ЈАНКОВИЋ започео предизборну кампању! (ВИДЕО)

JANKOVIĆ započeo predizbornu kampanju! (VIDEO)

16 septembra 2016

107611_jankovic_f

Zaštitnik građana Saša Janković, posle brojnih političkih izjava i nagoveštaja da će se sledeće godine kandidovati na predsedničkim izborima, juče je na društvenim mrežama objavio i svoj prvi predizborni spot!

Saša Janković je, u saradnji sa glumicom i producentkinjom Bojanom Maljević, sve pod maskom promovisanja institucije ombudsmana, snimio video koji je klasičan predizborni spot!

Dovoljno je samo jednom pogledati ovaj spot da bi se razumelo da to bez ikakve sumnje jeste priprema za predstojeće predsedničke izbore.

Janković se, naime, u spotu direktno obraća građanima koje gleda pravo u oči, dok iza njega stoji zastava Srbije. Takođe montaža je takva da je jasno da je u pitanju politički spot sa dugo i pažljivo pripremanom porukom koja građane treba da ubedi kako je Janković jedini funkcioner koji se brine o njima i štiti njihove interese.

Tekst poruke koju je u spotu izgovorio Janković glasi:

Posao zaštitnika građana nije da prinudi, već da snagom argumenata, institucionalnim i ličnim autoritetom uveri organe vlasti da isprave greške koje prave prema građanima, a da svoj način rada unaprede. Ako vlast želi da čuje, alarm je tiši, ako pokriva uši, moj glas mora da bude jači, jer zakon mora da važi podjednako za sve. Noću i danju, u Beogradu, Nišu, Vranju, Subotici, Loznici u celoj Srbiji za sve građane.

POGLEDAJTE SPOT:

#Srbija2016 #Ombudsman #Crno-belo insert iz serijala #MojePravo

A video posted by Bojana Maljevic (@bojanamaljevic) on

Janković i Maljevićeva pokušali su juče da se „vade“ tvrdnjom da ovo nije predizborni spot, već „obična izjava“ snimljena za potrebe nekog dokumentarnog filma. Međutim, oni nisu mogli da objasne kako to da zaštitnik građana od 2007, otkad je na ovoj jako dobroj plaćenoj državnoj funkciji (plata mu danas iznosi čak 376.648 dinara mesečno), do danas nikad nije snimio nijednu sličnu „izjavu“?!

Zaštitnik građana juče nije hteo da odgovori na pitanja Informera. Na drugoj strani, autorka spota Bojana Maljević, koja ga je i prva „okačila“ na društvene mreže, „objasnila“ je da Janković samo odgovarao na njeno pitanje: Šta je tvoj posao kad ne šetaš psa? (?!) Maljevićeva uporno tvrdi da ovo nije izborni spot, već video-insert iz informativno-edukativnog serijala „Moje pravo“ (?!).

Ipak, u ovo „opravdanje“ juče skoro da niko nije mogao da poveruje. Tako marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je jako problematično to što Janković kampanju vodi zloupotrebljavajući funkciju zaštitnika građana.

– Nije problem to što se Janković kandiduje za predsednika, to jeste pravo svakog građanina. Ali ako je moralan i častan čovek, on treba da podnese ostavku na mesto ombudsmana, pa tek onda da nastavi kampanju. Zaštitnik građana je funkcija čiji je smisao u nepolitičnosti ili natpolitičnosti. Njeno pretvaranje u političko oružje je nemoralno i štetno – podvlači Krstić.

Analitičar Branko Radun ocenjuje da Jankovićev spot zaista deluje kao početak kampanje jer promoviše sebe, a ne instituciju ombudsmana.

– Bio bi red da se Janković konačno odredi da li je zaštitnik građana ili političar. Sve što radi i govori u poslednje vreme deluje kao da ima ambicije da se bavi politikom. Ipak, ne vidim da ima kapacitet da bude novi šef države, čak i uz svu moguću podršku proevropske opozicije i Zapada – zaključuje Radun.

Đukanović: Ko je to platio?

Poslanik SNS Vladimir Đukanović upitao je juče ko je, kako i čijim parama platio predizborni spot Saše Jankovića:

– Nemam ništa protiv toga što je Janković snimio spot. Ali imam pitanje: Ko je spot platio? Građani, zar ne?

Na Tviteru najavio planove

Interesantno je i to da je Janković pre objave spota na Tviteru objavio i nekoliko tvitova koji direktno potvrđuju nameru da uđe u trku za šefa države. Ovo su samo neke od poruka kojima je zaštitnik građana pokušao da zaštiti samog sebe:

* Ustav Srbije kaže da svaki punoletni građanin ima pravo da bira i bude biran. Ne odričite se nijednog prava, ona nas čine slobodnim ljudima!

* U parlamentu Srbije dat je doprinos svetskoj nauci tezom da ombudsmanima treba zabraniti da se politikom bave do kraja života. Šta li o tome misle bivši ombudsman Grčke, sada gradonačelnik Atine, ili bivši ombudsman Estonije, kandidat za predsednika;

(Informer)

KOMENTARI



5 komentara

 1. DUSKO says:

  OPET ZAPADNI COVEK !!! KAD CEMO MI IMATI COVEKA KOJI RADI U INTERESU SRBIJE IZGLEDA NIKAD !!!

 2. sofija says:

  Ovaj mi deluje jos morbidnije cak i od Vucica, cist glumac, hladan kao led, monstrum.

 3. Kosovac says:

  Ako Aleksandar Janković samo kao zaštitnik naroda prima platu 3.000 evra mesečno, može vala i da odvoji neku siću za snimanje reklamnog spota.

 4. arso says:

  Ne ložite se ljudi,on i premijer su drugovi sa pravnog fakulteta, sve je ovo igra za široke narodne mase, ko fora prepucavanje, a isti im je "savetnik".

  • Kosovac says:

   arso,….. Pusti to što su drugovi sa fakulteta, nego oni su takođe isti članovi Tajne stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *