JAVILA SE I JELENA MILIĆ: Srbija nije smela da primi Depardjea, to joj samo šteti na putu ka EU

JAVILA SE I JELENA MILIĆ: Srbija nije smela da primi Depardjea, to joj samo šteti na putu ka EU

5 septembra 2014

jelena-milic-nato400x223Prijem za Žerara Depardjea, uz poruke koje su upućene, ne idu u prilog spoljnopolitičkim ciljevima Srbije i težnji ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), izjavila je za Radio Slobodna Evropa Jelena Milić iz Centra za evroatlanske studije, dok reditelj Gorčin Stojanović smatra da Srbija od ove posete ne može imati štete, ali ni koristi.

“Ovakvi gestovi apsolutno štete Srbiji. Trebalo je da se zahvale, da ga dočekaju tabloidi, da priča o kulturi i umetnosti i ničemu drugom”, objasnila je Milić i dodala da je u najboljem slučaju mogao da ga primi samo ministar kulture.

“Ali, s obzirom na Depardjeov otvoren politički angažman, mislim da nijedna državna institucija trenutno nije smela da čačka mečku i da ga prima”, ukazala je Milić i podsetila da je EU “naš put, a ovakve stvari su dodatno opasne”.

S druge strane, reditelj Gorčin Stojanović ocenjuje da Srbija od Depardjeove posete ne može imati štete, ali ni koristi.

“To je prosto – ništa. Dakle, došao Depardje, otišao Depardje. To niko ozbiljno ne uzima ni tamo ni ovamo, ni gore ni dole”, ocenio je Stojanović.

Ističući da je reč o odličnom glumcu, Stojanović navodi da je prijem u Beogradu još jedan pokušaj pogrešnog spektakla.

“U svakom slučaju, Depardje je jedan simpatični avanturista i fantastičan glumac i, kao takav, on ima pravo i potrebu da obilazi male, slupane zemlje kakva je Srbija i da tu bude važan”, rekao je Stojanović.

Zašto naši od toga prave pogrešne spektakle, upitao je Stojanović, koji smatra da je “ova vlast nespretna jako” i nije sasvim ubeđen da iza ovakvih postupaka “ima nekog metoda”.

KOMENTARI12 komentara

 1. ludzbunjen says:

  Šta got kažu Milićka,Kandićka,B.Tadić,......... Srbija treba da izabere suprotno od toga!!!

 2. Bane says:

  Trla baba lan , da joj prođe dan...

 3. Bogoljub says:

  cudna je ta poltika jos demokretski razvijena pa sebi daje za pravo da ti odredjuje sa kim treba a sa kim ne da se druzis.....da li je to neko vaspitanje ili prevaspitavanje blisko totalitarnoj svesti samo u EU-oblandi pa je apsolutno i nepromenjivo.....

 4. ljubisa says:

  Poznajem gibanicarku odlicno,nekada je bila dobra u krevetu,sada,stvarno neznam?

 5. Nenad says:

  Ne razumem uopste ... zasto se pridaje vaznost osobama poput Jelene Milic, Natase Kandic, Sonje Biserko i ostalih slicnih ljudi ... oni su placeni da iznose ovakvo misljenje, a po svojim dostignucima i vaznoscu u drustvu totalno su nerelevantni da ih pita bilo ko za bilo sta .. nisu po svojim delima zasluzni gradjani Srbije da bi im se pridavala vaznost, svi su placeni od zapadnih agencija da iznose misljenje svojih finansijera

 6. Robert Lucas says:

  Da ignorisem ovu glupacu Milic, jer bolje da je cutala, ako nije imala ista pametnije da saopsti. Stojanovicu da kažem, da prijem Depardjea je čisto Srpsko pravo da primi koga hoće, pa zasto ne i njega. Ipak je on Francuz koji se suprotstavio sadasnjim francuskim vlastima (razlozi nisu bitni), a te vlasti su vise nego neorijateljski raspolozene prema Srbiji. Dakle malo provokacija, malo ponos.

 7. Jasminka says:

  Zašto obavezno ovako ružne žene imaju potrebu da se bave politikom.I još su kao bitne i važne,jadnice jadne.

 8. LADY GAGA / pod Javorom ovce pasu,čini mi se moje da su.......... says:

  A ružna je za orden!

 9. Goran says:

  Ova spodoba i ne krije mizantropiju koja joj izbija iz svake pore površine na kojem bi trebalo da bude lice. Toliko je osilila, da istura ogavnost u sebi i na sebi bez stida ili potrebe da je bar sakrije. Eto nam lica za Srbiju budućnosti! Ajde da je više niko ne objavljuje, molim vas. Koga interesuje šta neka Milićka kevće?

 10. pedja says:

  gospodjo Jelena nije vazno vase misljenje idite i dalje cistite pistolje natovcima

 11. ref um leks says:

  jbt. u ta usta žvalava! jeli tebi skupo biti srbin, možda i to košta?!!!

 12. Pera says:

  Gospodine Ljubisa, nadam se da necete proveravati, osim mozda posle litre votke

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *