ЈАПАНСКИ НАУЧНИЦИ ЗАСТРАШИЛИ СВЕТ: Нови ледени период на Земљи почеће кроз сто година

JAPANSKI NAUČNICI ZASTRAŠILI SVET: Novi ledeni period na Zemlji počeće kroz sto godina

28 jula 2020

MNOGI se, pogotovo zapadni globalisti, „ubiše“ da dokažu da Zemlji preti pogibeljno globalno zagrevanje sa pratećim katastrofalnim posledicama.

A japanski naučnik Masajuki Ikeda, koji na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerzitetu u Tokijudrži predavanja o kosmičkim istraživanjima koja se tiču naše planete, tvrdi da nas kroz samo sto godina čeka „novo ledeno doba“.Ikeda je vodeći autor studije o uticajumonsuna na klimu i razvoj dinosaurusa pre 10 miliona godina.

On i ostali autori studije oslonili su se na teoriju Milutina Milankovića o kolebanju količine sunčeve svetlosti i radijacije na Zemlji u dužim vremenskim periodima koje uslovljava promena ugla nagiba Zemljine ose u odnosu na ravan njene orbite.

Ikeda i njegovi saradnici – koji tvrde da će ledeni period nastupiti kroz jedan vek, „sa plus/minus korekcijom u zavisnosti od čovekove emisije ugljendioksida“ – posebno naglašavaju:

„Verovatno nastupa epoha, koja će trajati i u narednih 10 miliona godina, koja će biti povoljno vreme za žive vrste koje su prilagođene vlažnoj i hladnijoj klimi“. rekao je.

U studiji Ikede i njegovih kolega računa se sa opadanjem koncentracije ugljendioksida, pomeranjem „ugla naklona“ i određenim zahlađenjem klime na Zemlji.

Ukazuje se da je upravo smanjenje koncentracije ugljendioksida pre oko 212 miliona godina praćeno jakim monsunima – u Trijasu – dovelo do povećanja veličine dinosaurusa i njihovog širenja po planeti.

U septembru 2019. je međunarodni tim naučnika zaključio da je jedna od najvećih katastrofa u istoriji Zemlje – globalno ledeno doba – nastala zbog sudara dva velika asteroida između orbita Marsa i Jupitera.

KOMENTARI2 komentara

  1. test01 says:

    Pa to je normalno, zbog magnetnih polova a globalisti igraju igru "vruce-hladno" i donose nebulozne zakone po njihovoj volji... Sve ce to majka priroda jednom da uskladi, hiljadu godina je nista za jednu planetu.

  2. milorad2 says:

    ma "globalisti" bi da uvedu HARAČ na disanje,brate ja kad dišem proizvodim CO2 e to oni hoće da NAPLATE,a po milankovićevim proračunima upravo nastupa mini ledeno doba:) koje se dešava svakih 400 god otprilike. Ovo što se sada dešava je upravo UVOD u tu pojavu i prirodni ciklus.Doći će do NAGLOG zahladjenja,zbog naglog pojačavanja protinskih vwetrova sa sunca i ova ogromna količina vlage koja se sad podigl u atmosferi će padati kao sneg na polovima i u većemn delu s.evrope i to možda i DVE god.BEZ PRESTANKA.Zamislibre 2 pune god. mećava.ima švedi i nemci da se smrznu ko miševi,a bogami i rusima će biti gadno ali zarazliku od zapadnih država rusi nemaju toliko stanovništva na tim mestima tak oda im dodje na isto kao što je uglavnom i bilo u rusiji do 1960 znači klasika ruska zima ali nemačka zima NEĆE biti klasika zima biće to najhladniji preiod još od 1500 god u nemačkoj a onda je tamo bilo baš HLADNO. Ali šta zna priučena main streeam stoka koja balavi sa naših TV ekrana ,oni i nisu čuli da je bilo mini ledeno doba u srednjem veku od 1200 do 1500-600 god.n.ere.u severnoj i s.zapadnoj evropi.Taj ciklus se ponavlja svakih 400 god ovde a ima drugih ciklusa koji traju 2000,6000 i 15000 god.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *