JANUKOVIČ: To nije opozicija, to su banditi koji žele moju glavu

JANUKOVIČ: To nije opozicija, to su banditi koji žele moju glavu

22 фебруара 2014

ukraine-politics-history-yanukovych_sav814Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič razotkrio je skrivenu i pučističku stranu poslednjih događaja u svojoj zemlji.

U intervjuu televiziji UBR rekao je i ovo: „Na službeni automobil u kojem sam se nalazio u Kijevu je pucano 21. februara. To se dogodilo dok sam se vozio na aerodrom da bih leteo za Harkov. Ovo što radi opozicija nalik je onome što su 30-ih godina prošlog veka radili nemački nacisti! Samo, ja se ne bojim. Prepun sam odgovornosti za zemlju!“

Janukovič je u istom intervjuu otkrio i da je dojučerašnji predsednik Vrhovne Rade (parlamenta Ukrajine) – Vladimir Ribak – bio pretučen pre nego što je potpisao tekst ostavke.

„Njega su pretukli juče. Inače, i pucali su i na njegov službeni automobil. To se dogodilo dok se vozio prema mojoj rezidenciji, da se vidimo. Kad je stigao, zamolio me da ga uzmem sa sobom. Uputio sam ga u Donjeck na lečenje“ – otkrio je Janukovič.

Prema njegovim rečima, isto se dogodilo i sa sekretarom Saveta bezbednosti Ukrajine Andrejom Kljujevom.

Janukovič je ponovio da su sve poslednje odluke „Vrhovne Rade“ nezakonite i podvukao:

„Sve što se sada događa u parlamentu – najobičniji je banditizam! To nije opozicija – to su banditi! Ja nemam nameru da potpisuje njihove „zakone“! Ostavku neću podneti!“

U novom intervjuu – koji je da televiziji 112UA – poručio je „opoziciji“ da ostaje u zemlji i da nema nameru da iz nje odlazi, naglasivši: „Ja sam zakonito izabrani predsednik Ukrajine! Meni su međunarodni posrednici dali garancije bezbednosti. Očekujem da međunarodna zajednica ispoštuje preuzete obaveze“.

Zamoljen da otkrije – šta će dalje raditi i koje poteze ima nameru da povlači, Janukovič je rekao:

„Prvo ću da vidim kakva će biti reakcija međunarodne zajednice i kako će se ona pridržavati preuzeih obaveza. Šef diplomatije Leonid Kožara, čija je funkcija zasad legitimna, juče me obavestio da je razgovarao sa bitnim ljudima u EU, da je telefonirao u SAD i ministru inostranih poslova Poljske. Verujem da ću narednih dana voditi pregovore“.

Dodao je – naglasivši da je od 21. februara u Harkovu – da planira da poseti jug i istok Ukrajine.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u