ЈАПАН СЕ ПРИПРЕМА ЗА РАТ! Размештају ракете и војску

JAPAN SE PRIPREMA ZA RAT! Razmeštaju rakete i vojsku

12 avgusta 2017

Japan je počeo s razmeštanjem presretača antiraketnog sistema „patriot“ posle pretnji S. Koreje da će balističke rakete preleteti iznad Japana na putu ka Guamu.

Japansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da se presretači odbrambenog sistema zemlja-vazduh PAC-3 postavljaju na četiri lokacije na zapadu zemlje, u prefekturama Hirošima, Koči, Šimane i Ehime.

Cilj njihovog razmeštanja pre svega je odgovor na moguće otpadanje delova sa severnokorejskih raketa dok one budu preletale Japan.

Četiri sistema zemlja-vazduh PAC-3 premeštaju se s istoka Japana, a očekuje se da oni stignu na predvidjene lokacije sutra ujutru.

Ministarstvo nije potvrdilo da li je japanski ministar odbrane Icunori Onodera već izdao naredjenje za obaranje nadolazećih raketa.

Severna Koreja je juče objavila detaljan plan o lansiranju četiri balističke rakete u vode oko američkog ostrva Guam u Pacifiku. Rakete bi, prema planu, bile lansirane preko teritorije Japana u vode oko Guama, malog ostrva sa 160.000 stanovika, na kojem se nalaze dve velike američke vojne baze i 7.000 vojnika.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *