ЈЕДАН ДЕО УКРАЈИНЕ ЈЕ ДРЕВНА МАЂАРСКА!

JEDAN DEO UKRAJINE JE DREVNA MAĐARSKA!

5 maja 2023

Premijer Mađarske Vikor Orban izjavio je da su Mađari zainteresovani za mir u Ukrajini jer je jedan njen deo – drevna mađarska zemlja.

On je istakao da su patnje Ukrajine – patnje i Mađara koji tamo žive.

– U Ukrajini takođe žive Mađari. Deo te zemlje je mađarska zemlja koja sada pripada Ukrajini. I oni ginu u ratu, zato smo mi, Mađari, bar duplo motivisaniji da osiguramo mir – rekao je Orban za radio „Košut“.

Ranije je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto saopštio na društvenim mrežama da je mađarski narod „već platio izuzetno visoku cenu“ za ukrajinski sukob. On je istakao da su mnogi predstavnici mađarske zajednice u Zakarpatju poginuli tokom borbenih dejstava.

KOMENTARI2 komentara

  1. Independent says:

    Tako je. Madjari su platili isto visoku cenu u srbijanskim osvajackim ratovima 90 godina kada su ih masovno mobilisali da ginu za stvaranje velike srbije, a onda su preziveli madjare srbijanci proterivali iz Vojvodine, naseljavali su izbeglice ciljano i smisljeno u gradove sa madjarski vecinom,napadali su mirno madjarsko stanovništvo sa ciljem da oni odu iz Vojvodine, otpustali su ih iz drzavni firmi i vrsili su nad njima svaki teror Bas isto sada rade i rusi. Narodi koji zive u rusiji su mobilisani od rusa sa izginu za osvajanje Ukrajine.Vidi se da su srbi i rusi braca koriste iste metode za istrebljivanja naroda koji nisu njihovi.

  2. spira says:

    Kao i deo Hrvatske je deo Mađarske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *