ЈАПАН СПРЕМАН ЗА СУКОБ СА РУСИЈОМ – Кинези предвидели исход рата

JAPAN SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM – Kinezi predvideli ishod rata

2 jula 2021

Kina predviđa ishod rata između Rusije i Japana, ali bez upotrebe nuklearnog oružja.

Vojna konfrontacija Rusije i Japana oko Kurilskih ostrva može dovesti do ne baš očiglednih rezultata. O tome pišu kineski analitičari.Poslednjih godina se u Japanu sve više govori o neophodnosti vraćanja južnih ostrva Kurilskog grebena pomoću vojne sile. Istovremeno, takva retorika je sve karakterističnija za obične stanovnike Zemlje izlazećeg sunca, koji su „umorni“ od čekanja pozitivnih rezultata diplomata.

Kineski analitičari veruju da je moguće predvideti ishod japanske vojne invazije na Kurilska ostrva. U tom slučaju, najvažnije pitanje jeste da li će Rusija uspeti da odbije agresora i sačuva svoj suverenitet nad Kurilima.

Čini se da tu nema ništa komplikovano, imajući impresivan nuklearni arsenal, ruske vlasti mogu vrlo brzo da primoraju Tokio da odustane od takvih misli, ali kineski analitičari odlučili su da predvide ishod takvog sučeljavanja, pod uslovom da Moskva ne koristi svoj glavni vojni adut.

Smatra se da su oružane snage Japana među najmoćnijim u azijsko-pacifičkom regionu. Sa vojskom od 260 hiljada ljudi, Tokio za kratko vreme može da mobiliše još oko pet miliona boraca. To takođe treba da obuhvati savremenu mornaricu i vazduhoplovstvo.

„Analiza pokazuje da je Japan u vojnom pogledu zaista snažna zemlja. Međutim, ne treba zaboraviti da je on samo ostrvska država kojoj nedostaje kopno i strateška dubina“, navode kineski analitičari.

Dakle, ruske oružane snage uopšte ne moraju da koriste svoj nuklearni arsenal kako bi prisilile Tokio na mir.

Raketni sistemi i strateški bombarderi Tu-160 i Tu-22M sposobni su da unište ključnu infrastrukturu u Japanu, što će okončati njegov napadački potencijal.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI10 komentara

 1. persida says:

  Kinezi, po nalogu Amerike, huskaju Japan da zarati sa Rusijom. Ali, takve kombinacije razume samo Rista, uzalud je objasnjavati crno belim navijacima sa Karaburme.

  • padre says:

   Jeste, baš treba Kinezi da jih huškaju, jer inače su oni najmiroljubiviji narod na kugli zemaljskoj!Osim Nemaca, Amera i Britanaca, naravno!

  • Covid histery idiots says:

   NE TRTLJAJ

 2. Kulak says:

  Bezvezna lupetanja.Neće biti rata između Rusije i Japana.

 3. M says:

  Zašto bi Japan od zemlje izlazećeg Sunca,težio postati zemlja zalazećeg Sunca?!?

 4. M says:

  ...osim toga,puno je veća vjerovatnost od Japanskog rata protiv Rusa,to da Japanci ratuju protiv Kine,a na strani USA i saveznika,u ratu za dominacijom-prolazom južno-kineskim i šire daleko-istočnim morima,otocima,zrakom...!Jer,to je za USA vjerovatno"The Best Buy"!

 5. petar says:

  ne znam odakle ovakvi bombasticni naslovi. sovjetka ramija je 45 pod komandom marsala vasiljevskog spalila 2 japanske armije i to je bio uzrok japanske kapitulacije, a ne samo abombe na hirosimu i nagasaki. rusi su im vratili za poraz mornarice 1903. e sad napasti nuklearnu silu, o cemu govorio i putin, zbog dva ostrva u kurilima, a jsno je da bi ruska i kineska flota blokirale japnce, cak i amerikance da im se pridruze, i ostvile na izvolte rusko a-oruzje po japanu. da ne govorim da bi kim pucao po japanu kao petarde. japanska carska armija je pocinila strasne zlocine u severnoj koreji a zene su odvodjene u bordele o cemu snimljen cuveni oskarom nagradjeni film sandakan javna kuca br.8..

 6. milorad5 says:

  hm kinezi se baš zbog jašana naoružavaju kao ludi,napada japana na rusiju je SF i cela priča je da se prikriju pravi imperijalni motivi u japanu a to je povratak na azijski kontinent i mislim da je s.koreja prva meta.Tu imaju problem sa j.korejom jer ni tamo ne mogu japance da smisle ali će im amerikanci dati ponuu koja se ne odbija:)Ruisija trenutno nije ugrožena na moru i arhipelagu jer japan još nema dovoljno jaku mornaricu ali radi se na tome.Osim toga ako im uspe napada na kima pogotovo ako bude uspelo ka oneka obojena revolucija ,e ONDA su rusi i kinezi zaista u problemu.Mislim da će rusija i kibna zajedno uskoror da pomognu s.koreji i kimu, presudno jer dokle god je on tu gde jeste sa ono malo9 nuk.oružja koje ima, svi napadački planovi padaju u vodu, što se japana tiče.ruska desantbna demonstracija je samo demonstracija i VEŽBA trupa, i ništa više politički tu nema.

  • petar says:

   koje malo oruzje u kima?ima ga dovoljno da potopi sva 4 japanska ostrva. doskora je imao drugu najmocniju raketu jacu od americkog minutmena (zato ameri i zamenjuju sa novim). njihova regularna armija je kao japanska mobilisana a sa paramilitarcima cine najvecu vojnu organizaciju na svetu..vidi wikipedia.. As of 2016, with 5,889,000 paramilitary personnel, it is the largest military organisation in the world. This numbers 25% of the North Korean population

 7. Sloba says:

  Nerealno, ali ako do toga dođe da sam na mestu rusa, isključivo atomke, ko bre da gubi vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *