavljaju oni sami i pride prateći balkanski tupani. Ni iz EU ni iz celog sveta neće nas ozbiljno ni čuti, a kamoli prihvatiti zbog takvog neprimereno slabog i nikakvog držanja. Strašno je slušati ih i gledati kako umeju jedino da se takmiče u ulizivanju. 1. Osnovna i velika greška je stav da smo deo porodice evropskih naroda jer Srbi su prvenstveno deo slovenskih naroda. Ovo je jako važno jer kao i ostali Sloveni često smo bili baš surovo potlačeni od predaka te porodice EU-ropskih naroda! U sadašnjoj EU jesu prisutni Poljaci, Česi i Slovaci i dva još manja slovenska naroda ali i oni su stigli tamo značajno kasnije, njihov uticaj na EU je beznačajan, zapravo nemaju uticaj na EU. 2. Bitan je istorijat EU! Evropska ekonomska zajednica koja je bila veoma važan stub za formiranje EU nastala je još 1957 godine Rimskim ugovorom. EEZ imala je za cilj ekonomsku integraciju, jedinstveno tržište i carinsku uniju a osnivači su bili: Zapadna Nemačka, Francuska, Italija, Belgija, Holandija i Luksemburg. Nasuprot EEZ na drugoj strani u Istočnom bloku formirao se Savez za uzajamnu ekonomsku pomoć SEV, što je skraćenica od ruskog: "Sovet эkonomičeskoй vzaimopomoщi, SЭV". Članice SEV-a su bile: SSSR, Poljska, Istočna Nemačka, Čehoslovačka, Madjarska, Rumunija, Bugarska, Albanija, Kuba, Vijetnam i Mongolija. Zemlje posmatrači su bile: SFRJ (od 1964), zatim Finska (od 1973), Irak, Meksiko, Nikaragva, Avganistan, Etiopija, Laos i Južni Jemen. Poslednji sastanak SEV-a održan je 1991. godine u Budimpešti. Gde smo mi bili prisutni od 1957-1991 godine? Kako može toliko da laže i obmanjuje?! Posebno kakav smo tretman imali od te iste EU u periodu od 1991-1999 godine, ali i od 2000-2008 godine. Veoma loš tretman od strane predstavnika EU imamo i dan danas.

 5. raikkonen says:

  ta rusija je zaratila zarad srbije, i uslovila francuze..''zakleti prijatelji srbije'' videli smo i 99-te..da evakuisu srpsku vojsku a nije htela..ee pranjijo jedna ti si prljavo predgradje jos prljavije evrope, degenu jedan, ti si bolesnik i ubica tebi je mesto u lazi lazarevic, a ne da poganis ime rusije!!

 6. Mi says:

  Saša Janković kako koji dan, izjava po izjava, dođe do pozicije Čedomira Jovanovića. Niko nikoga ne može nagrditi i uniziti kolko čovek može samog sebe...Pa Jankoviću, možda je ta EU u segmentima demokratska umela da bude, ali u našem slučaju je bila zločinačka, takvu je pamtimo.... Ja verujem da ste vas dvoje (EU i vi) imali neke kombinacije, tim gore po vas.... Nesrećo jedna , čitav radni vek si proveo u administraciji,"lezi lebu da te jedem", ali ćeš sa puno prava da se bahato vladaš verujući da te sam Bog poslao....

 7. Budi Bog s nama says:

  Eto, i njega nam je zapad ugurao i platio, bio je zapadna rezerva za pretsednika Srbije, sada još AV izgleda časna sestra kada čuješ ovog klipana, taj li brani građane, teško tim građanima.

 8. test01 says:

  Ovo je nova zapadna marioneta posto je vucic potrosen i provaljen. On je tu ako vucic ne izvrsi sve sto mu traze i da potpise sve ostalo sto im zatreba! Redovno ide po zadatke u zapadne konzulate!

 9. Jovo Veselinovic says:

  srbi treba da se iznjasne dali ce u rusiju ili a zapad sa vuckom

 10. Za Srbiju says:

  Nismo mi nikada bili zapadna Evropa, jer nismo kolonijalizovali po svetu, porobljavali, ubijali i pljačkali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *