JAVLJAJU SE SEPARATISTI: Za Preševo i Bujanovac isto što i za Krim

JAVLJAJU SE SEPARATISTI: Za Preševo i Bujanovac isto što i za Krim

19 marta 2014

pol-bujanovacPredsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju smatra da ukoliko se ukrajinski region Krim pridruži Rusiji to isto pravo treba dati i opštinama Bujanovac i Preševo čije stanovništvo se 1992. na refendumu opedelilo za pripajanje okupiranim teritorijama.

Musliju je, za genciju „Presheva Jon“ taj stav juče obrazlozio time što su se Albanci iz Bujanovca i Preševa na referendumu iz 1992. godine većinski opredelili za pripajanje okupiranim teritorijama.

„Ako Moskva želi Krim, onda bi Tirana i Pirština trebalo da se ujedine sa regionom Preševske doline (područje Bujanovca i Preševa)“, rekao je Musliju, koji je predsednik Pokreta za demokratski progres.

On je rekao i da je , „gledano istorijski region Preševske doline bio integralni deo Kosova,“ objavljeno je na sajtu agencije.

Terorista Musliju, koji je tokom oružanih sukoba tokom 2001. i 2002. bio poltički lider „Oslobodilačke Vojske Preševa, Međveđe i Bujanovca“ naveo je i da je region preševske doline izdvojen iz sastava okupiranih teritorija tokom 1945. i 1946. godine.

„Jugoslovenski komunisti su ga izdvojili iz sastava Kosova 1945 i 1946 godine i zamenili za dve oblasti na severu Kosova – Leposavić i Zubin Potok“, rekao je Musliju.

(Vaseljenska TV)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *