ЈАПАНСКИ НАУЧНИЦИ ЗАСТРАШИЛИ СВЕТ: Нови ледени период на Земљи почеће кроз сто година

ЈАПАНСКИ НАУЧНИЦИ ЗАСТРАШИЛИ СВЕТ: Нови ледени период на Земљи почеће кроз сто година

28 јула 2020

МНОГИ се, поготово западни глобалисти, „убише“ да докажу да Земљи прети погибељно глобално загревање са пратећим катастрофалним последицама.

А јапански научник Масајуки Икеда, који на Природно-математичком факултету Универзитету у Токијудржи предавања о космичким истраживањима која се тичу наше планете, тврди да нас кроз само сто година чека „ново ледено доба“.Икеда је водећи аутор студије о утицајумонсуна на климу и развој диносауруса пре 10 милиона година.

Он и остали аутори студије ослонили су се на теорију Милутина Миланковића о колебању количине сунчеве светлости и радијације на Земљи у дужим временским периодима које условљава промена угла нагиба Земљине осе у односу на раван њене орбите.

Икеда и његови сарадници – који тврде да ће ледени период наступити кроз један век, „са плус/минус корекцијом у зависности од човекове емисије угљендиоксида“ – посебно наглашавају:

„Вероватно наступа епоха, која ће трајати и у наредних 10 милиона година, која ће бити повољно време за живе врсте које су прилагођене влажној и хладнијој клими“. рекао је.

У студији Икеде и његових колега рачуна се са опадањем концентрације угљендиоксида, померањем „угла наклона“ и одређеним захлађењем климе на Земљи.

Указује се да је управо смањење концентрације угљендиоксида пре око 212 милиона година праћено јаким монсунима – у Тријасу – довело до повећања величине диносауруса и њиховог ширења по планети.

У септембру 2019. је међународни тим научника закључио да је једна од највећих катастрофа у историји Земље – глобално ледено доба – настала због судара два велика астероида између орбита Марса и Јупитера.

KOMENTARI2 коментара

  1. test01 says:

    Pa to je normalno, zbog magnetnih polova a globalisti igraju igru "vruce-hladno" i donose nebulozne zakone po njihovoj volji... Sve ce to majka priroda jednom da uskladi, hiljadu godina je nista za jednu planetu.

  2. milorad2 says:

    ma "globalisti" bi da uvedu HARAČ na disanje,brate ja kad dišem proizvodim CO2 e to oni hoće da NAPLATE,a po milankovićevim proračunima upravo nastupa mini ledeno doba:) koje se dešava svakih 400 god otprilike. Ovo što se sada dešava je upravo UVOD u tu pojavu i prirodni ciklus.Doći će do NAGLOG zahladjenja,zbog naglog pojačavanja protinskih vwetrova sa sunca i ova ogromna količina vlage koja se sad podigl u atmosferi će padati kao sneg na polovima i u većemn delu s.evrope i to možda i DVE god.BEZ PRESTANKA.Zamislibre 2 pune god. mećava.ima švedi i nemci da se smrznu ko miševi,a bogami i rusima će biti gadno ali zarazliku od zapadnih država rusi nemaju toliko stanovništva na tim mestima tak oda im dodje na isto kao što je uglavnom i bilo u rusiji do 1960 znači klasika ruska zima ali nemačka zima NEĆE biti klasika zima biće to najhladniji preiod još od 1500 god u nemačkoj a onda je tamo bilo baš HLADNO. Ali šta zna priučena main streeam stoka koja balavi sa naših TV ekrana ,oni i nisu čuli da je bilo mini ledeno doba u srednjem veku od 1200 do 1500-600 god.n.ere.u severnoj i s.zapadnoj evropi.Taj ciklus se ponavlja svakih 400 god ovde a ima drugih ciklusa koji traju 2000,6000 i 15000 god.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u