ЈАСАН СТАВ СРБИЈЕ: „Нећемо никога да молимо, ако нас ЕУ неће, има ко хоће“

JASAN STAV SRBIJE: „Nećemo nikoga da molimo, ako nas EU neće, ima ko hoće“

2 maja 2019

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da ako Evropska unija ne želi Srbiju, ima ko je želi i da postoje i drugi savezi i druge zemlje koje žele da sarađuju s njom.

– Nismo mi osuđeni na Evropu. EU je strateška orijentacija Srbije, ali ne po cenu da molimo. Ako nas ne žele, postoje i drugi savezi i druge nacije koje hoće da sarađuju s nama na ravnopravnoj osnovi. Ne mora to da znači da ćemo da uđemo u nekakav savez, jer ne postoji ništa što je organizovano kao EU, ali moramo da držimo do sebe – rekao je Vulin.On je podsetio da se od čelnika EU može čuti da su umorni od proširenja i da je došlo vreme da se jasno kaže da li EU ima interes da Srbija bude član evropske porodice.

– Oni kažu “mi smo umorni od proširenja“. I mi smo umorni od vas! Mi smo umorni od vaše politike da stalno menjate ciljeve, stalno postavljate nove uslove – naglasio je Vulin.

Govoreći o taksama Prištine na srpsku robu, on je ocenio da su one više pogodile Albance nego Srbe i da takve stvari region čine nestabilnim.

Ocenio je i da je na nedavnom samitu u Berlinu u organizaciji Nemačke i Francuske, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao da je veliki državnik, jer je tamo bio „masovan, frontalni napad na Srbiju“.

– Predsednik Srbije je bio jedini na tom skupu koji ima samostalnu spoljnu politiku. On je pokazao da je jedini državnik na Balkanu koji ima hrabrosti da vodi samostalnu spoljnu politiku. Ostali, šta im se kaže, oni to rade – naglasio je Vulin.

Ministar odbrane dodao je i da je njegov lični stav da je razgraničenje najbolje rešenje za kosovsko pitanje.

– Treba da se razgraničimo, da između nas i Šiptara treba da postoji tvrda i čvrsto branjena granica. Vekovima ne možemo da se razdvojimo od njih. Kada god smo bili zajedno s njima, imali smo sukob, nesreće, ratove – precizirao je Vulin.

Istakao je da je Srbija faktor mira i stabilnosti u region, a da je najveća pretnja miru koncept Velike Albanije, o čemu, međutim, ćute čak i one zemlje koje su direktno ugrožene, poput Crne Gore i Severne Makedonije.

KOMENTARI13 komentara

 1. Zoran says:

  Od toga da nemam alternativu dosli smo do ovoga. Nije vam trebalo mnogo godina, samo 7.:)

 2. rajko says:

  Sačuvaj nas Bože mentalno poremećenih glupaka na vlasti! Kakva izjava, kakav rečnik, kakvi stavovi! Kao maloumni osnovac!

 3. Momo says:

  A ko vas hoće?

  • Budi Bog s nama says:

   Đinđiću su otvoreno rekli da nas ne žele iako je on organizovao DEPOS da mašu zastavicama kako bi nas bombardovali jer ni oni ni on nisu voleli Miloševića, neće nas ni sada osim možda istočne alijanse koja je u zamahu. Ali ne lipši magare do zelene trave, vezaćemo ga za jednu šljivu, a Vuči sada mora sve redom da laže i obmanjuje malo istok, malo zapad, a najviše jadne srbe, ko preživi pričaće onom malom broju potonjih generacija rasejanih po svetu.

 4. test01 says:

  tzv ministre, SRBIJA ima i zna gde su joj granice! I Ustav RS je jasan za sve Srbe ozim izgleda za ovu vladu. Za ovakve izdajnicke i podanicke izjave se KRIVICNO odgovara (znamo kome se dodvoravas i skaces kada kaze hop)!

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Evro-azijska Unija, Srbija je POSTALA član, formalizacija u oktobru ! ODKB nakon toga !

 6. Ivke says:

  Daj Boze da je tako

 7. jagoda says:

  Kao da ovi sto su na vlasti kao npr. Vulin koji deluju tupavo nisu znali da nas oni u EU koja je inače fašistička kao i sve zapadne tvorevine ...nece. Zašto su onda prihvatili i implementirali evropske zakone?Ne zato što su evropeci u dusi već zato što im to odgovara..

 8. Aco says:

  Srbijo moja, rešite se ovih jugoslovena dok ne bude kasno. Više zla su napravili nego svi naši neprijatelji ikada.

 9. Cp6a says:

  Oooo, evo 19 godina čekam ovakvu vest!!!! Nadam se da ćemo ubrzo videti i delo. A onda možemo da se razgraničavamo iza Skadra i sa izlaskom na more.

  • Jova says:

   Tako je!

 10. Budi Bog s nama says:

  Vuli i Vuči sve više imaju sličnu retoriku sa čuvenim retortičarem Dačijem. Sve to ostaje samo retorika, činjenice su mnogo tužnije i opasnije po Srbe. Mi više nemamo jasnog orijentira ni na istoku ni na zapadu. Na istoku imamo dosta simpatija i nasleđa dok smo na zapadu imali samo ratove kao što to i danas imamo sa njima. Mnogo smo ulagali i polagali na zapad, jer nam je istok tada bio slab i dalek, i sada je isto tako, ali najveća nesreća je što postoje pljačkaši ovog naroda, oni nam i ubijaju natalitet i sistem vrednosti u Srbiji, zato Srbija upravo izumire, i samo je jedan način da preživi a to je obraćenje i vera u Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista.

 11. Ivan Grozni says:

  Blago nama. Sad ce ODKB da pocne da stancuje Milankovice,Pupine,Tesle, Dositeje,i more drugih naucnika filozofa filologa itd. Za uzvrat Srbija ce njima da izveze; politicke komesare,spasonosnu ideologiju koja ce da "spasi" covecanstvo, bratstvo i jedinstvo. Samo ima jedam mali problem. Nebo visoko ODKB daleko.Radikal, Vulin bi da uda Srbiju posto poto ali da ne da miraz. Vlast. Jer ako bi Srbija usla u EU ovakvi kao On nebi mogli biti ni vratari u vladi a kamo li ministri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *