Јапанска јабука – бројне благодети ове здраве воћке

Japanska jabuka – brojne blagodeti ove zdrave voćke

16 decembra 2017

Ovo slatko i ukusno voće koje potiče iz Japana prepuno je vitamina, minerala i antioksidanasa, zbog čega je dobro da se što češće konzumira.

Veoma je važno znati izabrati zreo plod, jer ukoliko je zelen, može imati opor ukus, dok je onaj potpuno zreo sladak poput meda.

Blagotvorna svojstva

Sadrži malo kalorija i bogat je izvor vlakana. Obiluje antioksidansima koji sprečavaju nastanak tumora. Odličan su izvor vitamina A, B6 i C, beta karotena, likopena, kalijuma, magnezijuma, bakra, fosfora i luteina, koji igraju važnu ulogu protiv starenje i nastanka različitih bolesti.

Kako birati plod

U prodavnici izaberite voće žutonarandžaste boje koje nije bledo i pretvrdo i koje na površini nema udarce i posekotine. Plod ne sme da bude ni gnjecav.

Kako se koristi

Pre upotrebe treba oljuštiti, a onda ga iseći na kriške ili jesti kao jabuku.

KOMENTARIJedan komentar

  1. komita says:

    mogli ste malo više da napišete... Na primer, ima dve glavne vrste Japanske Jabuke(iliti persimon): 1. fuju (i slične)- mogu da se jedu i nedozrele, ovalnog oblika kao jabuka 2. Hačija - treba da se jedu gnjile, kao na primer mušmule, jer su u protivnom skoro ne jestive zbog astringena (ono što skuplja usta i grlo kad jedemo dunje). Imaju izdužen oblik, nešto kao kap vode. I jedna i druga mogu da se jedu sa korom, baš kao i jabuka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *