Je li bolje da HDZ krade ili da širi mržnju?

Je li bolje da HDZ krade ili da širi mržnju?

29 oktobra 2014

Dražen CigleneckiPiše: Dražen Ciglenečki

Otkad je u krajem svibnja 2012. godine izabran za predsjednika HDZ-a, Tomislav Karamarko često naglašava da korupcija mora van iz stranke. Može se stoga zaključiti da tih negativnosti danas više i nema u HDZ-u.

Uzmimo da je, ne ulazeći u detalje, to zaista tako. Ivo Sanader je u zatvoru, aktualnipredsjednika ima nultu toleranciju prema kriminalu bilo koje vrste i HDZ se pretvorio u poštenu stranku par excellence.

Istovremeno kad je počeo upozoravati da će iz HDZ-a potjerati lopovluk, Karamarko je objavio i da će u stranku vratiti domoljublje, koje je, misli, bilo u njoj potisnuto. Dakle, ono što HDZ sada emitira je, smatra Karamarko, čista, bezuvjetna ljubav prema Hrvatskoj.

U stvarnosti se to, međutim, manifestira kao poticanje nesnošljivosti u hrvatskom društvu, ili jednostavnije rečeno kao – širenje mržnje. I u tome je HDZ iznimno uspješan, u Hrvatskoj vlada gotovo poratna atmosfera, čini se da se tek prošle godine prestalo pucati.

Odjednom nas okružuju sve sami Jugoslaveni, Srbi, četnici, izdajnici… Ako se netko suprotstavi vrijednostima koje zastupa HDZ, automatski mu se priljepi neki od tih epiteta. Učini to netko iz HDZ-a, ili, pak, iz neke od stranačkih pobočnih postrojbi.

Svi ti stožeri i braniteljske udruge ne mogu egzistirati bez HDZ-a, oni su jedno tijelo s Karamarkovom strankom. I zbog njihove proklete, nadnaravne želje za vlašću čak je i Predrag Matić, vukovarski borac i logoraš, promoviran u četnika.

Čovjeka koji je 1998. u Vukovaru s govornice vodio program prije nego što je krenula prva Kolona sjećanja, sada svrstavavaju među protuhrvatske elemente?! Da je Karamarku stalo do zdravlja ratnih invalida koji se okupljaju ispred Ministarstva branitelja, on bi im rekao da odu kući, ali ne, predsjednik HDZ-a u četvrtak ih je došao huškati.

U međuvremenu su njegovi saborski zastupnici predsjednika Ivu Josipovića optužili za veleizdaju, prodaju državnih tajni srpskom veleposlaniku.

Uglavnom, HDZ je kriv za stvaranje nesnosnog ozračja u zemlji. Hrvatska bi uskoro mogla postati europsko ruglo. Nastupio je, znači, trenutak kad si moramo postaviti pitanje je li bolje da HDZ krade ili da širi mržnju.

Ispada da su to jedine dvije realne opcije kad je o HDZ-u riječ, ali koja je prihvatljivija? Makar se stječe dojam da, s obzirom na javnu percepciju uhićenja Milana Bandića, hrvatskom narodu zapravo paše korupcija, činjenica je da je otkriće razmjera zloupotreba državne imovine razorno djelovalo na svijest ljudi.

Posljedice toga debelo nadmašuju nastalu materijalnu štetu. S druge strane, taj primitivni nacionalizam, svo to egzaltirano, isprazno hrvatstvo kojim Karamarkov HDZ zaglupljuje hrvatske građane također su pogubni za društvo. I što je onda manje zlo za Hrvatsku? To je pitanje za milijun dolara na koje još uvijek nema pravog odgovora.

(Novi list – Rijeka)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zapadnjak says:

    Mislim da je bolje da nastave sa krađom,ako nastave širiti mržnju na kraju će zamrziti sami sebe pa ćemo se mržnje spasiti a lopove u zatvor.A da vam pravo kažem gospon Ciglenečki Cigana Židova i Srba sve je manje i manje u Hrvatskoj,pa vam to ide po onom starom što će siroti Hrvati reći jer će mrziti Hrvati,Hrvate,pa ako me i mrze,mrze me moji.Ljep pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *