ЈАПАН АЛАРМИРАО СВЕ: „Кинески бомбардери и бродови окружили…“

JAPAN ALARMIRAO SVE: „Kineski bombarderi i brodovi okružili…“

6 avgusta 2016

Liaoning CV16Kinesko ratno vazduhoplovstvo poslalo je bombardere i borbene avione u „borbene patrole“ u blizini ostrva u Južnom kineskom moru oko kojih postoje sporovi sa susednim državama.

Viši pukovnik Ratnog vazduhoplovstva Narodne oslobodilačke vojske Šen Jinke ovaj potez nazvao delom napora za normalizaciju ovakvih vežbi i odgovaranja na bezbednosne pretnje, prenosi Rojters navode kineske agencije Sinhua.

Vežbe se održavaju u vreme povišenih napetosti u spornim vodama nakon presude arbitražnog suda u Hagu po kojoj Kina nema istorijska prava na Južno kinesko more.

Jinke je naveo da je poslato nekoliko bombardera H-6 i borbenih aviona Su-30 koji vrše kontrolu područja oko grupe ostrva Spratli i spruda Skarboro i da su u patrole uključene i letelice za izvođanje i dopunu goriva.

KOMENTARI4 komentara

 1. Apis says:

  E sad neka dođu amerikanci oni znaju gde je međa svakog zaseoka na kugli zemaljskoj. I sta je pravo svakoga građanina ovoga sveta. Pravo sveta jeste da sva prava prepusti SAD i da ne diskutuje o njihovim odlukama.

 2. Hrvacko Svinjarevo says:

  opet su ugroženi američki interesi kao i američki stil života, evo i japanci to razumeju :-)

 3. Beli Orao says:

  E sad ce da dobiju po p**** ili da podvuku rep pod dupe i pobjegnu! Milijarda je to ,MILIJARDAAAAA !!!BRATKO.

 4. opet ja says:

  Milijarda i još 300 miliona Bratkooooo Ma sve mi se čini da su to igre koje nam serviraju iz jednog centra, čisto malo da se zanimamo nečim dok oni uvode diktaturu i pljačkaju narod i zadužuju države.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *